Őszintén! Te nem érzed néha tehernek a párod gyerekét?
Velem van a baj? 5 éves a kislány, nagyon szeretem, szívesen vagyok vele. De előfordul, hogy rájön az ötperc és hisztizik és veri magát a földhöz, és felesel, és bántja a kisebb gyerekeket, és ordítva kiborít mnindent a szekrényéből, és szándékosan nem szól, hogy éjszaka bepisilt, és kidobálja az ételt a tányérjából, stb. Na ilyenkor mindig eszembe jut, hogy miért nekem kell megnevelnem, miért nekem kell megtanítanom az emberi viselkedésre, miért nem nevelte meg az anyja, amikor az ő dolga lenne.
Ez kb olyan, mintha nekem kellene ellapátolnom egy hatalmas szeméthegyet, amit valaki más az én ablakom alá dobált.
Rossz ember vagyok, amiért néha így érzek?
#10,
én mindig elmondom neki bünti után, hogy nagyon szeretem, és hogy nem vele van bajom, nem ő rossz gyerek, csak a viselkedése volt helytelen. És mindig megbeszéljük, hogy legközelebb mit hogyan kell helyesen csinálni.
#11,
nem.
#12,
én megértem a páromat, biztosan szörnyű bűntudata van, amiért lelépett a gyereke mellől. Jár rendszeresen pszichológushoz, mert én egyedül nem tudom benne feloldani ezt a lelkiismeret-furdalást, remélem, a szakember tud neki segíteni.
Nos... semmit nem "kell" tenned. Elhagyod a párod és keresel egy olyan pasit, akinek nincs gyereke. Ez ennyire egyszerű.
Ha meg akarod a mostani párod, a gyerek vele jár, ha tetszik, ha nem, ő volt ott előbb.
Nem kötelező elfogadni és nevelni más gyerekét, csak akkor előre kell gondolkozni, és nem kell összejönni, beleszeretni egy olyan férfiba (nőbe), akinek gyereke van.
Szándékosan írtam az "összejönni" kifejezést, és nem az összeköltözni, összeházasodni szót. Mert akkor már késő.
Ha nem akarod más gyerekét, akkor ne adj esélyt arra, hogy beleszeretsz.
A leírtak alapján egyébként egy átlagos 5 évesről beszélsz. Ha neked lesz gyereked, pont ezt fogja csinálni, akármennyire is "megneveled". Mondjuk a bepisilés az egyetlen, ami szerintem aggasztó ebben az életkorban. Forduljanak a szülei orvoshoz.
Nem kellett volna gyerekes pasival összejönnöd, és akkor nem lenne probléma. Sajnálom szegény kislányt. Mégcsak 5 éves, de már elszenvedett egy válást.
És ne hazudj magadnak. Ha "nagyon szereteted és szívesen vagy vele", akkor nem éreznéd tehernek a nevelését. Sajnos nem szereteted és ezt is ő sínyli meg. De hát az nem számít, te neked elég sz apját szeretni.
Hagyjam el a páromat, akit szeretek, azért, mert az exneje (és sajnos a párom se, ez igaz) nem képes embert nevelni a gyerekéből?
Igenis tehernek érzem azt, hogy nekem kell alapvető dolgokra meg viselkedési normákra megtanítanom. Nem az én feladatom lenne, nekem csak szeretnem lenne szabad, foglalkozni vele, elvinni ide-oda, de nem látom korrektnek, hogy az én nyakamba szakad a felelősség, hogy normálisan tudjon viselkedni a kiscsaj.
És ne haragudj, de nem hiszem el, hogy normális dolog egy ötévestől, hogy artikulálatlanul ordít, kidobálja a kaját a tányérjából, visszabeszél, az meg pláne nem, hogy bántja a kisebbeket. Az alapvető higiéniára való igényről meg már nem is beszélve. Érdekes, se én, se a testvéreim, se az unokatesóim nem viselkedtünk soha így, sőt a nővérem négyéves kisfia sem.
"Sajnálom szegény kislányt. Mégcsak 5 éves, de már elszenvedett egy válást."
Igen, szegény kislány alig másfél éves volt, amikor a szülei elváltak. Túl sok emléke nincs a válás előtti időkről. És igazad van, biztosan jobb lenne neki úgy felnőni, hogy anyuka meg apuka ugyan együttélnek, de képtelenek normálisan beszélni a másikkal, nem tisztelik egymást, és állandóan csak az üvöltözés megy. Az biztosan sokkal megfelelőbb és nyugodtabb közeg lenne szegény kislány számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!