Őszintén! Te nem érzed néha tehernek a párod gyerekét?
Velem van a baj? 5 éves a kislány, nagyon szeretem, szívesen vagyok vele. De előfordul, hogy rájön az ötperc és hisztizik és veri magát a földhöz, és felesel, és bántja a kisebb gyerekeket, és ordítva kiborít mnindent a szekrényéből, és szándékosan nem szól, hogy éjszaka bepisilt, és kidobálja az ételt a tányérjából, stb. Na ilyenkor mindig eszembe jut, hogy miért nekem kell megnevelnem, miért nekem kell megtanítanom az emberi viselkedésre, miért nem nevelte meg az anyja, amikor az ő dolga lenne.
Ez kb olyan, mintha nekem kellene ellapátolnom egy hatalmas szeméthegyet, amit valaki más az én ablakom alá dobált.
Rossz ember vagyok, amiért néha így érzek?
Értem. És ha a szülők egyszerűen képtelenek békében meglenni egymással, akkor mi a teendő? Maradjanak együtt? Akkor az állandó feszültség miatt sérül lelkileg szegény kislány, Váljanak el? Akkor a válás miatt sérül lelkileg szegény kislány.
Ez a két lehetőség van, a kettő közül még mindig a második a jobb megoldás szerintem.
Szegény kislánynak majdnem 4 éve volt feldolgozni a válást, értem én hogy biztosan megviselte a dolog, de nehogy már erre fogjuk, hogy emiatt képtelen viselkedni. Más gyerekeknek is elváltak a szüleik, mégis képesek betartani az alapvető társadalmi normákat. Persze őket a szüleik (és nem a pótanyuka, nem a pótapuka, nem az óvónéni, nem a nagyszülők, hanem a szüleik) rendesen megnevelték, ez a különbség.
Hát azért ha másfél éve szült valaki, az azért nem épp friss dolog. Szoptatni meg nem szoptatott, mert nem volt teje.
Fűvel-fával pedig egy hónap leforgása alatt is meg lehet csalni valakit. Az 22 hétköznap, a gyerek bölcsiben, akár 22 pasit is "ki lehet próbálni".
" Ha ő így vezeti le a dolgokat, akkor a felnőttnek kötelessége segíteni rajta"
Pontosan. Ezért van a gyereknek apja és anyja. Az ő kötelességük segíteni rajta, és nem az enyém. Én megteszem, ami tőlem telik, de ez akkor sem az én feladatom. És pontosan ez a problémám, hogy MIÉRT nekem kell ezt végigszenvednem a gyerekkel? Nem az én gyerekem, saját gyerekem még nincs, túl nagy a felelősség, amit az én vállamra tolnak. Az anyuka is, meg a párom is.
Hát, arra márpedig van garancia, hogy én nem fogok boldog-boldogtalannal összefeküdni, szóval engem nem fog otthagyni, se akkor ha nincs gyerekünk, se akkor, ha van.
Olyat pedig hol írtam, hogy a párom nem törődik a gyerekével? Azt írtam, hogy mindent megenged neki, mert bűntudata van, amiért "lelépett" mellőle. Elkényezteti, de jár pszichológushoz, hogy tudjon ezen változtatni. A párom jó ember.
Mondjuk nekem nem tiszta, hogy ha a nej akart válni, akkor miért a párodnak van bűntudata + ha annyira az van, akkor miért nem küzdött meg, hogy nála legyen elhelyezve a gyerek? (Mielőtt megkapom az okítást, ffi vagyok, engem is az apám nevelt egyedül és az én lányom is nálam van a válás óta).
Neked pedig nem kötelességed más gyerekét nevelned. Vagy visszatolod ezt a felelősséget azokra akiké, vagy kilépsz a kapcsolatból, vagy elfogadod a helyzeted. A képletben egyedül neked van szabad akaratod, mindenki más kényszerpályán mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!