Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Őszintén! Te nem érzed néha...

Őszintén! Te nem érzed néha tehernek a párod gyerekét?

Figyelt kérdés

Velem van a baj? 5 éves a kislány, nagyon szeretem, szívesen vagyok vele. De előfordul, hogy rájön az ötperc és hisztizik és veri magát a földhöz, és felesel, és bántja a kisebb gyerekeket, és ordítva kiborít mnindent a szekrényéből, és szándékosan nem szól, hogy éjszaka bepisilt, és kidobálja az ételt a tányérjából, stb. Na ilyenkor mindig eszembe jut, hogy miért nekem kell megnevelnem, miért nekem kell megtanítanom az emberi viselkedésre, miért nem nevelte meg az anyja, amikor az ő dolga lenne.

Ez kb olyan, mintha nekem kellene ellapátolnom egy hatalmas szeméthegyet, amit valaki más az én ablakom alá dobált.

Rossz ember vagyok, amiért néha így érzek?

2014. ápr. 23. 09:33
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:

Értem. És ha a szülők egyszerűen képtelenek békében meglenni egymással, akkor mi a teendő? Maradjanak együtt? Akkor az állandó feszültség miatt sérül lelkileg szegény kislány, Váljanak el? Akkor a válás miatt sérül lelkileg szegény kislány.

Ez a két lehetőség van, a kettő közül még mindig a második a jobb megoldás szerintem.

Szegény kislánynak majdnem 4 éve volt feldolgozni a válást, értem én hogy biztosan megviselte a dolog, de nehogy már erre fogjuk, hogy emiatt képtelen viselkedni. Más gyerekeknek is elváltak a szüleik, mégis képesek betartani az alapvető társadalmi normákat. Persze őket a szüleik (és nem a pótanyuka, nem a pótapuka, nem az óvónéni, nem a nagyszülők, hanem a szüleik) rendesen megnevelték, ez a különbség.

2014. ápr. 23. 11:58
 22/59 A kérdező kommentje:

Hát azért ha másfél éve szült valaki, az azért nem épp friss dolog. Szoptatni meg nem szoptatott, mert nem volt teje.

Fűvel-fával pedig egy hónap leforgása alatt is meg lehet csalni valakit. Az 22 hétköznap, a gyerek bölcsiben, akár 22 pasit is "ki lehet próbálni".

2014. ápr. 23. 12:01
 23/59 anonim ***** válasza:
42%
"Vol 4 éve feldolgozni a válást" Istenem, hallod te amit mondasz? Mégis hogyan kellett volna feldolgoznia? Úgyhogy te tehernek tartod, az anyja állításod szerint fűvel-fával kefél, az apja se képes törődni vele. Minden gyerek máshogy reagál a tragédiákra (igen ez is az számára), ezért ne gyere azzal, hogy "bezzeg más gyereke normálisan viselkedik". Ha ő így vezeti le a dolgokat, akkor a felnőttnek kötelessége segíteni rajta és szakemberhez kell fordulni. Na meg szeretni is kell szegény kislányt. De úgy tűnik itt mindenki mossa kezeit.
2014. ápr. 23. 12:02
 24/59 anonim ***** válasza:
Ja és ha neked ez nem tetszik és láthatod a szülők is szarnak rá, akkor lépj ki a kapcsolatból. Nekem biztos nem kéne olan pasi aki tönkreteszi a gyerekét.
2014. ápr. 23. 12:04
 25/59 A kérdező kommentje:

" Ha ő így vezeti le a dolgokat, akkor a felnőttnek kötelessége segíteni rajta"

Pontosan. Ezért van a gyereknek apja és anyja. Az ő kötelességük segíteni rajta, és nem az enyém. Én megteszem, ami tőlem telik, de ez akkor sem az én feladatom. És pontosan ez a problémám, hogy MIÉRT nekem kell ezt végigszenvednem a gyerekkel? Nem az én gyerekem, saját gyerekem még nincs, túl nagy a felelősség, amit az én vállamra tolnak. Az anyuka is, meg a párom is.

2014. ápr. 23. 12:05
 26/59 anonim ***** válasza:
Akkor az a megoldás, hogy szakítasz a pasival. Ő sosem fog törődni a gyerekével, így mindig ez lesz a problémád. Ha meg születik közös gyereketek végképp pokol lesz az élete annak a kislánynak, ezáltal meg neked is. És semmi garancia nincs rá, hogy nem hagy ott téged is másfél év múlva a gyerekeddel.
2014. ápr. 23. 12:08
 27/59 A kérdező kommentje:

Hát, arra márpedig van garancia, hogy én nem fogok boldog-boldogtalannal összefeküdni, szóval engem nem fog otthagyni, se akkor ha nincs gyerekünk, se akkor, ha van.

Olyat pedig hol írtam, hogy a párom nem törődik a gyerekével? Azt írtam, hogy mindent megenged neki, mert bűntudata van, amiért "lelépett" mellőle. Elkényezteti, de jár pszichológushoz, hogy tudjon ezen változtatni. A párom jó ember.

2014. ápr. 23. 12:17
 28/59 anonim ***** válasza:
De akkor most mégis mit vársz? Az anyjához semmi közöd, az apjával kéne megbeszélned, hogy változtasson, ha már ennyire jó ember. Ha az anyja leszarja a gyerekét, az apjának akkor is kötelessége lenne nevelni. Igen, az anyjának is az lenne, de állítólag a párod remek ember. Miért nem tesz valamit? Ha neked ennyire nem megy ez a dolog a kislánnyal, rá fog menni előbb-utóbb a kapcsolat, hacsak nem hagyja ott végleg a kislányát és akkor te jól járhatsz.
2014. ápr. 23. 12:25
 29/59 anonim ***** válasza:

Mondjuk nekem nem tiszta, hogy ha a nej akart válni, akkor miért a párodnak van bűntudata + ha annyira az van, akkor miért nem küzdött meg, hogy nála legyen elhelyezve a gyerek? (Mielőtt megkapom az okítást, ffi vagyok, engem is az apám nevelt egyedül és az én lányom is nálam van a válás óta).

Neked pedig nem kötelességed más gyerekét nevelned. Vagy visszatolod ezt a felelősséget azokra akiké, vagy kilépsz a kapcsolatból, vagy elfogadod a helyzeted. A képletben egyedül neked van szabad akaratod, mindenki más kényszerpályán mozog.

2014. ápr. 23. 12:34
 30/59 anonim ***** válasza:
Pedig a kérdező jól gondolkodik igaza van.5éves,jól is néznénk ki minden elvált szülő gyereke hisztizne falhoz csapkodná magát stb.Ezt a szülei meg mereven végig nézik,mert a szegény lelke.Egy frászt.Nagyon is jól tudja a kis csaj ezzel eléri a célját.Igazad van,nem is a te dolgod megnevelni erre ott az apja.Az vajon mit csinál?Amikor meg ki vetkőzik a lányka magából puff egy pofon,legalább tudja most miért vísit.Aztán ha nem tetszik apának kösse a nyakába.Biztos nem kílódnék a hülye gyerekével aki hülyét csinál mindenkiből.Már aki hagyja.Nem vagy rossz ember.
2014. ápr. 23. 12:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!