Mennyi pénzt kapsz a szüleidtől suliba?
én havonta kapok 1000 ft-ot :S
15/L
én 10000-et kapok havonta szóval kb 300-350 ft jut egy napra, de én még ezt sem költöm el. Nem cigizek, innivalónak vizet viszek egy palackban otthonról, szendvicset meg csomagolok magamnak reggel. Hát igen, 6-kor kell kelnem, de legalább megtanulom beosztani a pénzt és az időmet is.
15/l
Sosem kaptam zsebpénzt, most nappali tagozat mellett heti 3-4 napot dolgozok, hogy fizetni tudjam a netet, és hogy majd letehessem a jogsit (az egyharmada már megvan a pénznek, fél év alatt...)
Karácsonyra egy határidőnaplót kapok :)
De nem irigylem a kocsidat és a napi 2000-et. Jó karma, ennyi. Remélem, tudod értékelni.
2000 forint ugy, hogy a szuleiddel elsz az nagyon sok.
En ugy kaptam heti 10-et + kulon a berletekre + havidijakra penzt, hogy koleszos voltam, es mar ez is eleg sok volt. Kituntem a szegenyebb korulmenyek kozul erkezett gyerekek kozul.
Nem jo ez amit a szuleid csinalnak. Unokatesomeknak nalunk is jobban bejott az uzlet, tele vannak mint a deli busz, meg is van mindene a 2 uncsitesomnak, de zsebpenzt nem nagyon kapnak, illetve eleg keveset es kunyizniuk kell minden egyes ezresert. Igy legalabb jobban megtanuljak becsulni a penzt, nem ugy mint te.
Nem gondoltam volna, hogy a pénz kérdése mindenkit ennyire megmozgat. Rossz világot élünk, de sohasem fogom megérteni az irigyeket. Miután rengeteget tanulok, hogy, le tudjak normálisan érettségizni, illetve hogy felvegyenek egy magas színvonalú egyetemre, így éjszaka is fent vagyok, és nekem reggel az a +1 óra alvás többet jelent, mint, hogy 1 órával korábban keljek fel szendót csinálni. Egyébként sem szeretek itthonról vinni kaját, mert, csak büdösödik a táskámban, a 22 fokos iskolateremben, délután háromig. Egyébként, valaki írta "az én apám is napi 18 órát dolgozik marha kevés pénzért" nem akarom az édesapádat megbántani, de akkor rossz a munkahelye, vagy nagyon keveset tanult. apumnak 3 diplomája van, és folyékonyan beszél 6 nyelvet. Egyébként, nagyrészt ipari, kisebb részt családi házak ingatlan értékbecslését végzi, bankoknak hitelkérelemhez, illetve a cége teljes hitelkérelmi dokumentációt csinál. A cége pedig minden év végén, ha a gazdasági eredmények jól stagnálnak, akkor mindig adományozunk. A tavalyi évben 3 millió forintot adtunk egy segélyszervezet számára. Szóval, nem vagyunk szerintem újgazdag gonoszok, illetve apu tudja, milyen szegénynek lenni, mert a nyomorból tört ki, egyszoba+konyhás panelban laktak.
Köszönöm azoknak akik értelmes választ adtak, illetve várok még további válaszokat is!
Egy átlagos napra (3 körül érek haza) 150-200Ft-ot kérek, amiből tudok venni kaját. Az innivalót otthonról viszem (gyümölcslé, vagy ha az nincs, sima csapvíz) Egy hosszabb napra 500-600 forintot kapok.
Nem cigizek és nem nassolok napközben. Sőt, kitűnő vagyok, de ez le van sz@rva. Ettől még nem hordozzák a seggemet, kelhetek hajnalban, nem kapok meg mindent, tiszteletet minimális esetben. Legtöbbször stréber vagyok, akire rossz szemmel néz mindenki. Szóval ne hidd azt, hogy a tanulás feljogosít mindenre...
"nem akarom az édesapádat megbántani, de akkor rossz a munkahelye, vagy nagyon keveset tanult. apumnak 3 diplomája van, és folyékonyan beszél 6 nyelvet. "
én anyámnak meg 2 diplomája van, plusz jó pár tanfolyamot végzett el mellette és mégis csak egy nyelvstúdióban tud dolgozni havi 80000-ért, pedig elég sokat tanult éveken át. ez van, nem mindenkinek kedvez a szerencse. ez nem úgy megy, hogy elhatározom, hogy jó munkám lesz és akkor meg is kapok valami extrán jól fizető állást. apudnak bejött a dolog, de még ő is kerülhet szar helyzetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!