Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Ez nem mehet...

Mit csináljak? Ez nem mehet tovább.

Figyelt kérdés
6.osztályos vagyok és apu visz suliba, DE van egy szokása, hogy reggel fürdik és ebbe az a rossz, hogy 7:15 fele szokott kijönni, 7:25-re készül el, 7:30-kor indulunk. Mindig elkések, mert 7:45-kor csöngetnek, de alapból 7:30-ra kell beérni, és 7:40 fele érek be a suliba. A tanárom nem egyszer szólt rám. Mondtam neki, hogy jöjjön ki hamarabb, de semmi. Ha bemegyek és mondom neki már 7:10-kor kabátban, hogy jöjjön ki azt feleli, hogy "Jól van, hagyjatok már békén." Nincs ötletem.
2009. dec. 15. 19:02
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
39%
Én már rég nem a te korosztályodba tartozok,de anno,mikor hatodikos voltam,én vidékről(Dunakeszi) is egyedül jártam be vonattal Bp-re suliba..,Te miért nem tudsz egyedül menni??Ennyi önállóságnak már kéne legyen benned...
2009. dec. 15. 20:11
 32/44 anonim ***** válasza:
69%

19:54!

Gondolkodj!

A kerékpárt sok iskola nem is engedi.

215 ft x 2 az napi 450 ft. de szerintem Pécsett inkább 600.

Nekünk ennyiből kijön a család vacsorája.

Az havi 12 ezer forint lenne!!! ha nem vesz az anyukája bérletet, gondolod, ennyi zsebpénzt ad? Én 2.000 ft havi zsebpénzt adok a 19 éves lányomnak, s napi 200 ft-ot, néha uzsonnára, de inkább visz, s az 50 ft-ból kijön.

Hol élsz te? Nincs mindenki úgy eleresztve.

Miért nem a kérdésre adtok ötleteket? Biciklivel ő is be tudna menni, ha lehetne, de nem ezt kérdezte. Hanem hogy hogy tudna hatni az apjára. Mert az apjának végül is mindegy lenne időben indulni. Semmi fontosat nem csinál.

S anyának igaza van, minek költsenek bérletre, ha úgyis vinni kell az autót.

Sok helyen jár félóránként vagy óránként a busz. Nme mindenki pesten él!

De én sem vennék bérletet a gyereknek, ha úgyis muszáj bemenni az autóval. Kész pénzkidobás lenne.

Minek húzza az apja az időt?? Senni szükség rá.Ő kelne fel öt perccel hamarabb, s az elég lenne.

S ha felébresztenéd??? Fél órával korábban??

2009. dec. 15. 20:19
 33/44 anonim ***** válasza:
47%

Van óra a fürdőben?Adj neki karácsonyra egy fürdőszobai órát! Csak azt , semmi mást, s NE nézz kedvesen!

S majd ha kitesz, állítsd tíz perccel előre! Ezt sokan csinálják a saját órájukkal is - tudja, hogy siet, mégis, ez segít a késés elkerülésében.

Ha mondja, hogy hagyd békén, ne hagyd! 30 másodpercenként NYISS RÁ!! S nyavajogj! Nme lehet úgy ejtőzni a kádban, ha az embert nem hygja élni a gyereke. Légy elviselhetetlen. Neked van igazad! Semmi értelme, hogy húzza az időt, s te rendszeresen emiatt elkésel. Megérteném, ha a teheneket fejné, vagy a kenyeret hordaná a boltokba, de ennek semmi értelme! Hoyg ő 20perc helyett 30 percig áztassa magát! Minek? Tök mindegy. Legjobb lenne, ha megígértetnéd vele, hoyg csak rövid, hideg tusolást fog csinálni.

2009. dec. 15. 20:26
 34/44 anonim ***** válasza:
95%

értsétek már meg, nem is engedik a biciklit. Én győri (anyuka)vagyok, egyik iskola itt sem engedte. Megtiltották, és kész. előtte, kívül nem lehet lezárni, mert egy óra alatt elkötik.lefűrészelik a 10 ezer forintos lakatot is.Fényes nappal, a város közepén is. Itt Győrben legalábbis. A suli meg nem engedi bevinni a biciklit.

Miért nem a kérdésére adtok ötleteket?

Hogy befolyásolhatja az apját? Ez a kérdés.

NEM vesznek neki bérletet. NEM mehet biciklivel.

Az apja a kulcs.

Mi lenne, ha beindítanád az autót, s kiállnál? Arra már csak kiugrana?

2009. dec. 15. 20:32
 35/44 anonim ***** válasza:
93%

Nagy öröm, hogy itt mindenki ennyire önálló, de ti a szüleitek beleegyezésével jártatok busszal biciklivel vonattal stb.

A szüleitek akarata ellenében, pénz nélkül 12 évesen hogyan tettétek volna meg ezeket??

Nme azért viszik őt autóval, mert kisérgetni kellene, hanem mert ez a család megoldása aközlekedésre. Nyilván apukának is menni kell dolgozni, s a bérletre nem szánnak, mikor ő ugyan abban az időben ugyan azon az útvonalon jár. Ez érthető. De miért ne érhetne be apu 10 perccel előbb a munkahelyére?? nem olyan nagy baj az.

TUDJA apukád, hogy nem nyolcra, hanem fél nyolcra jársz? Világos ez a számára?

Lehet, hoyg úgy veszi, hogy nyolc előtt valamikor elég odaérni. Beszéljen vele a tanárod!Ha gyenge az osztályfőnök, akkor kérj meg egy szigorút, akivel van első órád!

2009. dec. 15. 20:38
 36/44 anonim ***** válasza:
Ha semmi sem vezet eredményre, add meg apu ímélcímét, írok neki.
2009. dec. 15. 20:39
 37/44 anonim ***** válasza:
55%

"Nagy öröm, hogy itt mindenki ennyire önálló,de ti a szüleitek beleegyezésével jártatok vonattal stb.

A szüleitek akarata ellenében, pénz nélkül 12 évesen hogyan tettétek volna meg ezeket??" Nekem anyukám mávos volt,igy tőle kaptam máv bérletet..:P

2009. dec. 15. 20:54
 38/44 anonim ***** válasza:
20%
Szóval, ha jól értem, te nem és nem vagy hajladó egy másodperccel sem korábban felkelni, ne adj' isten busszal iskolába menni... de apukád minden reggel pattanjon ám, és a rajtgépben állva várja, amíg te méltóztatsz elkészülni az induláshoz... és tudod, mi a legszomorúbb? Még csak nem is a te hibád, hogy ennyire önző, elkényeztetett kiskölyök vagy...
2009. dec. 15. 21:22
 39/44 anonim ***** válasza:
100%

A 20.19-esnek írom, hogy a pécsi városi diákbérlet 2600Ft. Nem 12000 !!!!!!!!!!! Ez kiadható összeg szerintem. Ne írjon hülyeséget...

Te meg bliccelj, mindjárt lesz bérletre. Ahol fent tudnak tartani egy kocsit, 2600 Ft szinte semmi.

2009. dec. 15. 22:29
 40/44 anonim ***** válasza:
Kelljél hamarabb..,egy elényeztett kölyök vagy,megszoktad a kényelmet...!Én is 5:30-kor kelltem anno mikor vonattal mentem suliba ilyen időssen,és nem nyafogtam,hogy vonattal kell menni és ,hogy fel kell kelni!Nem tudsz csiscsikálni olyan sokáig mi?Le kell feküdni időben,tőkfilkó!:D
2009. dec. 15. 22:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!