Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Új barátokat kéne keresnünk?...

Új barátokat kéne keresnünk? Olyanokat, akiknek nincs gyerekük? Mert ez így már nem mehet tovább

Figyelt kérdés
Sziasztok, az a problémám, hogy van egy baráti társaságom nekem és a barátomnak. Én 25 vagyok, barátom 28, és a barátaink közül már mindenkinek vagy van gyereke vagy tervez gyereket. Mi még nem. Egyre többször van olyan mostanság, hogy beszólnak olyan dolgokban, amik tök nem az adott témához kapcsolódnak pl. "jaj, ti ezt nem tudjátok, nincs gyereketek", meg "talán meg kéne már komolyodnotok". Nem értem, miért ne lennénk komolyak attól, mert nem akarunk még pár évig gyereket. Tök jól elvagyunk így, olyan szép életünk van, úgy szeretünk élni. Mindig kirándulunk nyáron, meg fesztiválokra járunk stb. Én alapvetően fiatalos fiatal vagyok, ergo kihasználom a korom adottságait, és táncolok, koncertekre megyek vagy bulizni, szeretem az extrém sportokat, kalandokat. A barátom is ugyanilyen, egyrészt 22-nek néz ki, másrészt agyilag is ilyen szinten áll. De nekünk ez így jó. Mióta a legjobb barátnőmnek is lett gyereke, már nem is lehet vele semmi olyanról beszélgetni, ami nem a gyerekkel kapcsolatos. Persze természetes, hogy ilyenkor minden gondolatok körülötte forog, de én viszont már nem érzem jól magam a társaságukban. A barátom is ugyanígy érez, de neki azért vannak más haverjai is más körökből. Szerintetek mit tegyek? Egyszerűen már nincs kedvem elmenni hozzájuk, közös programot szervezni. Ők nem értékelik a mi életünket, mi nem tudjuk átérezni az övékét.
2011. márc. 30. 18:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
70%
Ezt én is megfigyeltem, hogy akinek gyereke lesz már csak erről tud beszélni. Remélem én nem ilyen leszek. De az nem hülyeség, hogy olyan fiatalokkal kéne barátkoznotok, akik hasonló stílusúak.
2011. márc. 30. 18:28
 2/17 anonim ***** válasza:
87%
Nekünk is volt ilyen problémánk. Nem jött össze a baba sokáig, közben a társaságban mindenkinek lett. Ott se volt más téma, plusz folyton b. sztattak, h mikor lesz gyerekünk. Nem szerettem oda járni, ritkítottuk is az alkalmakat, de szerencsére már nálunk is jön a baba, így újra járunk :-) Az utolsó pillanat volt, mert mér pár év és megszakadt volna velók a kapcsolat.
2011. márc. 30. 18:33
 3/17 anonim ***** válasza:
16%
keress magatoknak 12 eves baratokat es akkor minden a semmirol fog szolni.
2011. márc. 30. 18:33
 4/17 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem ne görcsöld túl. Mi is átéltük/éljük ezt az érzést. Mi is azok vagyunk, akik (eddig/még) nem akarnak gyereket, bár szerencsére minket a barátaink nem tartanak gyerekesnek/komolytalannak. És a "majd ha nektek is lesz", meg a "kéne már nektek is" dumával sem jönnek. De ettől függetlenül valahogy leszakadoztak tőlünk. Az életünk más irányt vett. Nekik is, nekünk is lettek új barátaink, de ezen megpróbáltunk sem ők, sem mi nagyon fennakadni.

Amúgy nagyon mókás, de nekünk az új ismerősök között akad egy kisgyerekes pár is. Egy picivel volt 1 év után a kiscsaj, amikor megismertük őket. Amúgy fiatalabbak is nálunk, mégis nagyon jól megvagyunk velük. Szóval lehet gyerekesekkel is, de ez az ő hozzáállásukon is múlik.

Különben meg még lehet, hogy visszataláltok majd egymáshoz a régi barátaiddal, csak most idő kell nektek is, meg nekik is. Ha neked most kellemetlen hozzájuk járni, csak csökkentsd az adagot, a többi meg majd jön magától. :)

33N

2011. márc. 30. 18:35
 5/17 anonim ***** válasza:
91%
A barátság milyenségén, mélységén is múlik. A legjobb barátnőmmel még a gimiben ismerkedtem meg. nekem még nem született gyerekem, neki kettő is van, mégis ugyanolyan jóban vagyunk. Ezzel szemben más lányokkal tényleg úgy alakult a kapcsolatom, ahogy te is írod: vagy nem értették, hogy nekem miért nincs és ezt éreztették is vagy nekem volt unalmas, hogy csak a gyerekekkel foglalkoznak, kizárólag róluk beszélnek, ha ott vannak, ha nem...
 6/17 anonim ***** válasza:
75%

Nem "kéne", hanem egyszerűen törvényszerűen be fog következni. Én is egyre kevesebb lelkesedéssel látogattam a legjobb barátnőmet, annyira lefárasztott, hogy csak a gyerekről lehetett vele beszélni. Ez még hagyján lett volna, de amikor beleszólt az életembe, miszerint nekem is úgy kéne csinálnom, ahogy neki és szülni néhány gyereket, akkor már kezdtem besokallni. Ráadásul nevetséges is volt, hiszen ő egy akkora link alaknak potyogtatta a gyerekeket, aztán meg rettegett az adósságok miatt, a szülei nyakán élősködik mai napig az egész pereputty...szóval ez lett volna a követendő példa.:)

És amikor a kutyáját is beadta a menhelyre, mert a gyerekei az égadta világon mindenre allergiások voltak, az nekem sok volt. Volt udvar, el lehetett volna ott az a szegény kutya, de mindig üvöltöztek vele, hacsak megközelítette is a gyereket. Amúgy meg nem csoda, hogy mindenre allergiások voltak, ugyanis még a kézmosó folyékony szappanba is Flóraszeptet töltött, ha a gyerekhez nyúltam volna, előtte úgy be kellett mosakodnom, mint valami műtét előtt...

Na szóval, elég hamar rájöttem, hogy nekem tök kerek az életem nélkülük. Hozzám amúgy sem jönnének, mert kutyáim vannak, én mászkálhattam hozzájuk...Egy idő után a 3 évente való látogatás is soknak tűnt.

7/17 anonim ***** válasza:
82%

Amúgy pont most mesélte egy jó ismerősöm, aki épp a 3. babát várja, hogy annak idején amikor a kicsivel kiment a játszótérre, egyszerűen úgy érezte, megőrül az ottani nők között, mert csak a szaros pelenka volt a téma. Mai napig nem érti, mit lehet arról órák hosszat beszélni, pedig hamarosan 3 gyereke lesz.

Szóval nem kell feltétlenül befordulni, ha az embernek gyereke van. Én a kutyákat imádom, életem értelmei, de nem traktálok ezzel senkit. Kutyás körökben be nem áll a szám, de már csak saját magam miatt se beszélek kutyákról azokkal, akiket ez a legkevésbé sem izgat.

2011. márc. 30. 18:39
 8/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem értem, ki az a gyökér, aki mindenkit lepontoz??
2011. márc. 30. 18:47
 9/17 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem ő:Ez a válasz 8%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:33

Vagy betévedtek ide pont az olyan emberek akiket a kérdező "lecserélne",megjegyzem jogosan!

2011. márc. 30. 18:56
 10/17 A kérdező kommentje:

"keress magatoknak 12 eves baratokat es akkor minden a semmirol fog szolni"

Haha, nagyon vicces vagy, ha már ezt tanácsolod, megkereslek téged. Többieknek köszönöm, szerintem már nem fognak változni, valahogy nagyon más lett az értékrendünk. Ők nem olyanok, mint mi, független fiatalok, ezért már nem tudunk egy hullámhosszon lenni:(

2011. márc. 30. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!