Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Új barátokat kéne keresnünk?...

Új barátokat kéne keresnünk? Olyanokat, akiknek nincs gyerekük? Mert ez így már nem mehet tovább

Figyelt kérdés
Sziasztok, az a problémám, hogy van egy baráti társaságom nekem és a barátomnak. Én 25 vagyok, barátom 28, és a barátaink közül már mindenkinek vagy van gyereke vagy tervez gyereket. Mi még nem. Egyre többször van olyan mostanság, hogy beszólnak olyan dolgokban, amik tök nem az adott témához kapcsolódnak pl. "jaj, ti ezt nem tudjátok, nincs gyereketek", meg "talán meg kéne már komolyodnotok". Nem értem, miért ne lennénk komolyak attól, mert nem akarunk még pár évig gyereket. Tök jól elvagyunk így, olyan szép életünk van, úgy szeretünk élni. Mindig kirándulunk nyáron, meg fesztiválokra járunk stb. Én alapvetően fiatalos fiatal vagyok, ergo kihasználom a korom adottságait, és táncolok, koncertekre megyek vagy bulizni, szeretem az extrém sportokat, kalandokat. A barátom is ugyanilyen, egyrészt 22-nek néz ki, másrészt agyilag is ilyen szinten áll. De nekünk ez így jó. Mióta a legjobb barátnőmnek is lett gyereke, már nem is lehet vele semmi olyanról beszélgetni, ami nem a gyerekkel kapcsolatos. Persze természetes, hogy ilyenkor minden gondolatok körülötte forog, de én viszont már nem érzem jól magam a társaságukban. A barátom is ugyanígy érez, de neki azért vannak más haverjai is más körökből. Szerintetek mit tegyek? Egyszerűen már nincs kedvem elmenni hozzájuk, közös programot szervezni. Ők nem értékelik a mi életünket, mi nem tudjuk átérezni az övékét.
2011. márc. 30. 18:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
37%

Kedves kérdező!

Ezt szépen leírtad. A barátom 28, de 22 -nek néz ki. másrészt agyilag is ilyen szinten áll. De a kérdésedre a válasz magától értendő. Az alkoholistának alkoholista barátai vannak. Vagy a hasonló a hasonlóhoz húz. A régi barátaitokat nem tudjátok átnevelni, mert ahol gyerek van, ott az a központi téma. Meg valljuk be, itt is az ideje,korotok szerint. De ha nektek még nem kell, nem is szabad erőltetni. Csak csodálkozom azon, hogy titeket zavarnak ezek a beszólások. A reakciód inkább kicsit a "De savanyú ez a szőlő"-re emlékeztet.

2011. márc. 30. 22:58
 12/17 anonim ***** válasza:
Természetes, hogy így érzel, hiszen nem szeretnétek még babát, más dolgok fontosak számotokra... és természetes, hogy a gyerekes, vagy éppen gyereket váró barátoknak is más a fontos... amíg Ti nem lesztek ugyanúgy családosok ez nem fog megváltozni, csak még nagyobb lesz a "szakadék" köztetek... de ez egy ilyen dolog, el kell fogadni... mert aki azt mondja, egy gyerek nem változtatja meg az életét, az vagy hazudik, vagy szimplán le se sz@rja a gyerekét - ez utóbbihoz no comment... lehet, hogy valóban inkább másokkal jártok idővel össze... persze ez nem törvényszerű... megmaradhat a barátság, de csak úgy, hogyha elfogadod a barátaidat "gyerekestül, mindenestül"... mert Nektek könnyebb az alkalmazkodás...
2011. márc. 31. 10:44
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem szeretnélek bántani, de most már azért kezdem sejteni, mi lehet a szitu... Igen, akinek gyereke lesz, az többé nem "független fiatal", a gyerek nagyon sok dologban korlátokat állít elé, de ez az élet rendje. Nem tudom, milyen helyzetben hangzottak el az általad idézett kijelentések, de néha én is gondolok ilyesmit, pl. amikor a barátnőim nem értik, miért szaladok haza fürdetésre.

Tényleg más lett az életstílusotok, de az övéké nem értéktelenebb, pusztán azért, mert már nem tudnak olyan lazán élni bele a világba! Ha lazul is a kapcsolatotok - ami előfordulhat - azért ne írd le őket végleg, nem rosszabbak ők, csak most más a fontos nekik az életben.

2011. márc. 31. 10:49
 14/17 anonim ***** válasza:

Tökéletesen megértlek, bár egy évtizeddel idősebbek vagyunk nálatok. Ugyanez a szitu nálunk is, nincs gyerekünk, és nem is akarunk (ez most más lapra tartozik), a baráti táraságunk az utóbbi időben teljesen átalakult. A legjobb barátainknál nem rég született meg a második gyerek, az első 7 éves. Azóta náluk másról sem lehet beszélni, mint hogy mit evett, milyet kakilt a gyerek, meg hogy hogy osszuk be a pénzt hó végéig. Én csak akkor szeretek átmenni hozzájuk, ha csak az anyuka van otthon, mert akkor csak játszunk a gyerekekkel. Komoly dolgokról nem lehet vele beszélni, mert teljesen kiesett a világ dolgaiból, gyerekhez kapcsolódó témán kívül semmi nem érdekli (hiradó sem). Tök véletlenül jöttünk össze egy másik párral, akiknek ugyan van gyerekekük, de már majdnem felnőtt, önálló, akár egy hétre is egyedül lehet hagyni, ha nyaralni megyünk, és nem akar velünk jönni. Egész más így szórakozni menni, hogy lehet órákig vitatkozni az élet dolgairól, nem piszkálnak azért, mert nekünk nincs gyerekünk, hanem elfogadták a helyzetet, stb.

Egyébként én sem értem, hogy miért van az, hogy ha valaki szül egy gyereket, utána teljesen megváltozik. Mintha más nem is létezne a gyerekeken kívül. ég egy egészséges shoppingolásra sem lehet elmenni vele, mert csak az akciós babakajára, ruhára vadászik. (ráadásul anyának-apának hívják egymást gyerek nélkül, idegen társaságban is, ami engem teljesen kiakaszt)

2011. márc. 31. 13:27
 15/17 anonim ***** válasza:

"Egyébként én sem értem, hogy miért van az, hogy ha valaki szül egy gyereket, utána teljesen megváltozik."

Mert meg kell változnia, már nem csak magáért felelős. Ha ugyanolyan laza maradna, mint volt, nem tudná ellátni a gyerekét.

Egyébként nem tudom, én még a gyerekes ismerőseimmel sem szoktam kakis pelenkákról beszélgetni...

2011. márc. 31. 13:32
 16/17 anonim ***** válasza:
Utolsó: ne legyen ugynolyan laza, felnőtt, felelőséggel tartozik egy kis életért, aki tőle függ, neki van kiszolgáltatva. menjen haza időben fürdetésre, szeresse, nézzen neki akciós ruhákat, de ne feledkezzen el a világról és hogy ő maga (nem mint anya, hanem mint önálló individum) milyen szerepet tölt be benne. Legyen, ami érdekli (könyv, film, film, színház, kötés, horgolás, fáramászás, jóga, világvége, ufók, bármi), még ha átmenetileg ninc is ideje semmi másra. Ezt hiányolom a magyar anyukákból, hogy megszűnnek önmaguk lenni.
2011. márc. 31. 15:03
 17/17 A kérdező kommentje:
Szerintem még nincs itt az ideje, hiszen csak 25 vagyok, és második diplomámért tanulok. Ráér majd 28-29 évesen. Jó hogy nem már 20 évesen nekiállok gyereket csinálni, hogy ne én legyek a céltábla.
2011. márc. 31. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!