Ez most gonosz dolog tőlem?
Próbálom dióhéjban összefoglalni. Van egy lakásom, ahol anyum a haszonélvező, én jegyeztettem be. Ő egyedül él ott, a testvérem nem messze lakik tőle. A testvéremmel nem volt túl jó a kapcsolat, mostanában rendeződött úgy ahogy. Anyámmal is gonoszul bánt sokáig, csak mostanában lett normális. Anyám most kulcsot akar másoltatni a testvéremnek a lakáshoz, amit én nem szeretnék. Mondván, hogy valaki be tudjon menni ha ő olyan állapotban lenne, hogy rosszul lesz, stb és emiatt ne kelljen betörni az ajtót...én nagyon messze lakom tőle, de akkor sem akarom, hogy legyen kulcsa. A másik meg az, hogy anyám sosem mehetett hozzájuk, nemhogy kulcsot adott volna neki vagy nekem az ő lakásához.
Anyám szerint most én vagyok a szemét. Jogos?
Hat jo nagy marha voltal a haszonelvezettel, azt tudom mondani, most mar keso banat.
Sajnos nem tudsz mit tenni.
1. Regen rossz volt a kapcsolat, most megjavult a testvereddel. Akkor miert kell felhanytorgatni a multat?
2. Anyukad fel, hogy ha egyedul tortenik vele valami, te nem fogsz tudni azonnal odarohanni, a feltestvered viszont igen.
Tehat edesanyad biztonsagerzeset noveli.
3. A haszonelvezeti jog miatt edesanyadnak joga van kulcsot adni masnak, es te nem akadalyozhatod meg.
Ha egyszerű albérlő lenne abban a lakásban édesanyád, akkor sem igazán lenne jogod ugrálni,hogy kit enged be és kit nem.
Amíg ő ott lakik, neki van joga dönteni erről, és nem neked.
Amit eddig olvastam az alapján én nem gonosznak, hanem szánalmasnak tartalak.
Ismétlem: Nem ismerem a teljes történetet, csak az alapján tudok véleményt formálni amit leírtál. Véleményt azért formálok,mert te ezt kérted.
Szánalmas? Miért?
Anyám könyörögte ki a haszonélvezeti jogot, hogy biztonságba érezze magát. Én megtettem, de azt igenis elvárom, hogy mindent beszéljen meg velem és ha nemet mondok valamire a lakással kapcsolatban akkor fogadja el.
Ha neked lenne egy lakásod, és rohadtul kihasználnák a jóhiszeműséged, hasonlóan szánalmas lennél te is, szerintem.
A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
Miért lenne szánalmas a kérdező? Azért mert ő segített az anyán, amíg a testvére lesz*rta?
Én meg pont az tartom szánalmasnak, amikor egy gyerek segít a szülőnek, az meg vissza él vele. Vagy akkor a testvére is az, mivel ő eddig sehol nem volt.
Azért egy kérdést engedj meg.
Hogy-hogy nincs édesanyád feje felett tető? Azért mert apud végrendeletbe hagyta rád azt a házat amibe ő is lakott, amiért ő is dolgozott? Elképzelni nem tudom, hogy édesapám halála után az édesanyámnak kuncsorogni kelljen a haszonélvezetért.
Érdekes család vagytok.
Oké, én elfogadom a véleményed, az az én véleményem amit leírtam.
Még mindig nem fogtam fel,hogy mi az az ok ami miatt inkább ne menjen a másik testvér az édesanyjuk otthonába, bármikor?
Mert régen nem voltak jóban? A szülő megbocsájtott/nem haragudott . A szülő ezt szeretné.
Egy okot látok csak: Mert a kérdezőé a lakás, és nem szívleli a másik testvért.
Ezért ne tehesse a szülő amit szeretne? Ennyi az ok?
Az meg,hogy kinek mihez van joga már mások alaposan leírták.
Igen ezért tartom szánalmasnak,mert egyik mondatban jóban vagyok, másikban mégsem. Egyik mondatban , oké nem számít a múlt, aztán mégis. Szívesen, feltételek nélkül, lakhat ott az anyuka haláláig, aztán most mégis vannak szabályok, feltételek . Én ezért érzem ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!