Jogosan ütöttem egy picit a tesom gyerekének a szájára vagy tényleg inkább szájbarágosan szépen kellett volna kérnem h állitsa le magát?
Tesómnak vagy egy 5,5 éves lánya. Hihetetlenül neveletlen,ami persze az anyja hibája mert mindent ráhagy és lesz.arja mit csinál a gyerek.
Most ünnepekkor ott voltak nálunk,még anyu sütött de a gyerek már a sütiért orditott. Én egy darabig türelmesen próbáltam magyarázni h az még nincs kész mama csak ki keverte a tésztát stb... de meg se hatotta. Meg értem elrángatni a táltól mert állandóan abba nyulkált,elötte a földön tapicskolt összevissza,a szájába aztán meg bele a kajába h nyalogassa a tésztát meg ilyenek. tesómnak szolok,az csak facebokozik meg néha oda üvöltött a lánynak h fejezd be. Mikor már láttam anyun is kezd ideges lenni h a gyerek mindenbe belemászik,meg fogtam a kezét ás elhuztama konyhából-megjegyzem sokadszorra-erre még jobban üvöltött h neki az kell,rugdosott bokszolgatott,meg még le is köpött,erre én nem tul erősen de szájon vertem,és szép lassan tagoltam elkezdtem neki mondani h ilyet nem lehet csinálni,és viselkedjen normélisan,kérdeztem tőle h tudod miért kaptad remélem,erre még egyszer le akart köpni mire megemeltem picit a kezem akkor ezen meglepödött és befeküdt az ágyba ott sirt tovább amig el nem aludt.
Tesóm nekem támadt h én milyen jogon ütöttem meg a gyerekét,meg zártam be a szobába. A sajátomat verjem meg terrorizáljam,stb... Mondtam neki h nem kelett volna ha ő az 5 év alatt normálisan neveli a gyereket,mert attól h nincs apja még egyedül is lehet gyereket nevelni,mert mi is fel lettünk nevelve. És be hogy már egy majdnem 6 éves gyerek parancsolgasson meg felnött 25 éves létemre türjem h rugdosson,ütögessen,meg leköpjön. Erre jött azzal h nem egy sulycsoportban vagyunk stb... Hiába mondtam h nem véresre vertem meg ütöttem ki a fogait,csak egy picit megütöttem h vegyen vissza. Szóval jól összevesztünk.
Mit kellett volna csinálnom? Nekem nincs gyerekem,tényleg nem sok tapasztalatom van a gyereknevelésről. Hagynom kelett volna szó nélkül amit csinál? Egy darabig mikor elvittem a h ne nyulkáljon a tálhoz és ütögötett a gyerek,türtem meg mondogattam neki h nem szabad a felnötetket meg senkit bántani,és értse meg még nem jó a süti ha kész lessz ugyis ehet belőle,de mikor leköpött akkor szájon ütöttem. Hirtelen reakció volt.
"Remélem egyszer összetalálkozol valamilyen rokon révén egy hasonló kaliberű gyerekkel, mint ami a kérdésben is szerepel. Akkor meglátod mi a valóság"... miből tetszel gondolni kedves előző, hogy én az elmúlt majd félszáz évben nem találkoztam még mindenféle gyerekkel?
Csak tudod, ennek a titka az, hogy ha az ember találkoozik egy másik emberrel, akkor kölcsönhatás alakul ki közöttük, Akkor is, ha fél éves az a másik és akkor is, ha félszáz... elkezdődik egy 2 szereplős emberi játszma, mondanák a ma népszerű tranzakcióanalitikus megközelítés hívei:))) - de tényleg valami ilyesmi történik...
Szóval igen valószínű, hogy ugyanaz a gyerek, ugyanazzal a genetikával és ugyanazzal a neveltetéssel tök másként viselkedik a Kérdezővel, veled, és velem... mert hogy ez - legalább 50%-ban - rajtunk múlik.
"Ennyire nem kell lenézni őket, mert gyerekek"
???? Eszembe sem jut... sőt, ellenkezőleg.
a kövér gyerek sztoris vagyok:
Hidd el a kapcsolat azért romlott el mert kiderült hogy amint szilárdat etethettek vele az anyuka ledarált a srácnak egy egész csirkét! -babánál ez minden csak nem normális és ha véletlenül le is akart fogyni akkor azt mondták neki,hogy nincs semmi baja(pedig minden orvos már szajkózta a szülőknek hogy baj van)
de ez nem is ide tartozik, a lényeg a pofon nem lehet megoldás és nem csak ebből állhat egy nevelés,de:
igenis vajon olyan gyerek és helyzet amikor igenis megérdemli hogy jó alaposan pofon vágják, plusz mondanom sem kell hogy van olyan kölyök akivel mindegy hogy állsz hozzá akkor is egy szemétláda marad és kész (hiába magyarázod a majd fél évszázados tapasztalatodat mindig tanul az ember valami újat és te még ezt az új generációt nem tapasztaltad meg csak azt hiszed)
apropó ez a nem emlékszem miért kaptam pofont jópofa mert lehet teljesen jogosan kaptad csak te már azt elfelejtetted,mert számodra nem volt fontos.Olyan nincs hogy egy tanár ok nélkül képeljen fel valakit(lehet nem jogosan teszi de mindig van egy ok ami miatt ezt meglépi)
Nem vonom kétségbe vannak őrült tanárok akik néha nem jogosan tesznek dolgokat,de ha eszerint éltem volna tovább az életem hogy jaj ez engem annyira sokkolt brühühü akkor ma már egy lelki roncs lennék XD
komolyan erre az egy pofonra vezeted vissza mondván de szörnyű volt miközben mások rosszabbat is átéltek? és olvastad mit tett ez a kölyök? te mosolyogva tűrted volna ha széttépi a fontos papírjaidat levizeli az ágyat amit még ki is moshatsz aztán jókedvében leköp?(igen ezt haragból tette de akkor sem jó szándékból) Kétlem hogy te olyan okosan megoldottad volna és én a kérdező helyében még rosszabbat tettem volna vagy a gyerekkel vagy az anyjával az biztos.
#152 "apropó ez a nem emlékszem miért kaptam pofont jópofa mert lehet teljesen jogosan kaptad" - az tökéletesen kizárt, ugyanis egyfelől szerintem ilyen (hatalmi-kiszolgáltatott) kapcsolatban jogos pofon NINCS. És ez még egy dolog, de a jog álláspontja szerint sincs, nem volt már akkor se.
"komolyan erre az egy pofonra vezeted vissza mondván de szörnyű volt miközben mások rosszabbat is átéltek?" ????
Egyfelől milyen az már, hogy "mások rosszabbat is átéltek?" Ilyen alapon ne háborodjon fel akinek a táskáját lopják el, mert másnak meg a kocsiját? Másfelől én csak hoztam egy saját valós példát azoknak, akik semmiségnek kívánják feltüntetni a kérdésben szereplő dolgot...
(de elárulom neked, a Bibliát is a "prédikátor könyve" miatt vágtam főként a sarokba szintén sacckb 10 évesen, és lettem végérvényesen ateista)
"és olvastad mit tett ez a kölyök? te mosolyogva tűrted volna" - persze. Te is olvastad??? Mert akkor látnod kell (meg másnak is, ha pontozgatás helyett olvasnának mondjuk:)) hogy itt egy folyamat van leírva a Kérdező meg a gyerek között, a gyerek reagál, a Kérdező reagál, a gyerek reagál rá, a Kérdező reagál rá, stb... szóval tényleg egy kölcsönhatást, 2 szereplős játszmát látsz.
Te vagy én az első pillanatban másként reagáltunk volna, és ezzel ugye az egész történet változik...
Ez tényleg nem egyértelmű?
igen a kérdező szépen kérte-semmi
a kérdező elmagyarázta-semmi
a kérdező kivitte a szobából és próbált játszani vele de visszaszaladt
a kérdező odavitte az anyukához,hogy ő foglalkozzon vele és nevelje a lányt-semmi
ezek után a gyerek még le isköpi meg minden
szerintem a kérdező mindent megtett amit meg lehet tenni,persze nem tökéletsen,de nem lehet mondani,hogy minden ok nélkül és magyarázat nélkül vágta pofon a gyereket.
és igen ilyen alapon ne hisztizzen senki egy pofon miatt miközben mások rosszabbul is jártak és még csak nem is beszélnek róla, a Biblia téma meg megint olyan amit fölöslegesen említesz itt meg,mindig teljesen ide nem tartozó butaságokat emlegetsz fel a többiek akik szintúgy nem pofon pártiak legalább értelmesebbek voltak
#154, hidd el, ha valamit Te nem értesz, attól az még nem lesz butaság... bár kétségtelen, egy helyen tévedtem, a másik P, a Példabeszédek játszik...
Tudod valahol ebből a tőből ered az egész kultúrkörünk szégyenletes hozzáállása ehhez a kérdéskörhöz, nem tudom, így ismerős-e
"Példabeszédek 13,24: „Aki kíméli botját, gyûlöli a fiát, de aki szereti, idejében megfenyíti.”" - és társai...
Na, ez a beteges gondolkodás vezet el oda, hogy még ma is sokan bagatell, természetes dolognak tartják a gyerekük, tanítványuk testi fenyítését.
(és ezt taglalta pozitív színben az Evangeliumi kiadó által kiadott, majd szerencsére pillanatszerűen zúzdába küldött könyv is 2004-ben)
Másfelől az általad leírt történet ugye hiányos... (a teljeset nem is ismerjük)
66%o ostobaságokat beszélsz.
Az én anyukám pedagógus,nagyszerű óvónő elfogultságok nélkül mondom a világ egyik legjobb óvónője,már 25 éve a pályán van,már felnőtt volt óvódásai is köszönnek neki az utcán,sokkal remek kapcsolatba van.Birka türelméről híres,nagyon ért a gyerekekhez,rendkívül ügyes.Nos úgy alakult,hogy kb 3 éves korom után elváltak a szüleim és anyukám egyedül nevelt minket,öcsém és én aki kicsit több,mint 2 évvel fiatalabb állandóan öltük egymást,verekedtünk,homokkal etettem stb.Hihetetlen türelemmel,odaadással nevelt és elmondta,mivel én nem emlékeztem,hogy azért néha már elkerülhetetlen volt egy egy fenékre pacsi,nos látod én nem emlékszem rá tehát hihetetlen mély nyomot hagyhatott bennem..lelkibeteg sem lettem,viszont udvarias,tisztelettudó,értelmes felnőtté nőttem fel,aki toleráns és empatikus,nem egy idegbeteg vadállat.Egyetlen egyszer ütött a számra anyukám 14 éves voltam,kamaszhoz képest egy angyal voltam de azért kitudtam akasztani pláne eleve a temperamentumom apukámék,visszabeszéltem,dacokodtam,hisztiztem,néha füllentettem,de mondom a mai szülők nagyrésze a földet is megcsókolná,ha mindössze a lánya ilyen apróságokat csinálna tiniként.Nos éppen mosogattam már egy ideje húztam az agyát a hülyeségeimmel,épp azon nyafogtam miért én mosogatok mikor én egy tányért használtam csak és meglendült a keze,nem volt nagy épp csak éreztem de egyből tudtam,hogy nagyon jogos volt,és ez kellett nekem.A Birka türelmű anyám kihoztam a sodrából,akinek amúgy is volt elég baja,dolga,és még a lánya is húzza az agyát hetek óta. Nem véletlenül mondom,hogy van olyan helyzet amikor szükséges egy legyintés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!