Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki mennyi pénzt kapott a...

Ki mennyi pénzt kapott a "kezdéshez" a szüleitől, nagyszüleitől? Mennyit spóroltatok/spóroltok a fiatalkorotok alatt? Akinek van kedve legyen szíves kifejteni hozzám hasonlóan a saját hátterét.

Figyelt kérdés

47 éves közalkalmazott középiskolás tanár vagyok, a feleségem 46 éves portás, tehát egyikünknek sincs álomfizetése.

A tanítványaim eléggé szeretnek, szoktam velük beszélgetni órákon kívül is mindenféléről, sokan tartanak a bizalmasuknak, olyan dolgokat beszélnek meg velem, amiket a szüleikkel nem, tehát őszinték hozzám.

Kíváncsiságból elkezdtem kérdezősködni, hogy ki mennyi pénzt spórolt össze mondjuk 1-820 éves koráig (nagyon sok régi tanítványommal tartom a kapcsolatot), kinek mennyi van a bankszámláján ilyen korban. Aztán akik önállósodtak azoktól rákérdeztem, hogy mennyivel járultak ehhez hozzá a szüleik.

Főleg az első adat megdöbbentett, miszerint a mai 18-20 évesek nagy részének nincs sok pénz a bankszámláján, amit ajándékba kapnak karácsonykor, szülinapkor azt el is költik magukra és sokan csak akkor dolgoznak, ha gyűjteni akarnak valamire. Nem is nagyon beszéltem olyannal, akinek 1 milliónál több spórolt pénze lenne 20 éves korára.

Nekem van egy 22 és egy 20 éves gyermekem. Én is és feleségem is spórolós családból származunk, sok támogatást kaptunk a szüleinktől, akik most nagyszülőként minden spórolt pénzüket az unokáknak adják, ahogy mi is főleg pénzt adunk nekik ünnepekre kivéve ha kérnek valamit, tehát kapnak bőven pénzt és dolgoznak is mellette minden nyáron, de a lényeg, hogy ezeket a pénzeket ők szinte az utolsó fillérig félre teszik és nem költenek sokat magukra. És ez nem azért van, mert minden idiótaságot megveszünk nekik. Etetjük, ruháztatjuk őket, rezsit természetesen nem kell fizetniük, de extrább dolgokat (új laptop, új tévé) legfeljebb karácsonykor kapnak csak nagy összegben.

Nem tudom fillérre pontosan megmondani, de nagyjából 4-6 millió forintjuk van fejenként a bankszámlájukon amihez egyikük se fog hozzányúlni csak majd ha lakást terveznek venni/építeni.

És most a másik fele, itt már jobb volt a helyzet, de 5 milliónál többet önállósodásra nem sok volt diákom kapott a családjától és a legtöbbjüknek hitele van.

A feleségem és én is spórolósak vagyunk. Fentebb vázoltam, egyikünk se rendelkezik álomfizetéssel, én közalkalmazottit kapok meg heti 1-2 óra külön tanítás, a feleség meg még rosszabbul keres. Ennek ellenére ha ebben a pillanatban mindkét gyermekem bejelentené, hogy önállósodni szeretne legalább 6-6 millió forintot kapnának tőlünk támogatásként és tudom, hogy a nagyszülőktől is legalább 5-5 milliójuk lenne.

Szülők, Ti mennyi pénzt terveztek a gyermekeiteknek adni az önállósodásra?

Gyerekek, Ti mennyit tesztek félre abból, amit a szüleitektől kaptok, hány évesek vagytok és mennyi spórolt pénzetek van, amihez nem akartok hozzányúlni csak ha házra kell?

2009. nov. 24. 14:07
 81/95 anonim ***** válasza:

Én másfél éve dolgozom.Jelenleg 21 éves vagyok.Havi 30ezer ft-ot hazaadok rezsire,de külön eszek,magamnak veszem a ruhát és egyebeket.A fizetésem 70ezer ft,ebből csak 300ezer ft jött össze.Most számolgattam,hogy nulláztam az életem,talán kezdek egyenesbe jönni.Viszont a munkahelyem kezd kikészíteni.És nem a munkára vagyok allergiás.

Szüleim mint már írtam nem támogatnak,hanem elvárják,hogy fizessek.Mellé sikerül olyan körülményeket teremteniük,ami az életemet megkeseríti,így örülök,ha egyedül vagyok otthon.

2011. okt. 25. 10:24
 82/95 anonim ***** válasza:

Semmit.

Sőt. Amit még párommal keresünk is azt is elveszik a szülők erre arra.

Most ott tartunk, hogy itt vagyunk 22-23évesen és egy fillérünk sincs félretéve,mert a szülők elveszik mindent.

Párom pedig 18éves korától dolgozik, nem kevés pénzért de mondhatja magát családfenntartónak is mert az apja nem dolgozik. Ő tartja el magát és a 3húgát.

Én 21éves koromtól dolgozik hellyel- közzel mivel nincs állandó munkahelyem. Anyámék is csináltak egy két olyan befektetést amit nem kellett volna és nekem kell fizetni a törlesztő részleteket.

Így most mindketten a szülőknél lakunk és annyi pénzünk nincs, hogy egy albérletet ki tudjunk fizetni.

Sőt a szülőkre nem tudunk számítani, mert párom szülei megmondták kerek perec, hogy ők egy fillérrel sem fognak minket támogatni.

Anyumék meg hiába támogatnának nem tudnak.

és irigylem a gyerekeidet, hogy ennyit össze tudtatok neki spórolni és el tudják kezdeni az életüket akkor amikor akarják.

2011. okt. 25. 10:28
 83/95 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Mondjuk nem is várom el... Amit kaptam pénzt nagymamámtól, azt is elköltötték kb cigire és apámnak sörre...
2011. okt. 25. 10:57
 84/95 anonim ***** válasza:
48%

Semmit, mert egyedül a 2-3X-osát keresem havonta mint ők ketten. Még én adok haza havi 30 ezreket, pedig nem is lakok otthon.

Annyi eszük lehetett volna, hogy 0-18 évesek korom között félretesznek 5-10 rongyot.. De mindegy, összeszedtem magamnak ami kellett.

2011. okt. 25. 11:00
 85/95 anonim ***** válasza:

Orulok ha nem oroklok adossagot.

Most szunettetnem kellett a tanulmanyaimat mert annyira besokkaltam a csaladi, anyagi, es egeszsegugyi hyzetemtol h keptelen voltam rendesen teljesiteni. Sztem az egeszsegem is az allando para a csalad es penz miatt ment tonkre.

Egyebkent vagy egyetem utan vagy ha felvesznek kulfoldon elmegyek es ott ezzel a diplomaval nem fog szamitani h a nullarol vagy az alol indultam...

Csak legyen mar a kezemben :)

2011. okt. 25. 11:27
 86/95 anonim ***** válasza:

Jah azt meg hozzatennem h dolgozom, ami jon es belefert az orarendembe elvallaltam.

Most kb. van 300 000 ft-om ebbol 150 titkolt, rem a masik 150-et nem fogjak benyulni...

2011. okt. 25. 11:29
 87/95 anonim ***** válasza:

Egyszerűen számolok és ámulok... és döbbenet.

Évente kb. 300 000 Ft / fő születésüktől kezdve???

És jelen pillanatban 12 M Ft-juk van elkülönítve a gyermekeiknek?

Mintha nem Magyarországon élnének.

Ezt hogy csinálják?

Én is pedagógus vagyok, tudom mennyit keres egy tanár...

És lehet furcsa, de számomra ez hihetetlen.

Egyszerűen nem hiszem el.

2011. okt. 25. 13:19
 88/95 anonim ***** válasza:
Én is csatlakozom! Tátott szájjal olvastam a történetet! El sem tudom képzelni hogyan csinálj(t)ák Tanár Úr, bár gondolom hitelük nincs/ nem volt. Mondjuk ha belegondolok, hogy Nekünk sem lenne hitelünk, akkor havi 80.000Ft-ot félre tudnánk tenni a lányunknak aki másfél éves, így szép kis summa jönne össze 18 éves korára. De sajnos van hitelünk.. Így nincs miről beszélni! :(
2011. okt. 25. 14:11
 89/95 anonim ***** válasza:
Én házat és kocsit fogok kapni. Meg 3 milla van félretéve a bankba a nevemre nagypapám örökségéből.
2011. okt. 25. 14:23
 90/95 anonim ***** válasza:

Az én életem már fiatalon egy "jó nagy nehezékkel" indult.

Édesanyám 12 éves koromban, édesapám 19 éves koromban halt meg. Így már elég fiatalon lett egy kertes családi házam. Jelenleg úgy gondolom itt fogok majd megöregedni is, hiszen fel van újítva, rendbe van hozva, jó itt élni, de ez majd persze a későbbi párkapcsolatom alakulásánál fog eldőlni.

Mikor az édesapám meghalt, rá 1 évvel az ő édesapja is meghalt, onnan a testvéremmel örököltünk egy emeletes házat (szintén jó állapotút) + egy balatoni nyaralót. A házat eladtuk, de ez a pénz olyan nekem hogy "van de nincs" hiszen ezt a pénzt nem szórhatom szét, nekem nem lesznek már szüleim akik támogassanak, ekkora összeget nem tudom hány év(tized) alatt tudnék összespórolni. Egy bizonyos részéből már költöttem a ház felújítására, de több mint fele még most is megvan.

Autót akarok majd venni magamnak, de ehhez dolgozni is szeretnék, mert munka nélkül csak viszi a pénzt az autó, így butaság lenne venni. (Vicces, hogy bizonyos jóakaróim már iskolás koromban próbáltak rábeszélni arra, hogy vegyek pl egy 1,5 milliós autót. Arra persze nem gondoltak hogy 1. Suli mellett minek, 2. Ha nincs bevételem csak kiadásom akkor csak eltékozlom a pénzt.)

22/L

2011. okt. 25. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!