Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi jelenleg a félretett...

Mennyi jelenleg a félretett pénzetek?

Figyelt kérdés

Mennyi jelenleg a félretett pénzetek, ha vészhelyzet állna elő és hozzá kellene nyúlni? Mennyi idő alatt spóroltátok össze? Mindketten dolgoztok a pároddal/férjeddel? mennyit kerestek fejenként 1 hónapban?

Csak azért érdekel, mert szeretnénk a párommal spórolni közösen (pár hónapja költöztünk csak össze), és egy kis realitást szeretnék látni, hogy ki, mennyiből, mennyit tudott félretenni! Köszönöm!

#család #közös vagyon #félretett jövedelem
2013. nov. 13. 08:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/88 anonim ***** válasza:
Hallod utolsó, te nagyon sóher vagy!!! Mi az, hogy nem kell kifizetni a tartozást? meg sikerül a rokkantosítást??? Neked az agyad rokkant szerintem.
2013. nov. 13. 16:28
 72/88 anonim ***** válasza:

Ez nem sóherség hanem teny hogy ha eléred a nyugdijkorhatárt akkor nem kell tovább fizetned. Tehát ezért hiaba halmozod a kamatokot nem kell majd kifizetned.benne van a szerződésben. Tehat nekem nem éri meg kifizetni.de nem latom hol ebben a sóherség.egyébként mar bánom a díákhitelt de akkor szükség volt rá.

Amúgy ez már a szigorított feltétel hogy fizetned kell akkor is a minimumot ha nem dolgozol, mert régen akkortol kellet elkezdeni tórleszteni mikor volt munkad. De mivel rengeteg hitel nem került visszafizetésre ezért valtoztattak. De ismerek olyat aki vigan nevet meg rajtam is hogy fizetem ő meg csak kapja az éves elszámolást de sose kell fizetnie mert sose fog hivatalosan dolgozni. Mindenesetre mindenki ugy sporol ahogy tud, de a diákhitel feltételei még mindig jobbak mint akarmilyen masik hitelé. Az s plussz jo hogy nem örököllhető.s akarmennyi kamatot felhalmozol nyugdijaskent mindet elengedik.

2013. nov. 13. 17:25
 73/88 anonim ***** válasza:
De hány év múlva éred el a nyugdíjkorhatárt? És hány éve fizeted? Mennyit vettél fel összesen utolsó?
2013. nov. 13. 17:37
 74/88 anonim ***** válasza:
Most 3 millio a tarozas. 25 évem van a nyugdijkorhatarig.rokkantsagom 45% ra allapitottak meg de fellebeztem . Ha eléri az 50%ot nem kell fizetnem. De 25 evig is megéri a minimumot fizetni mint hogy egybe fizessem. Addigra jól felhalmozodik a kamat de ahogy elérem a korhazárt megszünik a szerződés.tehát irreleváns hogy most épp mennyi
2013. nov. 13. 18:06
 75/88 anonim ***** válasza:
De hány éve fizeted? És nem kalkuláltál a minimálbér emelésével, ugyanis minden évben emelik, és a diákhitel törlesztőrészletét a mindenkori minimálbérre alapozzák, annak a 6 %-a. És azzal sem kalkuláltál, hogyan változtatják a törvényeket, a rokkantságit most igen-igen átdolgozták. Már csak a félholtak kapják meg... :-(
2013. nov. 13. 18:13
 76/88 anonim ***** válasza:
Nézd nekem így mindenképp jobb, ha megkapom a rokkantsagit ha nem. Az uj diákhitel szerződési feltételek a régi szerződésekre nem vonatkoznak. Tehat nekem meg fog szünni ha nyugdijkorhatart elérem.szamoltam az emelkedessel is de minden emelkedik szerencsere a minimalberhez igazitsak. 3 évet fizettem eddig és 9 évig kértem hogy ne kelljen fizetni.igy mindenképp jobban járok. Figyelembe véve azt hogy kell a pénz a nagyobb lakásra. Mondom inkabb ezt fizetem mint hogy lakashitelt vegyünk fel. Ha lenne 50 milliom akkor lehet visszafizetnem de lehet akkor sem. Egyébként a hivatásos nevelöszülői tanfolyamra jarok s ha kicsit nevelek majd arra megint nem kell fizetnem amig gyest kapok. Persze ez nem biztos hogy kicsit kapok majd. Meg bízom még a rokkantositasban. Bár ha az összejón a tanfolyamra hiába járok mert kizárja a 2 egymást.ez tényleg gáz hogy ma már félhalottnak kell lenni az 51%hoz
2013. nov. 13. 18:28
 77/88 anonim ***** válasza:
Hát remélem nem kapsz kicsit. Ő is majd a konditeremben fog fürdeni?
2013. nov. 13. 18:47
 78/88 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ha ennyire spóroltok mindenen, még a normális dolgokon is, és nevelőszülő akarsz lenni, akkor a gyerekektől is mindent sajnálsz majd? Ők sem fürödhetnek otthon?
2013. nov. 13. 18:47
 79/88 anonim ***** válasza:
70%

Félretéve a takarékban 8 millió ft.

Házunk van, hitel nélkül és kocsi is.

A kettőnk fizuja havi 600-700 ezer ft, ebből kb 400at teszünk félre minden hónapban. 28/nő

2013. nov. 13. 18:56
 80/88 anonim ***** válasza:
De fürödhetnek otthon egyébként is amit kapnék utánuk abbol bőven el lehet tartani őket tehat nem plusszkiadas lenne a fürdésük. De úgy vagyunk vele ha már úgyis jarunk a konditerembe akkor miert ne ott fürödjunk kiert ne hasznaljuk ki hogy tt korlatlanul folyathassuk a vizet? Amúgy én láttam valakik meg még a kitett folyékony szappant meg wc papirt is hazaviszik. Legalabb én ilyet nem csinalok. Magam főzöm a szappant is mondjuk az allergia miatt is.
2013. nov. 13. 19:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!