Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi jelenleg a félretett...

Mennyi jelenleg a félretett pénzetek?

Figyelt kérdés

Mennyi jelenleg a félretett pénzetek, ha vészhelyzet állna elő és hozzá kellene nyúlni? Mennyi idő alatt spóroltátok össze? Mindketten dolgoztok a pároddal/férjeddel? mennyit kerestek fejenként 1 hónapban?

Csak azért érdekel, mert szeretnénk a párommal spórolni közösen (pár hónapja költöztünk csak össze), és egy kis realitást szeretnék látni, hogy ki, mennyiből, mennyit tudott félretenni! Köszönöm!

#család #közös vagyon #félretett jövedelem
2013. nov. 13. 08:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 anonim ***** válasza:
12%
Úgy értettem hogy csak a férjem dolgozik. A 600 ezer egy álomfizetes írtam is hogy félek hogy ujra kevesebb lesz. Mert régen 260 at kapott és nem tudni meddig maradhat itt. Szóval csak ő dolgozik azért a csak
2013. nov. 13. 12:28
 62/88 anonim ***** válasza:
51%
ez tényleg fura, hogy ilyen szegénységbe élt és büdös neki a munka
2013. nov. 13. 12:35
 63/88 anonim ***** válasza:
300 ezer forint. Par honapja meg 700 volt, de elment a haz felujitasara. Egyedulallo, egyetemista lany vagyok, egy reszet orokoltem, egy reszet kulfoldon kerestem (takaritassal, nem a testem arulasaval), meg egy keves maradt az osztondijbol is. Remelhetoleg ehhez a 300-hoz nem kell nyulnom egy darabig.
2013. nov. 13. 12:58
 64/88 anonim ***** válasza:
89%
200 ezer. Egyedül dolgozom, egy gyermeket tartok el, nagy házat fent. Ez az összeg megvan egy éve kb, csak pár hónapja maradtam egyedül, de tartom a szintet, és ez örömmel tölt el. Szinte kihívás a spórolás, amit élvezek. Tudom hülyeség, de valahogy nem lomboz le, inkább spanol. Száz alatt keresek, ez most lecsökkent jóval, mert elbénáztam valamit. De nem adom fel, minden nap azon vagyok, hogy változtassak az életemen, és tutira tudom hogy sikerül, és nem kell majd mindig spórolnom és ebből sportot űznöm:-)
2013. nov. 13. 13:04
 65/88 anonim ***** válasza:

A párom és én 28 és 25 évesek vagyunk, szóval nekünk jelenleg a spórolás a legfontosabb, hiszen házasságot, gyerekeket szeretnénk.

A fizetésünk lényegtelen, hiszen a megtakarítás összegét, mindig az igények határozzák meg. Kereshet valaki rengeteget, de ha sokat költ, akkor lehet hónap végére a nullán is.... Mi ketten együtt kb. 250.000 Ft-ot tudunk havonta megtakarítani. Saját lakásban élünk. A megtakarításunk, ha együtt nézem kb. 4 millió ft.

10 éven belül építeni szeretnénk egy nagy családi házat, ezért gyűjtögetünk ennyire.

2013. nov. 13. 13:11
 66/88 anonim ***** válasza:
70%

te, 11:04, tisztában vagy vele, hogy a diákhiteled kamata több, mint amit a bankban lekötött pénzetek kamatozik?

Aki ennyire sóher, hogy 600ezerből százat költ el, arról nem hiszem el, hogy így önti ki a pénzt az ablakon a diákhitelre.

2013. nov. 13. 13:17
 67/88 anonim ***** válasza:
54%

Milyen igaz, utolsó!!!!

Én a kis semmi pénzből is egyfolytában próbálok előtörleszteni, hogy egyrészt minél kevesebb legyen a tőke, amiből számolják a kamatot, így a végére sokkal kevesebbet kell visszafizetnem, és hogy minél hamarabb megszabaduljak tőle.

2013. nov. 13. 13:32
 68/88 anonim ***** válasza:
59%
14 millió megtakarításom van, ezt 8 évnyi fizetésből szedtem össze, ebből 5-öt anyámnál laktam, akkor sok kiadás nem volt. Most már külön lakok, de így is havi 80-100 ezret félre tudok tenni. Jól jön majd a gyerekeknek. Illetve valószínű, lakásra is kell belőle költeni, jelenleg béreljük, ahol lakunk.
2013. nov. 13. 13:43
 69/88 anonim ***** válasza:
22 éves egyetemista vagyok, kb 650-700 ezer Ft spórolt pénzem van (ösztöndíj, diákmunka).
2013. nov. 13. 15:55
 70/88 anonim ***** válasza:

Azert nem fizetem vissza a diákhitelt mert a havi 6 ezer nem sok és ha elérem a nyugdíjkorhatárt a többi tartozast elengedik. Tehat aki nem dolgozik annak sztem nem éri meg kifizetni. Mert 6. Ot vagy annak megfelelő minimal összeget mindig ki tudok majd fizetni viszont ha megvesszük a nagyobb lakast akkor tuti nem kell felvenni 3 millio .t azzal sokkal rosszabbul jarnank.már párszor átszámoltuk. Ez igy kényelmes olyan mintha egy áramszámla lenne mondjuk a nyugdíjkorhatáromig. Illetve ha meg lesz a rokkantositasom ha sikerül akkor meg onnantol nem kell fizetni.

Én mindenkinek azt mondom akinek nem várható hogy j jóvedelme lesz ne fizesse ki egybe mert meg mindig jobb mint egy esetleges jelzalogos lakashitel. Ezt kényelmesen tudod fizetni.aztan ha gyesen vagy 3 ( gyerekkel 9 évig addig se kell fizetni ha igényled. Kiszámoltam ezeket már mert régebben gondolkodtam a visszafizetesen. Ugyan minden evben tőkésedik a kamattartozas de mégsem adósítom el magam mert mihelyt elérem a nyugdijkorhatart v. Esetleg megkapnam a rokkantsagit törlődik az egész nem kell tovabb fizetni.es a gyerekeim sem öröklik majd viszont a bankban lévő pénzünk és ingatlanunk igen.

2013. nov. 13. 16:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!