Mennyi jelenleg a félretett pénzetek?
Mennyi jelenleg a félretett pénzetek, ha vészhelyzet állna elő és hozzá kellene nyúlni? Mennyi idő alatt spóroltátok össze? Mindketten dolgoztok a pároddal/férjeddel? mennyit kerestek fejenként 1 hónapban?
Csak azért érdekel, mert szeretnénk a párommal spórolni közösen (pár hónapja költöztünk csak össze), és egy kis realitást szeretnék látni, hogy ki, mennyiből, mennyit tudott félretenni! Köszönöm!
A párom és én 28 és 25 évesek vagyunk, szóval nekünk jelenleg a spórolás a legfontosabb, hiszen házasságot, gyerekeket szeretnénk.
A fizetésünk lényegtelen, hiszen a megtakarítás összegét, mindig az igények határozzák meg. Kereshet valaki rengeteget, de ha sokat költ, akkor lehet hónap végére a nullán is.... Mi ketten együtt kb. 250.000 Ft-ot tudunk havonta megtakarítani. Saját lakásban élünk. A megtakarításunk, ha együtt nézem kb. 4 millió ft.
10 éven belül építeni szeretnénk egy nagy családi házat, ezért gyűjtögetünk ennyire.
te, 11:04, tisztában vagy vele, hogy a diákhiteled kamata több, mint amit a bankban lekötött pénzetek kamatozik?
Aki ennyire sóher, hogy 600ezerből százat költ el, arról nem hiszem el, hogy így önti ki a pénzt az ablakon a diákhitelre.
Milyen igaz, utolsó!!!!
Én a kis semmi pénzből is egyfolytában próbálok előtörleszteni, hogy egyrészt minél kevesebb legyen a tőke, amiből számolják a kamatot, így a végére sokkal kevesebbet kell visszafizetnem, és hogy minél hamarabb megszabaduljak tőle.
Azert nem fizetem vissza a diákhitelt mert a havi 6 ezer nem sok és ha elérem a nyugdíjkorhatárt a többi tartozast elengedik. Tehat aki nem dolgozik annak sztem nem éri meg kifizetni. Mert 6. Ot vagy annak megfelelő minimal összeget mindig ki tudok majd fizetni viszont ha megvesszük a nagyobb lakast akkor tuti nem kell felvenni 3 millio .t azzal sokkal rosszabbul jarnank.már párszor átszámoltuk. Ez igy kényelmes olyan mintha egy áramszámla lenne mondjuk a nyugdíjkorhatáromig. Illetve ha meg lesz a rokkantositasom ha sikerül akkor meg onnantol nem kell fizetni.
Én mindenkinek azt mondom akinek nem várható hogy j jóvedelme lesz ne fizesse ki egybe mert meg mindig jobb mint egy esetleges jelzalogos lakashitel. Ezt kényelmesen tudod fizetni.aztan ha gyesen vagy 3 ( gyerekkel 9 évig addig se kell fizetni ha igényled. Kiszámoltam ezeket már mert régebben gondolkodtam a visszafizetesen. Ugyan minden evben tőkésedik a kamattartozas de mégsem adósítom el magam mert mihelyt elérem a nyugdijkorhatart v. Esetleg megkapnam a rokkantsagit törlődik az egész nem kell tovabb fizetni.es a gyerekeim sem öröklik majd viszont a bankban lévő pénzünk és ingatlanunk igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!