Mennyi félretett pénzetek volt, mikor bevállaltátok a második gyereket?

Semennyi, sőt csak hitelünk és adósságunk.
Amikor az első gyerek jött sem volt semmink.
Sőt most hogy jön a 3. baba...nem is részletezem.
DE! Reménykedünk, hogy jobb lesz és teszünk is érte!

Nulla.
De tartozás se (vagyis csak a lakáshitel), de a rezsi meg minden, mindig rendben van.
Kis korkülönbséggel szinte semmibe nem kerül a második gyerek. Nekem nem kellett venni semmit, csak a terhesgondozásért kellett fizetni és slussz. Megvolt a babakocsi, hordozó, ágy, pelenkázó, ruhák, légzésfigyelő, stb.

Kedves első! Detto igy vagyunk mint ti! XD
Elsőnél semmi, másodiknál se, most jön a harmadik....én sem részletezem, de a gyerekek sosem nélkülöztek! :)

Első vagyok.
Nálunk se nélkülőztek soha a gyerekek, ők az elsők.
Egyébként volt olyan ismerősünk nem is egy, akik addig-addig gyüjtögettek a gyerekválallásra, míg egy szép napon szétmentek:(

Amikor beterveztük a babát akkor jól ment, (meg azelőtt is mindig jól ment) amikor megfogant, elromlott minden és azóta sincs javulás, sőt csúszunk lefelé. Járunk a bankokhoz,h. Fizetési könnyítést kérjünk kocsira, lakásra mert nem tudjuk fizetni egyszerűen. 400000ft volt félretéve amikor beterveztük a babát. Most olyan 5-600000ft minuszban vagyunk, a szüleimnek meg meg hitelkártyákra tartozunk.:( Szóval ez ilyen dolog. Egy csapásra meg tudnak változni a dolgok, nem kell hozzá sok, elég egy betegség is. Még jó, h. a babának csak ruhákat kell venni a többi megmaradt a nagyról. Ruha is lenne de a nanagy lány, most meg fiam lesz.
38hetes és 3éves anyuja

Kitartást nektek!
Így van! Egy betegség is elég, és minden megváltozhat...

nekünk volt rendesen megtakarításunk (egyetemi és külföldi ösztöndíjak mind félretéve és folyamatos megtakarítások több bankban), de végtörlesztettünk, így most semmink sincs, csak egy tehermentes lakásunk :)
de egyáltalán nem érzem úgy, hogy várnunk kéne a gyerekvállalással, mire újra összegyűjtjük a pénzt.
már több, mint 1 éve várjuk a babánkat. remélem, most már nem sokáig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!