Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bevállaltátok a második...

Bevállaltátok a második babát, ha az első koraszülött lett?

Figyelt kérdés

A kisfiam 30 hétre született és elég nehéz volt kiheverni a megszületését, minden tekintetben. 2 babát terveztünk kis korkülönbséggel. Nem tudok dönteni. Szeretnék másodikat, de nagyon félek.. aggódok.

Elsősorban olyan anyukáktól várok választ, akik 30-31 hét előtt szülték meg babájukat. Érdekelne, hogy miért vállaltátok be, illetve miért nem.

2010. febr. 5. 19:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Még töprengek rajta ! 36.hét végére született !Szeretném de félek ,a vérnyomásom miatt jött előbb !
2010. febr. 5. 20:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Én még átgondolom az bizti.

Lányom a 35+4 hétre született.Most 11 hós.

2010. febr. 5. 21:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én remélhetőleg be fogom vállalni, igaz az én kisfiam 34. hétre született, 4 nap múlva már otthon voltunk, soha semmiben nem látszott rajta, hogy koraszülött lenne, sőt olyan kis okostojás féle - mások szerint, holnap lesz 19 hónapos. Nem tudni miért jött korábban, de már párszor megköszöntem a Jüistennek, hogy semmi baja:)
2010. febr. 5. 23:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha nem valami betegség volt az oka, akkor lehet semmi összefüggés a kettő szülés közt. :) Bármi beindíthatja, bár gondolom a doki elmondta hogy mi lehetett az oka, és akkor tudod, hogy legközelebb is fenn áll e a veszélye. Nekem ugyan csak 2 héttel jött előbb a fiam, de én magam koraszülött voltam anno, és később az öcsém is ő alig 7 hónapra született, de anyunál komoly okai voltak. Szurkolok! :)
2010. febr. 6. 07:38
 5/8 anonim ***** válasza:

szia!

én 32 hétre szültem, egy hónapot voltam a kicsivel a kürházban, ebből több mint 2 hetet volt inkubátorban, meg se foghattamm. hála istennek mivel megkaptam időben a tüdőérlelőt, nem volt a lányomnak semmi baja. amint elérte a súlyát hazamehettünk. nagyon sokat szenvedtem a kórháztól, na meg izgultam, hogy minden rendben legyen,de egyszer sem fordult meg a fejünkben a férjemmel, hogy ne vállaljunk majd másikat. most 3 hónapos a babánk és amint egyéves lesz elkezdünk próbálkozni.

az, hogy az első koraszülött lesz, nem jelenti azt, hogy a második is az lesz. persze benne van a pakliban, de ez ne rettentsen el!

2010. febr. 6. 08:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
33.hétre született a lányom.2 hét kórház után hazajöhetett velem.Farosan,császárral,altatásban,7/8 apgarral jött a világra.Nagyon lefogyott,nem tudott rendesen enni.Most várom a 2.babám.igaz,nagy a korkülömbség köztük,mert apukát váltottunk.De!egy percig sem vagyok ideges amiatt,hogy a babám is elöbb fog születni.Akkor is jó kezekben voltunk,nem érdemes ezen rágódni.Majd ők eldöntik mikor akarnak kibújni.
2010. febr. 6. 11:35
 7/8 anonim ***** válasza:
A lányom 29 hétre született, 9 hetet voltunk koraszülött osztályon. A méhlepényem teljesen fedte a méhszáját és erős vérzés miatt császároztak meg. A második babát várjuk, vele már a 33. héten járok szerencsére különösebb gond nélkül. 21 hónap lesz köztük a korkülönbség. És mindketten lombikbabák.
2010. febr. 6. 21:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia

30 hétben született meg a babám 1380 grammal.

Toxémia miatt szültem előbb.

Most itthon vagyunk 2400 gr. és 25-én lesz 2 hónapos.

2 év múlva tevezzük a következőt. A dokim azt mondta hogy nagy valószínűséggel a másodiknál már nem fog kialakulni a betegség. Ez a tapasztalat. Nem jutott eszembe hogy a koraszülés miatt ne vállaljak be még egyet.

2010. febr. 21. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!