Mennyi jelenleg a félretett pénzetek?
Mennyi jelenleg a félretett pénzetek, ha vészhelyzet állna elő és hozzá kellene nyúlni? Mennyi idő alatt spóroltátok össze? Mindketten dolgoztok a pároddal/férjeddel? mennyit kerestek fejenként 1 hónapban?
Csak azért érdekel, mert szeretnénk a párommal spórolni közösen (pár hónapja költöztünk csak össze), és egy kis realitást szeretnék látni, hogy ki, mennyiből, mennyit tudott félretenni! Köszönöm!
kb 4 millio megtakaritasunk es 25 millio devizahitelunk (20-at vettunk fol es mar 24-et visszafizettunk, maradt 25, ugye milyen igazsagos?) hitelkivaltasra gyujtogetunk
havonta 200e a hiteltorlesztes, mellette 100-at teszunk felre es a maradekbol elunk
Köszönöm az eddigi sok választ!
Nem tudom, hogy ki pontozgat le mindenkit, de részemről mindenkinek ment a zöld kéz. Valószínűleg azok pontozgatnak le, akiknek savanyú a szőlő, de ha nem tetszik neki a kérdés és a válaszok akkor egyáltalán miért tér vissza olvasni a válaszokat?? pf.
Így most nem tudom mondani de úgy olyan jó 1 millió forint körül van. Nekünk ebből a fele a bankban van lekötve ami hamarosan lejár így ki is vesszük, plusz a párom a maszek pénzéhez nem nyúl hozzá azt is félre rakja de az itthon van eldugva, jó tudom hová, nem titok vehetek is ki belőle, meg nekem is van valamennyi pluszom még a bankba amit még akkor kerestem amikor még a szüleimnél éltem.
Nos mi még albérletben élünk bár a páromnak elég jó a fizuja igaz 2 munkahelye van mert egy nagy cégnél munkavezető és 3 brigádot figyel és van amikor 2 napig nem is jön haza mert ő is besegít a biztonsági őri munkákba, plusz az alkalmazottakat is figyeli, meg elég sokat is utazik egyik telephelyről a másikra ha valami szerelés adódna és nincs úgy szabad ember akkor ő megy. Plusz ez mellett még a saját részére is odafigyel pontosabban az üzletére amit a haverjával csinálnak mert ott is sokszor be kell segítenie.
Neki így elég nagy fizuja van 250 ezer ft simán bejön de valamikor több is, plusz hétvégente sokszor vállal maszek munkát is 1-2 emberével csinálják közösen, tehát jön be pénz csak közbe az örökölt házamat is csinálják amit majdnem a nulláról kell rendbe hozni mert 5 éve elhagyatott és új vezetékek minden kell bele, tetőt is most a nyáron csinálták meg, szigetelések, ablakok, ajtók cseréje, plusz helyiségeket kellett felhúzni mert ha már kiszednek pár falat mert sajnos muszáj akkor csináljuk úgy hogy jó legyen nekünk.
Meg ez mellett én is dolgozom abból fizetjük az albérletet meg a rezsit párom maradék pénzéből kajálunk, szórakozunk stb... A többi a házra megy el amit most felfüggesztünk a tél miatt de amint jön vissza a tavasz újra folytatjuk és nyáron már költözésre kell koncentráljunk.
Hitelünk nincs ez a nagy szerencsénk ezért is van egy kis tartalékunk de valószínű az is elfog menni mert az én autómmal elég sok baj van már jó 20 éves autó sajnos, de már csak a szívás van vele és mondta a párom hogy ha valóban kell nekem az autó ami sajnos muszáj mert a munkahelyemre csak autóval tudok eljutni így valószínű kell venni egy másikat amire a félretett pénzünk megy el. A páromnak nincs saját autója vagy is azt használom én ő a cégest használja de nem is akar sajátot egy ideig mert minek ha a cégest bárhová elviheti és a saját céljaira is használhatja, így is maximum csak a benzint kell megfizetnie. Ha meg közösen mennénk el pár napra akkor nyilván enyémmel megyünk.
Jelenleg ez a helyzet, tudom hogy sokan irigykednek főleg azok akik örülnek hogy megtudnak élni sajnos nekünk sem könnyű mert oké hogy most jelenleg ez a helyzet de bármikor kerülhetünk mi is a padlóra, mert a párom is még fiatal és nagyon hajtják és sajnos sokszor vagyunk úgy vele hogy az ágyban nyugtalanul alszik, gyakran megébred meg nem egyszer volt már hogy bealudt a nappaliban TV-zés közben. meg az orvosa is mondta már neki hogy fékezze le magát mert ez így nem állapot mert a szervezete már jelez hogy fáradt, nem bírja. de a párom csak azért is hajt, jó velem is foglalkozik nagyon sokat, de saját magára nincs ideje és ez a szomorú mert tényleg ebbe a rossz helyzetbe mindent megtesz hogy meglegyen mindenünk, saját ház, autó, hamarosan gyereket is szeretnénk és szeretnénk hogy ne rossz körülmények közt nőjjön fel, de már nem bírja, pedig ő mondja hogy jaj még fiatal vagyok csak 23 éves bírom még, de annyira hatja a munkákat ugye apjától is örökölte ezt a tulajdonságot bár már az apja is rászólt hogy ne vállaljon el minden munkát mert belefog betegedni de csak azért is vállalja.
Én lemondanék a pénzről ha arról lenne szó ha ketten lennénk sima állásba ő is dolgozna mondjuk 8 órában 1 helyen és én is akkor is el lennénk közösen de ő hajtja a pénzt már unalmas tud lenni, oké hogy szeretné a házat meg mindet hogy nekünk jó legyen, vannak nagy álmai hogy a saját háza, területe nagyon szép otthonos igényes környezetben legyen de már rossz nézni ahogy kinyírja magát. De becsületére váljék hogy a kollégái, alkalmazottai akik már jóval idősebbek és bajban vannak ad nekik plusz munkát, sokszor még ha úgyvan szabadságot is úgy ad nekik hogy akkor menjenek maszekoljanak és majd úgy írják be a dolgokat mintha rendesen dolgozott volna, tehát ez becsülendő mert tényleg nem csak magára gondol, nem véletlen kedvelik őt, plusz bármit elvállal amihez ért és tud embert szerezni mert sok helyre hívják kisebb munkákra és az ő főnökei is már úgy zavarják el őt egy hétre pihenni mert tudják hogy vele jól járnak, csak félek hogy ez a jó hamarosan már csak emlék lesz.
Szóval jó dolog az ha valaki tud félretenni én elmondtam hogy kb mennyi van amit még nem piszkálunk csak aki hasonlóan csinálja mint a párom próbálja meg fékezni magát hogy pihenni8 is tudjon.
Semennyi :-( Ami volt kb. 3-400 ezer forint (nem pénzben, hanem ingóságban) amikor mindketten elvesztettük a munkánkat, abból éltünk, hogy eladtunk mindent :-(
Akkor ketten éltünk saját lakásban havi 230 ezer forint bevételünk volt (semmilyen egyéb segítség, mindent magunknak vettünk)
Aztán szerencsétlenül egyszerre jött a gyerek és vesztettem el a munkámat. Akkor már a férjem is kevesebbet keresett, így a havi bevételünk lecsökkent 170 ezer forintra, (továbbra sem kaptunk sehonnan segítséget. A megélhetéshez ez kevés volt, így elkezdtünk eladogatni a "jól kereső" időszakban felhalmozott ingóságainkat. Tulajdonképpen megtakarításnak is felfoghatjuk.
Aztán a férjemet is elbocsátották, így alkalmi munkákból élünk, és továbbra is mindenből próbálunk pénzt csinálni, így nagyon szűkösen 130 ezer forintra van szükségünk hármunknak a megélhetésre, (de mindig akad extra kiadás, amit ügyeskedésekkel tudunk csak megoldani) szó sincs megtakarításról :-(
Nálunk nem túl rózsás a helyzet. Én még egyetemen tanulok, az órarendem mellett lehetetlenség akár diákmunkát is vállalni plusz a portfóliómhoz önkénteskedni is kell (volt róla szó, hogy aki többet segít be, az kap majd pénzt, de erről sem tudunk semmi konkrétumot). Annyi a könnyebbség, hogy én még a szüleimmel élek, tehát kajára, rezsire nem kell fizetnem. Így van kb. 450 ezer Ft félretett pénzem (többről indult, de ha az ember tartalmas életet akar élni, annak ára van... ha csak a szeretteimnek való ajándékokat, színházba járást nézem - ami most már az egyetemi szakom miatt is megnövekedett -, az sem olcsó, ráadásul azt sem akarom, hogy a párom tartson ki, mert neki is van sok baja. Tehát én is meghívom ide-oda, fizetek a kis párnapos nyaralásainkba, nem vele vetetem meg a dolgokat, amire szükségem van.
Ő 120ezret kap kézhez a legjobb esetben, úgy, hogy majd' megszakad a munkában (teljesítménybéres, otthoni meló, de nem piramisjáték vagy Zepter, hanem viszonylag normális, hála a jó égnek), ebből 40ezer hozzájárulást fizet anyukájának, mert ugyan kböző lakrészben, de nála lakik. Ezen felül kell költenie 3hetente kb. fodrászra, mert nagyon gyorsan nő a haja, engem is elvisz ide-oda, a saját hobbijára is költ... vmennyi pénze neki is van lekötve, de nem túl sok.
Annyi szerencsénk még van, hogy nekem van örökölt ingatlanom, tehát szorult helyzetben abból tudnánk vmennyi pénzt csinálni.
m ketten vagyunk nagyon változó a bevételünk. 23évesek vagyunk, albérletben. van, hogy 150 jön be, van, hogy 300, így félretenni nem nagyon lehet. amit ki kell fizetni minden hónapba mindennel együtt olyan 110, a maradékból meg a kaja, "luxus" dolgok (sajnos már a mozi is annak számít).
Minden hónapban van valami, amire kell. Igaz, hogy nem létszükség dolgok (karácsonyi ajándék, ballagás, új számítógép, laptop - épp ez van soron).
Sajnos megtakarításunk így kimondva nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!