Miért akarja a férjem, hogy visszamenjek dolgozni?
2 éves múlt a gyerek, lejárt a GYED, most megigényeltem a GYES-t, ami kevesebb nyilván, de nem hiányzik a pénz, mert a férjem nagyon jól keres, igaz, rengeteget dolgozik.
Azt akarja, menjek vissza dolgozni, én pedig még itthon akarok maradni a kislányunkkal, meg amúgy is, lassan szeretnék egy kistesót, de a férjem nem, ragaszkodik hozzá, hogy legalább részmunkaidőben dolgozzak, nem érti meg, hogy nem akarok.
Nekem most az a munkám, hogy vezessem a háztartást, és foglalkozzak a kislánnyal. Ezt sem érti meg, hogy a kettő együtt nehéz, és bizony nem minden nap sikerül főzni, vagy van olyan, hogy felgyülemlik a mosatlan.
Szerintetek hogy győzzem meg, hogy itthon maradhassak?
Kedves Kérdező!
Nem érdekel,ha megint lepontoznak, én támogatlak. Nagyon jól teszed, hogy ha megteheted, otthon maradsz.
Teljesen el vagyok képedve azon, hogy régen természetes volt 3 évig otthon maradni, ma pedig lassan oda jutunk, hogy az anyuka szégyellje magát, ha ezt csinálja.
Bár nem gondolnám,hogy a kérdező ingyenélő lenne, mivel járt neki a gyed, előtte dolgozott, és nem is gondolom, hogy a gyerek(ek) 3 éves kora után csak a seggét akarja vakargatni otthon.
Szerintem az szégyellje magát, aki ilyen stílusban kioszt valakit, mert esetleg az aktuális trenddel meg társadalmi nyomással szemben mást mer csinálni.
A zenei fejlesztés nem haszontalan dolog. Bizonyítottan sok pozitív hatása van. Én más típusú fejlesztő tornára járatom a gyerekemet, de én is hallgattam az elején, hogy á minek. Nincs ennek a gyereknek semmi baja. De konkrétan nem érdekelt, hogy ki mit mond, vittem, mert ez jó a gyereknek. Tény, hogy nagyon meglátszik rajta a fejlesztés jótékony hatása.
A 49. válaszadót nagyon sajnálom, de őszintén, ha nem lenne beteg a gyerkőc, és anyagilag megtehetné, akkor is azt szajkózná, hogy anyuka menjen vissza dolgozni?
Már sokszor kiakadtam azon a sok rosszindulaton, amit egyes (szerintem irigy, vagy túlzottan karrierista) anyukák generálnak. Attól, hogy nekik esetleg rossz, miért legyen másnak is?
Kérdező, nyugodj meg, nem a te értékrendeddel van a baj, hanem egy kicsit a világgal. Törődj sokat a kislányoddal, mert az első három év a legfontosabb (az sem baj, ha a háztartás rovására teszed). Aztán vágj bele bátran a kistestvér projektbe, ha sikerült megbeszélni a pároddal.
Ez lenne a normális. A második után meg úgyis kezdheted elölről a karrierépítést. (Addig meg próbálj tanulni).
Sok sikert kíván egy általatok ingyenélőnek tartott anyuka, aki babával a pocakban csak 3,5 év múlva tervezi újrakezdeni a karrierjét:)És ebben a férje teljes mértékben támogatja:)
Hát igen, az utolsóval teljes mértékben egyetértek. Ezek az idők nem jönnek vissza, dolgozhatsz még eleget. A férjed meg szégyellje magát, hogy ilyet kér.
Én is teljsen le vagyok döbbenve, hogy itt rikácsolnak azok akik szülés után már egy évvel bevágják a bölcsibe a gyereket, mert hogy "kell a gyerektársaság" kifogással. Ezen anyukák legtöbbje, legtöbbször kiegyensúlyozatlan, idegbeteg mert nem tud teljesíteni a munkahelyen sem 100%osan sem otthon. Nem ismerik a saját gyereküket, nem lesz róla tudomásuk amikor kimondja az első szavakat,amikor elindul.Mindennap új dolgokat csinálnak. Ezekről a pillanatokról nincs az a 100 ezer ft, vagy urambocsá 20 ezer ft több(mint amit a kérdező kapna), mert ezek a pillanatok megfizethetetlenek. Legalábbis számomra.
MAjd mindjárt megkapjátok, hogy de apuka a belét kidolgozza. Amit továbbra sem hiszek, ha a nő visszamegy, kb 20ezerrel lesz több a pénzük, nem hiszem, hogy a férj ettől kevesebbet fog dolgozni majd. Eddig 50 gyed, most majd 45 fizu meg 25 gyes. Hát tényleg, tiszta hasznon visszamenni, ideje annyi lesz, mint a tenger, ha eddig nem volt, a bölcsi is ingyen van, miért ne tenné...
annyi gondolkodásra képtelen, fröcsögő ember van itt, hihetetlen, jó volt olvasni az értelmeseket :)
Izé, itt nem az a probléma, hogy a Kérdező ilyen meg olyan "társadalmi elvárásokkal" akar szembe menni (jelentsen ez itt akármit is), hanem az, hogy a férjével, csókolom. Nem a társadalom várja el, hogy a Kérdező vállaljon legalább fél állást, hanem a férje...
Az meg hagy legyen már - a gyerek eltartásához való hozzájáruláson túl - a férj döntése és magánügye, hogy kit, és milyen feltételek között hajlandó eltartani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!