Miért akarja a férjem, hogy visszamenjek dolgozni?
2 éves múlt a gyerek, lejárt a GYED, most megigényeltem a GYES-t, ami kevesebb nyilván, de nem hiányzik a pénz, mert a férjem nagyon jól keres, igaz, rengeteget dolgozik.
Azt akarja, menjek vissza dolgozni, én pedig még itthon akarok maradni a kislányunkkal, meg amúgy is, lassan szeretnék egy kistesót, de a férjem nem, ragaszkodik hozzá, hogy legalább részmunkaidőben dolgozzak, nem érti meg, hogy nem akarok.
Nekem most az a munkám, hogy vezessem a háztartást, és foglalkozzak a kislánnyal. Ezt sem érti meg, hogy a kettő együtt nehéz, és bizony nem minden nap sikerül főzni, vagy van olyan, hogy felgyülemlik a mosatlan.
Szerintetek hogy győzzem meg, hogy itthon maradhassak?
Itt az ellenpélda. Én kétéves gyerek mellett visszamentem dolgozni. Azért, mert én akartam, nem azért mert a férjem küldött.
Eredmény: egyre több túlóra, egyre több feszültség, a gyerek állandóan a nagymamánál volt. Nem volt időm a háztartásra, a kertre, a végén már a családra sem.
Stresszes volt a munka, én is, átragadt a családra is.
Mikor arra jutottam, hogy felmondok, a férjem támogatta legjobban az ötletet.
Egyébként van olyan, hogy kétéves mellett semmire nincs időd. Az enyém is ilyen típusú gyerek. Fél percre nem lehet egyedül hagyni, mert mindig csinál valamit.
Viszont nagyon intelligens, ügyes, előbbre van a koránál, meglátszik rajta a törődés.
A férjem nem nyaggat, ha nem végzek aznap mindennek, mert tudja milyen a fiunk.
Ha rám hallgatsz, otthon maradsz. Mondd meg a férjednek, hogy a bölcsiben nem kapja meg ugyanazt a gondoskodást, mint tőled. És hogy ez az idő kamatostul megtérül.
milyen fejlesztésre?
Gondolom azért akarja a férjed, hogy neki se kelljen megszakadnia, tudjon kevesebbet dolgozni és a felszabaduló időben a gyerekével lenni. Gondolj bele, napi 1-2 órát van csak együtt a gyerekével - NEKED elég lenne ennyi?
Egy egészséges 2 éves mellett pedig minden házimunkát el lehet végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!