Miért akarja a férjem, hogy visszamenjek dolgozni?
2 éves múlt a gyerek, lejárt a GYED, most megigényeltem a GYES-t, ami kevesebb nyilván, de nem hiányzik a pénz, mert a férjem nagyon jól keres, igaz, rengeteget dolgozik.
Azt akarja, menjek vissza dolgozni, én pedig még itthon akarok maradni a kislányunkkal, meg amúgy is, lassan szeretnék egy kistesót, de a férjem nem, ragaszkodik hozzá, hogy legalább részmunkaidőben dolgozzak, nem érti meg, hogy nem akarok.
Nekem most az a munkám, hogy vezessem a háztartást, és foglalkozzak a kislánnyal. Ezt sem érti meg, hogy a kettő együtt nehéz, és bizony nem minden nap sikerül főzni, vagy van olyan, hogy felgyülemlik a mosatlan.
Szerintetek hogy győzzem meg, hogy itthon maradhassak?
Az van a bölcsiben is meg délután, munka után is. Főleg ha csak részmunkaidőben fogsz dolgozni, lesz rá időd. Majd viszitek felváltva.
Egy kicsit gondolj már másra is magadon kívül. Annak a gyereknek szüksége van az apjára is. Egy olyan apára, aki nem enni-aludni-dugni-pénztleadni jár haza, akinek van ideje munka után játszótérre menni vele, játszani, mondókázni, rajzolni stb.
Nézd Kérdező, én férfiként erre a szövegre, amit itt kiírtál, lazán közölném, hogy jó, akkor vagy munkát keresel, vagy válóperes ügyvédet... már bocsi.
Mert boldogan és magától értetődően tartom el a páromat ha rászorult, ha beteg, ha nem talál munkát, stb - jóban-rosszban, ahogy kell - de a főállású anyucikáskodást nem lennék hajlandó hosszú távon szponzorálni, soha nem tartozott a vágyaim közé a kőkonzi "a férfi eltartja a családot a nő neveli a gyereket" modell, sőt... inkább kiütéses hideglelést kapok tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!