Szerintetek csak én reagálom túl, vagy jogos?
Tegnap este vásárlásból jöttük autóval hazafelé, párom vezetett, gyerekeinkkel voltunk.
Lakott területen kívül a megengedett 90 helyett 120-al ment. Rászóltam, hogy ne. Visszaszólt, h nem szereti, ha beleszólnak a vezetésébe, én meg erre azt, hogy én meg nem szeretek gyorshajtásért fizetni, kvittek vagyunk. erre ő bunkón közli, jó, majd legközelebb én vezetek (nincs jogsim)
Félreértés ne essék nem azzal van a baj, hogyha gyorsan megy, akkor félnék mellette, mert baromi jó vezet, hanem az a baj, hogy ebben az évben túl vagyunk egy 30.000 Ft-os gyorshajtásos csekken, és egy 100.000 ft-os tilos parkolás (az nem direkt volt, de akkor is megtörtént..) csekken, ami igencsak rosszul érintett, tekintve, hogy a 3. babát várjuk.
Tényleg én reagálom túl, h ilyen nagy kérés lenne, h tartsa be az előírt sebességet, mert elegem van már plusz fizetnivalókból? Családtól veszi el a pénzt, ennyi erővel ki is dobhatnánk az ablakon..
Édes jó istenem.
Kérdező, szerintem vedd figyelmen kívül a válaszolók nagy részét, ezek itt mind debilek. Főleg ez az 55%-os úr, aki lehet vagy 13 éves, vagy csak simán retardált, mert olyan böszmeségeket hord össze, hogy nem bírom abbahagyni a röhögést.
Kérdező, nem reagálod túl, jogos. Én a helyedben jobban ki lennék akadva. Az 55%-os tacskónak meg üzenem, hogy remélem nincs jogsija, mert már így is elég vadbarom száguldozik az utakon.
Eleve mindenki veszélyben van, aki autóba ül, ez tény. Egy baleset két emberen múlik, de vannak kivételes esetek és általában a vétlen hal meg.
Amelyik ütközést nem lehet elkerülni 120-al, azt 90-el sem igen valószínű, hogy el lehetett volna.
Nagyobb veszélyforrást jelent ilyenkor az, ha az anyósülésen ülő beleugat a másik vezetésébe, és ráadásul még jogosítványa sincs, életében nem vezetett autót. Eltereli a sofőr figyelmét, gondolatait, felidegesíti és ez nagyobb veszélyt jelent, mint az, hogy 90 helyett 120-al ment. Aki 90 helyett 70-el tötyög lakott területen kívül, az nagyobb veszélyt jelent, mint mindenkinek meg kell őt előznie és egy előzés mindig hordoz magában kockázatot. Olyan sebességet kell választani, hogy felvegyük vele a forgalom dinamikáját. Akarj te az Üllőin 50-el menni, megteheted, de veszélyesebb vagy a többiekre és magadra nézve is, mintha mennél te is 70-el a többiekkel.
Ő fizeti ki? Na ja, látom ismered a családunkat. Ő nem az a fajta, aki ezért külön munkát vállal és megkeresi rá a pénzt. Én kalkuláljam ki, hogy lehet kifizetni..
A másik meg az, hogy szerintem annak, hogy valaki ült-e valaha a volán mögött, semmi köze nincs ahhoz, hogy betartja-e az előírt sebességhatárt. Szemem nekem is van. Nem volt indokolt gyorsabban menni, közel s távol senki nem volt arrafelé. Nem a fővárosban élünk, hanem egy kis községben.
Annyira jó lenne, ha dedósok nem írhatnának ebbe a topicba.
"de felnőtt ember, majd kifizeti,..."
Nem, ez egy család, ahol a pénzügyek közösek. Azért 130ezret csak úgy kidobni az ablakon egy 3 gyerekes családnak, enyhén szólva is luxus. Majd ha kipattant a popsitok a tojáshéjból, akkor próbáljatok tanácsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!