Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Elmondtam a...

Mit tegyek? Elmondtam a szüleimnek, hogy meleg vagyok. Anyukám egész jól fogadta, azt mondta, hogy el tudja fogadni, de apukám teljesen kiakadt és átküldött az anyai nagyszüleimhez, hogy többé ne is lásson.

Figyelt kérdés
Nagyon kiakadt rám. Nem hinném, hogy valaha el bíraj majd fogadni.

2013. okt. 30. 22:55
 21/96 anonim ***** válasza:
86%

Egy édesapának általában nehezebb elfogadni, hogy homoszexuális a gyermeke. (van persze fordítva is)

Ha muttatál be lányt és nem volt sejthető , hogy meleg vagy akkor nagy sokk volt neki.

Remélhetőleg megnyugszik idővel, nem akarlak elkeseríteni , de ez akár évekig is eltelhet, mint ahogy neked is évekig tartod valószinüleg, hogy kimondd hogy meleg vagy.

De sajnos van aki soha nem tudja elfogadni: például ha vallásos, nagyon konzervatív gondolkodású, voltak negatív élményei a melegekkel, viszolyog tőlük. Az ilyenek között van aki soha nem nyugszik bele és nem is nagyon tudod vele megértetni .

Ezt az esetet kizárva, a többség elfogadja. Ha meg a gyerek a gond , akkor ha szeretnél fogadhatsz örökbe gyereket. Ezt a szüleidnek is megmondhatod.

2013. nov. 1. 19:07
 22/96 mustafa33 ***** válasza:
75%

15-ös, azért valóban végtelen naivitás lenne azt hinni, hoghy a melegek plátói szerelemmel szeretik egymást. Miért a szex ugrik be? Mert azon alapul az egész. Nincsen testi kontaktus nélküli együttéllés párkapcsolatban. vagy ha van az sem "normális".

És megértem az apa és az anya reakcióját is. Egy anyának nem a szex az első gondolata ilyenkor és bár ő is sajnálja az unokától való megfosztást, de a férfivel való testi kapcsolat gondolata nem undorító számára. Míg az apánál, mivel férfimódra gondolkozik és ez biológiailag adott, a szexualitás ugrik be elsőnek egy párkapcsolatról és bizony ha belegondol annak részleteibe, teljesen "normális" hogy hetero férfiként ezek egyszerűen undorítóak számára. És ez nem elhatározás kérdése. Ahogy a fiú orientációja sem az, az apa reakciója sem az. Ez így van bennük kódolva. Egy természetes undor leküzdése akarattal lehetséges, de nem egy napról a másikra. És ráadásul ha belegondol, hogy éppen az ő fia, akire szeretne mint "igazi férfira" büszke lenni (mert melyik apa nem szeretne?) művel ilyeneket, és ahogy írták előttem mások is, most már biztos, hogy nem örökíti a fia az ő génjeit. Ez a gén örökítés igénye pedig a természetben nagyon fontos, ezen alapul minden élőlénynél a párválasztás, a hímek harca, hogy a legjobb, legéletrevalóbb örökítőanyaga éljen tovább... És igen,mi emberek is csak az élővilág egyik része vagyunk és ránk is ugyan azok a természeti törvények vonatkoznak. És egy ilyen eltérés (saját nemhez vonzódás) bizony biológiai szempontból enyhén kifejezve eltérés, szókimondva defekt. Függetlenül a társadalmi elfogadottságától. Mert ez utóbbi már más kategória, ez már emberi fogalom ráadásul kultúrköri vagy civilizációs kérdés, távol a fajfentartás tisztán biológiai szempontjától.

2013. nov. 1. 20:15
 23/96 mustafa33 ***** válasza:
84%

A gyerek örökbefogadás megoldás társadalmi szempontból, de tisztán biológiai szempontból az apának nem elfogadható. Elfogadja majd, mert értelmes ember, de nem tadgdhatjuk le, a tudattalanban ott van az "állati" norma (akár hogy is, de a zoocenózishoz tartozunk ☺) ami a saját génállomány utódlásának biztosítására kódol minden hímet (kivéve azokat a fajokat ahol egy nöstény sok hímel párosodik - méhek...). Ezért van az, hogy sok fajnál az új vezérhím elpusztítja az előző vezérhím ivadékait, például az oroszlán, a házimacska kandúrja is elpusztítja az almot ha rátalál, azzal a szándékal, hogy a nőstény újrapárosodjon vele és az ő génállományát vigye tovább. Szóval ez durva, de az emberben is be van kódolva, csak a civilzáció fejlettsége elnyomta ezeket az ösztönöket. De azért a mélyben ott van és tudatt alatt működik.

És ha szt mondjátok erre, civilizált ember nyomja el az ősemberi ösztönöket, ez ugyan az, mint aki azt mondja a meleg nyomja el az ösztöneit.

2013. nov. 1. 20:29
 24/96 anonim ***** válasza:
80%
Hát sajnálom, hogy ezt történt veled, de jól tetted hogy elmondtad. 19 évesen itt volt az ideje, és kezdj el ismerkedni, mert rövid a fiatalság, és hamar elmennek azok az évek, amíg még párt lehet találni. Én 20 évesen jöttem rá, és apukám pont akkor halt meg. Már sosem tudom meg, hogy sejtett-e valamit, de talán igen, mert ki volt akadva, hogy a lányhoz, -akiről azt hitte, hogy a barátnőm-, nem vonzódok. Anyám lehet hogy sejt valamit, de nem voltam képes elmondani. Mondjuk az én helyzetem elég speciális is, szóval bonyolultabb, mint egy átlagos melegé, és ez is nehezíti a comming outolásomat.
2013. nov. 1. 23:15
 25/96 anonim ***** válasza:
21%

7-es!

Nem degenerált.

De beteg, mert természet ellen való, életellenes.

2013. nov. 2. 19:55
 26/96 anonim ***** válasza:
22%

"az "állati" norma (akár hogy is, de a zoocenózishoz tartozunk ☺) ami a saját génállomány utódlásának biztosítására kódol minden hímet"

Ez nem "állati norma", hanem az emberi élet, magának az ÉLET-nek a lényege: az ÉLET TOVÁBBADÁSA, a TEREMTÉS, ÉLETRE HÍVÁS.

2013. nov. 2. 20:09
 27/96 anonim ***** válasza:
78%
Életet továbbadni a tiszavirág is tud. Az ember alkotó lény, nem véletlenül töltünk több időt tanulással és munkával, mint dugással. Persze van, aki csak a farkával tud alkotni, aztán idegbajt kap, mert törvényszerűen még az sem úgy sikerül, ahogy ő elképzelte.
2013. nov. 2. 20:42
 28/96 anonim ***** válasza:
77%
Akik ilyeneket írnak, hogy beteg, életellenes, természetellenes, stb., azok miért nem jöttek még rá arra, hogy az talán még természetellenesebb, hogy ilyen sok ember él a földön, és túl vagyunk népesedve. Talán még jobb is lenne, ha minél kevesebb gyerek születne, mert, ha így szaporodunk, előbb utóbb annyian leszünk, hogy egymást fogjuk kiírtani. Talán pont a természet próbál így védekezni a túlnépesedés ellen, de ehhez meg sajnos nincs még elég homoszexuális ember, mert ha csak annak a pár %-nak nem születik gyereke, attól még a többiek túlnépesíthetik ezt a bolygót. Amúgy meg saját szememmel láttam olyat, hogy hím állatok között is volt aktus, úgyhogy nehogy már azt higgyék egyesek, hogy ilyet csak az ember csinál.
2013. nov. 3. 18:00
 29/96 mustafa33 ***** válasza:
57%
28-as, nem csak a hím állatok között. Én saját szememmel teheneket láttam egymásra ugrálni és párzási mozdulatokat végezni. De az állatoknál más oka és szerepe van az ilyen viselkedésnek, nem szexuális orientáció kérdése!
2013. nov. 4. 21:56
 30/96 mustafa33 ***** válasza:
28%
26-os, te csak felületesen olvasol ugye? Ha azt látod "állati" azon tovább nem gondolkozol, csak elkönyveled negatívnak. Te cuncimókus, ugyan azt írtad te is amit én, csak más szavakkal, és ráadásul evvel cáfolni akartál ☺.
2013. nov. 4. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!