Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghülyült az exem, vagy mi...

Meghülyült az exem, vagy mi üthetett belé?

Figyelt kérdés

7 évig voltunk együtt, a kislányunk - 5 éves - kiköpött apja. Pár hete szétmentünk, és most azt mondta nekem, hogy kérvényezni fog egy dns tesztet mert a gyerek biztosan nem az övé.

100%ig biztos vagyok benne hogy ő az apja, csak nem értem miért nem hiszi ezt el, illetve miért akar ennyi pénzt "kidobni" az ablakon. Utána meg majd a gyerektartást nem fogja tudni fizetni, és én leszek a szemét ha esetleg kérem az államtól, hogy előlegezze meg.

2013. okt. 16. 19:54
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
6%

"100%ig biztos vagyok benne hogy ő az apja"

Nekem ebből az jön le, hogy más is lehet.

Ha nem lehetne más, akkor azt írtad volna, hogy ő az apja, mert más nem lehet. A biztos vagyok benne az olyan, hm, lehet más is, de én tudom, hogy nem a másiké...

2013. okt. 16. 20:22
 12/52 A kérdező kommentje:

Miért kamuznék? :)

Nem gondoltam,hogy ilyen sokan voltunk abban a szobában, amikor a kislány megfogant :D

Viccet félretéve. Attól, hogy kiforgatjátok a szavaim, nem változtat a helyzeten. Én tudom hogy ő az apja, ő viszont kételkedik benne.

2013. okt. 16. 20:25
 13/52 A kérdező kommentje:
Hiába ő az apja, ha hivatalos úton akarja tesztet, azt kérvényeznie kell...
2013. okt. 16. 20:27
 14/52 anonim ***** válasza:
4%

13 Nem kedves, rosszul tudod.

Egy hivatalos apa, oda megy a gyerekhez, és a dns-hez leveszi tőle a mintát. Mert oda tud jutni, hiszen vele él, küldi a laborba és megy minden az útján.

Az csinálja ezt a műsort, aki nem jut a gyerek közelébe, és annak kell kérvényeznie egy DNS-t aki jogilag nem a gyerek apja.

Csak hogy egy családban élő gyermeket nem bolygatnak, ha a benne lévő felek a gyermeket a sajátjukénak ismerik el és semmiféle gyt-t nem kér senki.

Tudod kedves:DD

2013. okt. 16. 20:31
 15/52 anonim ***** válasza:
6%
14 És az ügyészség is elutasitja az idegen oillető kérelmét.
2013. okt. 16. 20:33
 16/52 anonim ***** válasza:
4%

*Az csinálja ezt a műsort, aki nem jut a gyerek közelébe, nincs a nevén a gyerek, és nem követelnek tőle gyt-st

A 15-ösöm meg jogilag 100%-ban megáll a mai Magyar Jogrendszernek tükrében.

2013. okt. 16. 20:45
 17/52 anonim ***** válasza:
5%
Úgy hogy kedves kérdező, ennek tükrében vizsgáld felül az inditó kérdésedet:D
2013. okt. 16. 20:46
 18/52 anonim ***** válasza:
62%

A valóságban pedig teljesen mindegy, hogy ő mit kérvényez vagy akár kiderülne, hogy nem ő a biológiai apa.

A magyar jogban az apának 1 éve van a apaság vélelmét megkérdőjelezni. Ha egy évig nem kérdőjelezi meg akkor ő az apja és punk tum. Akkor is, ha vér szerint nem. 5 év után nem lehet megdönteni az apaságot semmilyen formában, sem DNS teszttel, sem semmi mással.

2013. okt. 16. 22:03
 19/52 anonim ***** válasza:
82%

#18, ez termésuzetesen hazugság, amivel az emberiség kakukkfióka-neveltető része kábítja önmagát... amíg arcra nem esik.

A törvény úgy szól, hogy az apaság elismerésétől (házasság esetén a születéstől) VAGY AZ ÚJ TÉNY FELMERÜLÉSÉTŐL számított egy év. Egy DNS-teszt meg kifejezetten új tény.

Szóval, ha van egy hivatalos DNS lelet, ami 1 éven belüli, és kizárja az apaságot, még a meglehetősen nőpárti magyar családjogi bíráskodás is hetek alatt csont nélkül törli a kérelmező apaságát az összes kötelességgel és joggal egyetemben.

Az 55%-os harcostárs is zöldségeket zagyvál össze, magán úton lehet DNS tesztet csináltatni, de az nem hivatalos, és anonim, ott annyi áll a leleten, hogy az "A" meg a "B" minta között nincs rokonság - és megvan 30-40 rugóból.

A hivatalos a 3 pontos, amikor, az anya, a gyerek és a vélelmezett apa DNS-ét hasonlítják össze, tehát kiszűrődik az is, ha a gyereket pl. elcserélték anno. És a mintákat akreditált laborban, a személyazonosság igazolása után veszik le, hogy ne lehessen manipulálni. Na, ahhoz kell a bírósági keresetlevél - "kérvény" - mert az anyát is kötelezni kell. És kb 200 rugóba fáj kb annak aki bukja.

(hivatalos mintavétel 3 személytől, a 2 vizsgálat, meg a hatósági orvosszakértői lelet))

Evvan.

Úgyhogy aki bizonytalan a saját apaságában, érdemes csináltatni magánúton egy 30 rugós szimplát, ha pozitív lehet megnyugodni, és ha negatív, akkor odaállni asszonyka elé, hogy vagy elismeri és akkor azzal együtt ez a lelet is elég a bíróságnak az apasági vélelem megdöntéséhez, vagy kötelezni fogják, és ő fizeti a 200 rugót. Ennyi.

Mióta bárkinek megfizethető lett a DNS-teszt, egyre rosszabb idők járnak a kakukkfióka-neveltetőkre, és ez nem kis öröm:)))

2013. okt. 17. 00:15
 20/52 anonim ***** válasza:

.... érdekes egyébként, hogy a t. hölgyek a vonatkozó Csjt 48§ 5. bekezdése első mondatát kifogástalanul ismerik, na ellenben a 2. mondatáról, meg a 6. bekezdésről még véletlenül sincs tudomásuk:

48§ (5) Az apaság vélelmét a gyermek a nagykorúsága elérése után egy évig, a többi jogosult pedig a gyermek születéséről szerzett értesülése időpontjától számított egy év alatt támadhatja meg. _Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényről a reá nézve megállapított határidő kezdete után értesült, az értesüléstől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét._

(6) Ha az, akit a vélelem alapján a gyermek apjának kell tekinteni, a határidő eltelte folytán megtámadásra már nem jogosult, az apaságot érdekében az ügyész támadhatja meg. Megtámadásnak azonban csak a vélelmezett apa életében van helye.

2013. okt. 17. 00:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!