Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apukám meghülyült (? )! Mit...

Apukám meghülyült (? )! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Apukám 39 éves és mindig katona volt (azóta biztonsági őr). Amikor kiderült, hogy gond van a lábával és nem lehet tovább katona minden baja volt vagy fél évig szinte hozzá se lehetett szólni. Ő már kiskorában eltervezte, hogy katona lesz. Ezen kívül van egy másik "házunk" amit megcsinált ilyen nem is tudom minek. Ilyen tök katonás hely lett (nem tudom mi a neve). Vannak fegyverei is és ott szokott gyakorolni, nagyon sokat szokott edzeni. Vannak katonaruhái, katonás "autói" (most akar venni még egyet...) meg minden ami katonás. Ezeket mostanában csinálja. Ha tesiből kapunk mondjuk egy hármast (van egy húgom(13) és egy öcsém(11)) akkor egyből az van, hogy bénák vagyunk. Amúgy szeret minket és mi is őt. Most nem tudom eldönteni, hogy ez normális vagy sem. Nem tudtam normálisan megfogalmazni ezért lehet, hogy nektek nem tűnik olyan vészesnek de szerintem az. A viselkedése olyan izé...

Már anyukám is észrevette de nem beszélünk róla. Szerintetek tudok/tudunk valamit csinálni?

15/L

2010. okt. 10. 12:39
1 2
 1/12 anonim válasza:
Szerintem meg kéne beszélnetek családiasan. Csak üljön le az egész család és meséld el neki h hogy érzel..talán észbe kap:) Hajrá ;)
2010. okt. 10. 12:45
 2/12 anonim válasza:
Szerintem ez egy hobbi számára amit már túlzásba visz. Biztos nagyon rossz volt neki amikor kiderült hogy nem lehet katona és megfosztották a nagy álmától. Így akar mégis egy kicsit katona lenni.
2010. okt. 10. 12:48
 3/12 anonim ***** válasza:
a katonás autó alat mit értesz van egy Hummer H1-e?
2010. okt. 10. 12:49
 4/12 anonim ***** válasza:
Nosztalgiázik, meg is értem az apukádat, de azért ezt meglehet beszélni, csak nehogy ezen megsértődjön.
2010. okt. 10. 13:00
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen normális. Örülj neki hogy van hobbyja, hidd el sokkal rosszabb lenne ha nem lenne. Csak akkor van gond, ha a hobbyjára rámegy a tandíjatok meg a ház meg hasonlók, de úgy látom ez a helyzet nem áll fent, egyszerűen kicsit fanatikus :)
2010. okt. 10. 13:04
 6/12 anonim ***** válasza:

Szerintem örülj, hogy van apukád :)

Rohadtul örülnék, ha az enyém még élne, és ilyen "hülye" lenne ;)

17/L

2010. okt. 10. 13:08
 7/12 anonim ***** válasza:

Apukád egy felnőtt "nagy gyerek"-nek tűnik. Nincs semmi tennivalód, nem a Te dolgod.

(Ha anyukádat zavarja, neki kell vele erről beszélni, Te ne foglalkozz vele, felnőtt emberek! Nekem spec. ilyesmi a férjem, csak autók a "játékai" -autós adás, autószerelés és minden, ami autó -, engem zavar, de úgy tűnik, magától kéne rájönni és ezen változtatni, mert ha magától így látja jónak, nekem így kell elfogadnom, vagy elválni. Egyébként rengeteg ilyen ember van, gyerekkorában keresendők az okok, hogy ezeket tartja értéknek.)

Úgy is fel lehet fogni, hogy ez a hobbija, ez van, mint ahogy másnak meg a horgászás. Persze tudom, a fegyverek félelmet kelthetnek bennetek, de ha amúgy rendes apa, rendes férj, boldog család vagytok, ő is boldog, akkor minden rendben.

2010. okt. 10. 13:11
 8/12 anonim ***** válasza:

Figyelj, biztosan neked is van hobbid, valami amivel szívesen foglalkozol. Ha jól értem, apukád szeretett katona lenni, most, hogy egészségügyi okokból már nem lehet a foglalkozása, a hobbija lett. Szerintem nem hogy nem tűnik vészesnek, hanem egyáltalán nem vészes.

Gyerek vagy még, ezért gondolod azt, hogy a szülőknek nincs és nem is lehet saját életük, szórakozásuk, "komolynak" kell lenniük, stb. Ez nem így van... Majd megérted egyszer te is...

2010. okt. 10. 13:15
 9/12 anonim ***** válasza:

Kimaradt: ha úgy érzed, nyugodtan beszélj róla akár anyukádnak, akár neki. Inkább kérdések formájában javaslom, és lehetőleg ne vádold vagy ítélkezz felette, legalább ne mond ki (csak ellenérzésekhez, vitákhoz vezethet). Megkérdezheted, miért vonzódik így a katonás élethez, miért akart mindig katona lenni, miért tartja fontosnak hogy tesiből jó legyél, mit szeret a katonás életben...stb. Ideális esetben Te is elmondhatod neki, ha máshogy gondolsz valamit, ha nem ilyen, ezt hagyd. Anyukáddal is beszélhetsz ezekről, sőt neki négyszemközt esetleg arról is, hogyha őgy érzed, valami nincs rendben ezzel.

13.11

2010. okt. 10. 13:16
 10/12 A kérdező kommentje:
De normális az ha egész nap ezt csinálja?
2010. okt. 10. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!