Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Várjátok már a karácsonyt?...

Várjátok már a karácsonyt? Hogy készültök rá?

Figyelt kérdés
2009. nov. 8. 12:26
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
87%
16:06-os vagyok!És munkanélküli és csóró!Mégis fent tartom amit írtam(amit sajnos lepontoztak)hogy nem számít a pénz...de úgy látom mégis!Hát egészségetekre!Én maradok a családomnál és ünnepelek szegényen de boldogan,mint hogy azon sírjak,hogy nincs pénz elbűvölni a családtagjaimat!
2009. nov. 8. 18:12
 42/57 anonim ***** válasza:
91%
Várnám, ha olyan lenne, mint régen, viszont előtte és utána nekem egy csomó nehéz vizsgám van, már harmadik éve, így a karácsony az idegbajról szól, meg arról, hogy a fa alatt is tanulok. :(
2009. nov. 8. 18:20
 43/57 anonim ***** válasza:
93%

Én egyszer kb 15 évesen,pénzt kaptam karácsonyra,mert a szüleim már nem tudtak mit kitalálni.Hát annyira szörnyen azóta se éreztem magam...Eldöntöttem,hogy a pénz nem teszi tönkre az ünnepet,de ez nem csak karácsonyra igaz,hanem úgy általában,szülinap meg a többiek.

Amikor azon gondolkodok,ki minek örülne,nem pedig egy újabb drága holmira mondhassa,hogy köszönöm...

Vettem már olyan ajándékot,amit még most is,egy év után is emleget az unokatestvérem,pedig 250 Ft volt...

2009. nov. 8. 18:24
 44/57 anonim ***** válasza:
82%
18:12 - Te nem érted, mit írtam előtted, ha én még egyszer munkanélküli leszek, idegileg nem bírom tovább, akkor leírom így nyíltan. Szóval ha nekem úgy alakul, hogy karácsonyra munka nélkül maradok, én azt lehet, hogy nem a családomnál töltöm, hanem valahol idegi problémák miatt. Én nem bírom a munkanélküliséget, én dolgozni akarok, és szeretek dolgozni, nem bírom a semmittevést. Nem kell, hogy sokat keressek, hanem hogy dolgozhassak, és legalább az alapokat legyen miből fizetni. Ha nem dolgozok, akkor nekem szétesnek a napjaim, és nem találom a helyem. Szóval ha én karácsonyra újból munkanélkülivé válok (másfél éven belül harmadszor történne meg), ahhoz nekem már orvosi segítségre lenne szükség.
2009. nov. 8. 18:55
 45/57 anonim ***** válasza:
91%
18:55 Téged értelek persze!Nekem is sz.r,hogy nincs melóm:( A véleményemnek csak az első fele szólt neked,sajnálom,hogy félreérthető voltam,ne haragudj!
2009. nov. 8. 19:37
 46/57 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon.

Végre együtt leszünk a családdal. Eljönnek a szüleim, a testvéreimmel, az anyósomék és a sógorom. Mindig jól érzi magát nálunk mindenki, remélem, most is így lesz.

Összeírom, hogy kb. kinek, mit adjunk ajándékba, piacon, olcsó boltban vásárolok, anyósomék rokkantnyugdíjasok, nagyon nehezen élnek, nekik összeállítunk egy hasznos (mosópor, tartós élelmiszer stb.) csomagot. A menü egyszerű, de finom lesz.

Már eltettem a most kapott étkezési jegyeinket, 2x6000 Ft, és kaptam 7000 Ft-os ajándékutalványt is. Ebből fogunk a páromnak egy szép új kabátot venni. Ehhez még hozzájön a decemberi utalvány is, 24000 Ft elég lesz arra, hogy a plusz ételmennyiséget, ajándékot megvegyük. A mi évünk sem alakult a legjobban, de nekem nem kell ajándék, csak együtt lehessünk egy kicsit.

2009. nov. 8. 20:44
 47/57 anonim ***** válasza:
83%
Nem várom, és feláll a szőr a hátamon a karácsonyi hisztériától, vásárlási őrülettől. Legszívesebben fekete tintával húznám át ezt az ünnepet a naptárban...
2009. nov. 9. 06:43
 48/57 anonim ***** válasza:
93%
Erre nekem igen és nem a válaszom.Igen azért, mert még picurkák a gyermekeim és ők annyi boldogságot tudnak okozni az örömükkel ahogy bontogatják az ajándékot és készülnek a karácsonyra,ezért mindent megteszek,hogy ne csalodjanak.A nem pedig azért mert 2éve nincsenek már a szüleim és nekem ilyenkor borzasztó fájdalmas. Felnött fejjel is olyan boldog családi szentesténk volt,anyukám mindig kitett magáért és azt hiszem ezek az ünnepek már sose lesznek olyanok mint régen,de persze elfolytom magamba mert a gyerekek nem vehetik észre,hisz rólluk szól már minden,csak nagyon fájnak az emlékek.A másik,hogy sajos azt veszem észre,hogy egyre jobban a pézről szól a dolog és nem a szeretetről.Nem az a fontos,hogy mekkora ajándékot veszünk hanem,hogy amit adunk azt szivből adjuk.Egy doboz bonbont is átlehet adni ugy,hogy az illető érezze gondoltak rá. Véleményem szerint nagyon átértékelődött ez az ünnep az emberek szemébe.Mi anyagilag megtehetnénk,hogy vásárolgassunk,mégse tesszük inkább közössen sütünk,ajándékot készitünk,beszélgetünk ez olyan személyesebb is és együtt is van a család.
2009. nov. 9. 08:52
 49/57 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon-nagyon várom.Mi a családban nem veszünk ajándékot,csak a gyerekeknek.

Vacsora Anyuéknál lesz.25-én és 26-án,pedig rokonlátogatás.Ezt nagyon szeretem,mert ilyenkor mindenkivel tudok találkozni,akivel egyébként csak nagy ritkán.

2009. nov. 10. 15:42
 50/57 tade ***** válasza:
100%
En mar nagyon varom. Kulfoldon elek, es szinte ez az egyetlen lehetoseg, hogy ferjemmel hazamenjunk es a szuleimmel, rokonaimmal lehessunk.Szeretek hazaterni, beszivni a fenyo,-forraltbor illatat,atolelni a reg nem latott szeretteimet. Ilyenkor par nappal karacsony elott indulunk, igy anyukamnak segitek bevasarolni, fozni, az ocsemmel fat diszitunk, addig a ferjem a regi baratait keresi fel. Imadom ezeket a napokat, mert visszaternek a gyerekkori emlekek, szuleimmel, barataimmal, rokonaimmal nagyokat beszelunk, visszaidezzuk a regi napokat, de ugyanugy meselunk arrol, hogy kivel mi tortent az eltelt 1 evben. Karacsony nalunk nem az ajandekozasrol, es a penzszorasrol szol, megtehetnenk, mert parommal jol keresunk, de nekem tobbet er, hogy otthon lehet, es viszont a rokonaim reszerol. Persze egy-egy pici szemelyre szolo ajandekot adunk mindenkinek, de nem szorjuk a penzt. Mar nagyon varom, hogy ismet karacsony legyen...
2009. nov. 10. 18:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!