Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Várjátok már a karácsonyt?...

Várjátok már a karácsonyt? Hogy készültök rá?

Figyelt kérdés
2009. nov. 8. 12:26
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
92%
Várom,de nekünk se lesz idén annyi pénzünk,mint máskor, ráadásul a hűtőgépünk is elromlott, nem valószínű h tudunk venni újat addig, ezért úgy oldjuk meg,h 24én hal (halászlé,rántott tonhal), 25-26án pedig töltött káposzta. + sütemények.
2009. nov. 8. 13:53
 22/57 anonim ***** válasza:
95%

Nem várom, és sehogyan nem készülök rá. Semmi okom az ünneplésre annyira pocsék volt az évem. Karácsony, csak a tavalyi boldog karácsonyi emlékek sebeit tépi fel bennem.

De, aki teheti az ünnepelje meg és érezze nagyon jól magát.

2009. nov. 8. 14:05
 23/57 anonim ***** válasza:
93%

kifejezetten várom a karácsonyt,sőt mondhatnám:én karácsony mániás vagyok!!!!!!annyira beletudom élni magam ebbe a fílingbe,hogy én inkább megpróbálok nem gondolni rá,csak télapó után kezdek belemerülni ,és akkor már valóban közel van!!!!nem kell két hónapot repesve várni...!

a készülődésbe beletartozik a menü kiválasztás,a lakás díszítése.az ajándékokkal bajba vagyok,nem tudom logikusan kiválasztani,hogy szuper,hasznos,és nem túl drága ajándékokat kapjon mindenki,ezért idén is "szeretet csomagot" kap a család,ugyanúgy,mint tavaly.így egy-egy csomagocska tusfürdőt,testáplolót,csokit,teát,és ilyen fincsiséget rejt.ezeket elfogysztják,és nem tesznek egy újabb pulóvert a szekrénybe.

az anyagi részéről talán annyit jegyeznék meg a többi hozzászólóval szemben,hogy másnapokon is valami ételt kell az asztalra tenni a karácsonyfa megvétele pedig nem nagy összeg(pl.gyönyörű mű fenyőket lehet venni,2-3000ft-ért akár tescóban,vagy száz forintosban,és ezek akár életünk végéig kiszolgálják az igényünket!)

szerényen is meglehet tartani ezt az ünnepet,aki pedig utálja a karácsonyt az anygiasság miatt,az szégyelje magát,mert ő maga is anygias és nem tud örülni a kis dolgoknak!

2009. nov. 8. 14:11
 24/57 anonim ***** válasza:
83%
sokan írják, hogy nincs pénzük és nem várják a karácsonyt stb.. szerintem ez nagyon rossz életfelfogás. a karácsony nem a pénzről szól , legalábbis normális helyeken. a mi családunk sosem volt gazdag, volt hogy nem voltak ajándékok, csak karácsonyfa és szaloncukor, de mi annak is rettenetesen örültünk. segítettem anyunak főzni sütni, aztán tesómmal feldíszítettük a fát :)azóta már külön élek a párommal, de most is ugyanúgy várom a karácsonyt. vettem már díszeket, meg nézem a mézeskalács recepteket mert idén azt szeretnék sütni. :)
2009. nov. 8. 14:15
 25/57 anonim ***** válasza:
58%
Részemről én sohasem vennék műfenyőt mert rosszul mutat és nagyon szeretem a fenyőfa illatát az egész szobában érezni !!!
2009. nov. 8. 14:19
 26/57 anonim ***** válasza:
91%

műfenyő=pénzmegtakarítás!

ez is egy megoldás!aki meg megteheti nyugodtan vegyen élő fát minden évben.

mi öt éve vettünk műfenyőt(igaz 2méter 70 centi,és 20.000 volt de többé nem jelent gondot megvásárolni,utánna szaladgálni stb...

anyuék kb 2 éve vettek műfenyőt 1 méter 50 centiset a 100 ft-os boltba 2.000-ért az is tökéletesen megfelel,és szép is,az illatát fenyő aromával oldjuk meg

2009. nov. 8. 14:25
 27/57 anonim ***** válasza:
83%
Hát azért maga a készülődés karácsonyra sajnos vmilyen szinten a pénzről szól, m vmiből venni kell fát,ajándékot,stb, szóval nem értem miért ítélitek el azokat akik azt írták,nem várják,m nincs pénzük. Maga az ünneplés persze nem pénzről hanem szeretetről
2009. nov. 8. 14:29
 28/57 anonim ***** válasza:
71%
Én várom a karácsonyt, de nem vagyok az a fajta, hogy már októberben a karácsonyt tervezem. Igaz a pénzt elkezdem rá már akkor spórolni, hogy ne legyen gond egy hónapban nagyobb kiadás, de pl. a műfenyőt nem. Nekem a karácsony feelinghez tartozik az igazi fenyő illata, (amit nem lehet mécsessel utánozni) és a tűlevelek takarítása (persze nem tartozik a kedvenc szokásaim kozé) ajándékokat december közepe fele szoktam venni, vagy 23-án mert általában mindig akkor van idő rá.
2009. nov. 8. 14:30
 29/57 anonim ***** válasza:
74%

Azért megnézném egyeseknél a meghitt, kedves arcocskát, ha a fa alatt nem lenne semmi. :D Ennyit a "szeretet" ünnepéről.

Üzlet az egész. Amíg gyerek az ember, persze, hogy várja meg rózsaszínnek látja az egészet. Aztán felnő, és neki kell csinálnia, kiadnia egy rakás pénzt, futkorásznia az ajándékokért. Szóval senki ne mondja nekem, hogy nem a pénzről szól.

2009. nov. 8. 14:33
 30/57 anonim ***** válasza:
92%

Én várom.Nekünk sincs sok pénzünk(itthon vagyok a kislányunkkal),de a karácsonynak a legkisebb %-ban kell,hogy arról szóljon,hogy kinek mennyi pénze van!Tényleg lehet mű fát venni(bár én nem vennék),de lehet igazit is kisebb méretűt olcsóbban,csak az utolsó 1-2 napban kell megvenni.Nálunk is kisebb fa lesz mint szokott,de a karácsonyfából nem engedek.A karácsonyi menü sem kerül sokba,enni meg amúgy is kell.Nálunk régóta valamilyen hal és majonézes krumpli a karácsonyi menü beiglivel és juhtúrós sós "ropival".Nem hiszem,hogy ez horribilis összegbe kerül.Ami még a menünél is fontosabb az a szépen terített asztal és a nyugalom.

Mi nagyon régóta csak a szülőket,egymást és a nagyszülőket ajándékozzuk,Mindenki mással megbeszéltük(barátok,többi rokon)hogy nekik-nekünk sincs pénzünk.Nem is várjuk el egymástól,szenteste van 1 telefon és ennyi.

Az ajándék meg nem kerül sok pénzbe,ha kreatív valaki.Tavaly képkeretet festetem üvegfestékkel több mindenkinek,igaz,a festéket meg kell venni,de de több mindenre és sokszor felhasználható.Volt olyan is,hogy sajtálat adtam az egyik ismerősömnek,mert szerette a különleges sajtokat.(A sajtboltban 1-2 szelet különleges sajtot kértem egy pár különleges sajtból).

Úgyhogy szerintem kevés pénzből is lehet szerény,de meghitt karácsonyt varázsolni!

2009. nov. 8. 14:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!