Várjátok már a karácsonyt? Hogy készültök rá?
mindenki olyannak fogja fel az ünnepet amilyennek akarja.
anyukám rajz-technika tanár.a legínségesebb időkben is van otthon fehér papír amiből csodálatos csillagokat lehet hajtani.egy adag mézeskalács megsütése pedig nem kerül sokba.az a lényeg h együtt leszünk.lesz legalább 2-2,5 nap amikor nem az jut eszünkbe h mit rontottunk el és miért vagyunk ott ahol vagyunk, miért nincs több pénzünk.
nem kell rohanni. attól h a sok ember idegbetegen várja a karácsonyt , te tehetsz másként.nem attól karácsony a karácsony h külön kaját csináltok és nagyokat ajándékoztok. lehet h csöpögős és mindenki ezt mondja, de én tényleg így látom.
a kérdésre válaszolva én még 18 évesen is csinálok karácsonyi naptárt, húzom ki a napokat, készülődöm stb.
és persze spórolok.
aki bármilyen kreatív ötletet keres karácsonyra nyugodtan írjon!készüljünk együtt!:)
Várom nagyon. Főleg a boldog arcokat. Sikerült annyi pénzt spórolni, hogy mindenkinek a TÖKÉLETES ajándékot tudtam venni (már egy hónapja elkezdtem az ajándékvásárlást), azaz azt, amire nagyon vágynak, de maguknak nem tudják megvenni, de hasznos. Szóval szüleimnek és a testvéremnek már "bevásároltam". Pont tegnap ültünk össze, megbeszélni a karácsonyi menüt, ami a hagyományos káposzta lesz, halászlé is lesz, "desszert" pedig mákos guba, és valami mézeskalács. Persze én már egy hónapja a szaloncukorra is gondoltam (milka-t vettem)ami meglepetés lesz =) .és majd váratlanul előkapom karácsonykor =) A karácsonyi nagytakarítást már most elkezdjük, nem tudni mikor toppan be egy vendég és akkor nézzen ki valahogy a lakás =D Már csak valami hangulatos ruhát szeretnék venni, ami kényelmes otthon, de a családi felvételeken szépen nézzen ki és ne egy mackó nadrág legyen rajtam szakadt pizsama-felsővel xD Kb most ennyit készülök a karácsonyra, de annak kifejezetten örülök, hogy megvettem az ajándékokat már sokkal előbb és elkerültem a "nagy karácsonyi bevásárló-lázat" :D
18/L
várom is meg nem is. megint vizsgaidőszakom lesz, ezért nem várom, illetve meg azért nem, emrt valóban eléggé álszentté vált az ünnep, csak a vásárlásról szól.
azért szoktam pár ajándékot venni, páromnak és a tesómnak, ill párom szüleinek vmi apróságot, mert ők idősek és ez nekik fontos. másoknak nem, mert közös megyegyezés alapján nem ajándékozunk, inkább főzünk egymásnak vmit. az ajándékokon nem aggódok, ha meglátok vmit megveszem, többnyire leárazottat. van egy 5000Ft-os műfenyőnk. nem igazi, de nincs rá pénzem, hogy minden évben egy csomót költsek igazira.
szóval egész olcsón kihozom.
Dehogy várom... Az azt jelenti, hogy már megint le fogunk gatyásodni, és megint vendégségbe jönnek azok a rokonék, akiket az egész család utál, de persze ezt jól el kell titkolni...
Utálom, hogy a karácsony nem arról szól, amiről szólnia kellene, hogy mindenki azon versenyez, ki tud drágább és puccosabb ajándékot venni a másiknak, a háziasszonyok meg három hétig csak főznek meg takarítanak, mert így akarják lepipálni a szomszádasszonyt háziasszonyságban.
Én nem is szoktam ünnepelni a karácsonyt, a vallás hidegen hagy, a népszokások szintén, a hülye rokonoktól meg a szőr feláll a hátamon. Akiket szeretek, azokkal összegyűlünk, és kellemesen elbeszélgetünk délután egy kis forralt bor társaságában, aztán meg csendben és békében elvagyunk otthon. Hiányzik a fenének a felhajtás!
Az is fura, hogy a legcsendesebb, legmeghittebb ünnepből csinálták a legnagyobb hisztériát. Szerintetek nem fura?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!