Igazam van, vagy a lányomnak kéne igazat adnom? Fontos!
A lányom lassan 1 éve hogy betöltötte a 18-at, de nem engedem hogy igyon. Nem is szokott azt tudom, de tegnap volt a hűtőben egy gyümölcsös likőr, amit felöntött kólával, és itta. Ma nem láttam hogy inna, nem cigizik, nem drogozok Hála Istennek, de nem szeretném hogy igyon. Azt mondta mivel nagykorú, nem tiltja senki és semmi.
40/N
szerintem meg neked van igazad. en 27 vagyok es en is igy kezdtem, hogy estenkent megittam egy kis alkoholt, aztan ha valami stressz ert vagy rossz napom volt akkor egy ket pohar borral vezettem le a dolgot. most ott tartok ha barmi kinom van mar napkozben is iszok egy kicsit, meg szinte minden este. nekem nem tiltottak sajnos soha. ha oszinte akarok lenni magamhoz szerintem mar az alkoholizmus hatarat surolom.
bar nem tudom hogy meg fogod-e tudni akadalyozni, de szerintem semmikepp se tedd egyszeruve neki az ivast. persze nagykoru elvileg ihat, de az nem azt jelenti hogy akkor inni is kell.
Már 18. Ilyenkor már nem tilthatsz, csak javasolhatsz. Amit vagy megfogad, vagy nem.
Ha kategorikusan kijelented, hogy márpedig ezt nem…, akkor csak azért is csinálni fogja, hogy bebizonyítsa, már felnőtt, és nem parancsolhatsz neki. Egy kis likőr még nagyon mesze van az alkoholizmustól, nem kell aggódnod emiatt. Mond meg neki, hogy nem lenne jó, ha rendszer lenne belőle, de ne kiabálj vagy hasonlók.
Egy kis likőrt ivott, és? Nem tragédia, néha apa is megivott egy kis konyakot munka után, vagy egy sört.
A barátommal rendszeresen iszunk egy-egy sört film alatt, mégsem vagyunk alkeszek.
Viszont minél inkább tiltod és ellenzed, annál inkább érdekelni fogja, és titokban csinálja - na, ekkor már gáz van.
Ha annyira inni akar egy kicsit, társulj mellé, komolyan mondom. Egyedül szr inni, meg gáz, de ha néha-néha közösen, beszélgetés mellett egy-egy pohár likőrt is elszopogattok, semmi gáz nincs vele.
Egyébként majd bulizástól is tiltod, mert jaj? Sok fiatal becsiccsent a bulikon, mégsem válik alkesszé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!