Igazam van, vagy a lányomnak kéne igazat adnom? Fontos!
A lányom lassan 1 éve hogy betöltötte a 18-at, de nem engedem hogy igyon. Nem is szokott azt tudom, de tegnap volt a hűtőben egy gyümölcsös likőr, amit felöntött kólával, és itta. Ma nem láttam hogy inna, nem cigizik, nem drogozok Hála Istennek, de nem szeretném hogy igyon. Azt mondta mivel nagykorú, nem tiltja senki és semmi.
40/N
Nem tilthatod meg neki hogy igyon. Nincs olyan, hogy nem engeded, hiszen nagykorú. Egyébként ha neki ízlik és nem addig piál míg már alig áll a lábán, hanem csak iszogatja néha-néha, hagyd rá, neki így jó. Az egy dolog hogy nem örülsz neki, de el kell fogadnod, még ha nem is tetszik az ötlet. Gondolom azért van így mert míg kiskorú volt akkor sem engedted hogy igyon még egy kicsit sem, pár pohárral vagy egy-egy sört. (Ha nem így volt, akkor elnézést kérek a téves feltételezésért!)
Hagyd rá ha neki így jó!
Nem akarod,hogy majd minden az alkohollal oldjon meg?
Hát,ha így folytatod még ki tudja,mert te ezek szerint segíteni nem tudod,hisz kicsinyes dolgokban is a tiltás ezek szerint az alap hozzáállásod.
Sikerült a legrosszabb döntés hoznod. Ha tiltod, titokban csinálja, nem látod, még beszléni sem lehet róla nyíltan. Ha engeded, akkor szólhatsz neki, hogy már sok, vagy nem kéne. Ha valamit az ember nem ismer, sokkal több kárt okozhat neki, mintha tudja hogy mennyit bír.
Ráadásul a gyümölcsös likőr felöntve azt jelenti, hogy nem is az italra kíváncsi, hanem a szesz hatására, ami a legrosszabb motíváció az iváshoz.
Nézd, én részeges anya mellett nőttem fel, és én például 41 évesen soha nem iszom alkoholt. Szilveszterkor is gyerek pezsgővel koccintok.. Mindig azon voltam hogy a fiam se igyon soha mert ugye az alkoholizmusra való hajlam örökölhető, és isten őrizzen hogy a fiam a nagyanyja alkoholizmusi hajlamát örökölje.
18 évesen amikor születésnapján becsípve jött haza, nem szóltam. Végül is 18 éves lett. Bár féltem hogy inni fog ezentúl.
Ma 21 éves. Néha iszik sört a nevelőapjával. Néha ha összegyűlik egy jó kis társaság előkerül a pálinka, a konyak, a sör. Iszik egy pohárral.Nem szólok neki, mert látom, és tudom nem lesz alkoholista. Csak megiszik egy kis pohárral és elég is ennyi. Ha tiltanám, ha mindig szóltam volna neki, lehet én hajszoltam volna bele, hogy már pedig inni kell..
Jó tanács: Ha tudod tényleg nem egy iszákos, akkor ne vitázz vele mert megivott egy kis likőrt..Nem dől össze a világ..
Az a baj Kérdező, hogy ngyon is azt akarod, hogy alkoholsita legyen. A magatartásod, a durva tiltásaid, a lányod kis hüleként való kezelése, az állandóa alkohollal való riogatás oda fopg vezetni, hogy a lányod - már csak az agressziód és a folytonos kontrollod ellen lázadásként - csakazértis azt fogja tenni, amit te tiltasz. És a végén - önbeteljesítő jóslatként - ott lesz az, amittől "féltél".
Ki volt alkoholista a családodban, akit ennyire gyűlölsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!