Hogyan vészeljük át a hetet? Nincs semmi pénzünk. :S
Anyám barátja nem kapott még mindig fizetését. maszeknál dolgozik és be si van jelentve és nem hat rá semmi fenyegetés szép szó majd csak hétvégén adja oda a mult havi fizuját. Anyu és én is dolgozok,mega tesóm is. Anyu fizuja a lakáshitelre megy el,amit én adok az a számlák egy részére. A nővérem is ad le pénzt de nem tud annyit adni mert neki van egy 2 éves gyereke is és egyedül neveli.
Én már oda adtam azt a pénzt is amit meg szoktam tartani,kb 15 ezer Ft.-h a mult héten tudjunk enni,de már senkinek nincs semmi pénze...
Még jó h a gyerek bölcsibe van és ő legalább tud enni... Már mindenki tök éhes... :S alig várom menjek dolgozni,mert akkor legalább nem gondolok arra h éhes vagyok... messze van még az este 10 óra,akkor megyek...
Hogyan lehetne átveszélni ezt a hetet? Senkitől nem tudunk kölcsönt kérni,már próbáltuk. :( Olyan rossz
Abból, amit el szoktál tenni, kellene venni kis üveg mécseseket, s üvegfestékkel kifesteni, s atemető előtt eladni. Esetleg valaki ilyen festéket nem adna neked?
Nem kérhetnél valakitől virágokat? S szép kis csokrokat készítenél műanyag flakonba, s a temető előtt eladnád.
S úgy megadnád a virág árát.
Érdeklődj a környezetedben, hátha kéne valakinek napszám, s azonnal fizetne. (inkább szabira mennél addig)
Pl. kertásás, idősnek, elfoglaltnak. Érdeklődj!
Rajzolj minden munkatársadról egy karikatúrát, s bocsájtsd árverésre a munkahelyeden!Vag ytedd ki megvenni! Ha sok lesz, és viccesen, szépen állítod ki, s teszel mellé egy perselyt(becsületkasszát), fognak venni.
Falu ez?
Nincs valami amit szedhetnél? Csipke, gomba, dió, gesztenye.
Ezért "jó" a városi lét! Ki vagyunk szolgáltatva!
A noverednek csak van egy kis felretett penze. Csak tudna venni egy zsak krumplit?
En elmennek az oviba, naluk biztos van egy kis maradek!
Sajnallak nagyon, de tudod,ha nagyon gaz lenne a helyzet,akkor nem szamitana a buszkeseg es elmennetek az oviba.
Ilyen kis kozsegekben szoktak a boltban is hitelt adni a becsuletes embereknek es valoban a Tescoban a gazadasagos termekeket nagyon olcson meg lehet venni.
Ezentul sproloj legalabb egy ezrest minden honapban az ilyen helyzetekre.
Ajj én is nagyon sajnállak titeket. Tényleg nem maradt más, minthogy körbejárjátok a szomszédokat, egy kevés lisztért, rizsért, cukorért vagy pár szem krumpliért! Tudom hogy nagyon kellemetlen, én is nagyon szívesen segítenék legalább pár alapvető élelmiszerrel, ha a környéketeken laknék. Mi sem vagyunk gazdagok, de lehetőségem szerint segítenék. Esetleg ha megmondanád pontosan hol is laksz, megtudom nézni megy-e arra busz tőlünk, és feltennék rá valamit...
Jobb ötletem nekem sincs, nézz körül, éljétek fel az összes maradék pénzeteket is, ha az 100 forint akkor azt... De csak okosan. Vegyetek rizst vagy egy kiló kenyeret, üresen is jobb mint a semmi! Addig igyatok nagyon sokat, vagy ha tudtok szerezni, egyetek almát, az legalább kicsit csillapítja az éhséget. Viszont valamit tennetek kell, próbálj te előleget kérni a munkahelyeden, egy hétig nem lehettek kaja nélkül! Ha lebetegedtek csak még rosszabb lesz a helyzet! Biztos vagyok benne hogy a környéken is vannak segítőkész emberek, próbáld valahogy megtalálni őket. Nálunk is előfordul pár évente hogy a hónap utolsó pár napjában főtt krumplit eszünk, mindenhol előfordul hogy becsúsznak váratlan dolgok, legközelebb ha pénz áll a házhoz, próbáljatok tartós kajákból kicsit többet venni, hogy nehezebb időkre is maradjon!
Az ovi nagyon jó ötlet! Megmondod, hogy nem baj ha maradék, nagyon szégyelled, de hát bíztatok, hogy kaptok fizetést, s így hogy nem fizetett, így jártatok( neki kéne szégyelleni)
Még a tálból ha szedett a kisgyerek, amit visszavisz, tesznek abból neked 2-3 litert félre.
Még kenyeret is ad.
Szégyellős koldúsnak üres a tarisznyája! Kérni kell, és elmesélni minél több embernek, hogy jártatok. Majd lesz aki segít, talán alkalmi munkát is tud hozni.
Vasútat hícd fel, van-e vagontakarítás?
Amikor megjon a penzetek probaljatok meg ugy vasarolni,h ha ne adj Isten megint igy jartok,akkor ne kelljen ehezni. en mindig berakok a fagyasztoba kenyeret, ha nincs akkor barmikor bedobod a sutobe es lesz meleg kenyer, mindig van konzerv majkrem, loncshus, hal,paradicsom konzerv, mert ezeket szinte barmeddig el tudod tarolni. Krumpli is mindig van, mert filleres dolog es 100 felekeppen meg lehet csinalni. Mindig van szarazteszta es gondolom fuszereitek nektek is vannak.
Sajnos elorelatoan kell manapsag vasarolni.
Dohanyoztok? Kaveztok? Ezekrol ha lemondtanatok, mar tudnatok sporolni.
a kávéról már nagyon rég lemondzuk... semmi extrára nem költünk sose. És sajnos nem tudunk így előre bevsásolmni sose.
A bank kártyán maradt még 2-300 Ft- szinte mindnekién. Ma anyu,holnap én,aztám meg tesóm vesz kártyáról kenyeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!