Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vészeljük át a hetet?...

Hogyan vészeljük át a hetet? Nincs semmi pénzünk. :S

Figyelt kérdés

Anyám barátja nem kapott még mindig fizetését. maszeknál dolgozik és be si van jelentve és nem hat rá semmi fenyegetés szép szó majd csak hétvégén adja oda a mult havi fizuját. Anyu és én is dolgozok,mega tesóm is. Anyu fizuja a lakáshitelre megy el,amit én adok az a számlák egy részére. A nővérem is ad le pénzt de nem tud annyit adni mert neki van egy 2 éves gyereke is és egyedül neveli.

Én már oda adtam azt a pénzt is amit meg szoktam tartani,kb 15 ezer Ft.-h a mult héten tudjunk enni,de már senkinek nincs semmi pénze...

Még jó h a gyerek bölcsibe van és ő legalább tud enni... Már mindenki tök éhes... :S alig várom menjek dolgozni,mert akkor legalább nem gondolok arra h éhes vagyok... messze van még az este 10 óra,akkor megyek...

Hogyan lehetne átveszélni ezt a hetet? Senkitől nem tudunk kölcsönt kérni,már próbáltuk. :( Olyan rossz

2009. okt. 26. 12:00
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
88%

pizza, ez a legfinomabb, Jamie Olivértől.

Élesztőt tényleg kérhetsz a szomszédtól.Vagy van esetleg elbújva szárított.

"Legyen a kezed ügyében:

800 gr liszt

200 gr búzadara(ha nincs, jó lesz a morzsa is.)

1 csapott evőkanál só

2 x 7 gr szárított élesztő, vagy egy rendes.

1 ek cukor (hozz a büféből)

650 ml langyos víz

Így használd a hozzávalókat:

Futtasd fel az élesztőt a cukros, langyos vízben, keverd össze a liszttel, búzadarával, sóval és gyúrd 10 percen keresztül. Lisztezd be a tészta tetejét és szobahőmérsékleten pihentesd 15 percen keresztül. Ezután könnyen vékonyra nyújthatod. Oszd szét annyi gombócra, ahány pizzát akarsz, de Jamie javaslata ( magam is így csinálom), 6 pizza, akkor lesz jó a vastagsága.

Ha jól akarod ütemezni a munkát, 15 - 30 perccel sütés előtt kezdd csak nyújtani a tésztát, csak árt neki, ha sokáig hagyod állni. Kb. fél centi vastagra nyújtsd, pakold meg a feltétekkel, de ne vidd túlzásba, Jamie szerint is a kevesebb sokszor több! 250 fokra előmelegített sütőben, alul süsd, kb. 7 - 10 percig. Az eredmény mennyei! :o)

Olajozd mag a sütőlapot, s szórj rá morzsát! Így fog szépen sülni. Ezt megkenheted zsírral, vagy megszórhatod sóval, vagy ha van mégis egy kis hagyma, fokhagyma meg paradicsom, akkor süsd meg a hagymát, s főzd össze a paradicsommal, s fűszerezd azzal, amit találsz!

Bármit rárakhatsz, a van mégis ahűtőben: szalámivég, fonnyadt zöldség, száraz sajt. Ha semmi nincs, üresen is jó lesz!

Ha hagymát szórsz rá, akkor kenyérlángos.

Oláhpalacsinta

a lisztet vízzel meggyúrjuk téstává, kicsit állni hagyjuk.

Kinyújtjuk, s a tűzhely lapján(ostyasütőn) lángosféléket sütünk. Teával, vagy szilvalekvárral fogyasztjuk.

2009. okt. 26. 12:28
 22/60 anonim ***** válasza:
100%
Jó ötlet amit valaki írt, hogy nézz szét és írd le mi van otthon pontosan, mindent, és kitalálunk neked vmi kajcsit. Van krumplitok? Nézz szét a lakásban mindenhol hátha találsz vagy 100 Ft-ot és tudsz venni krumplit.
 23/60 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok az, aki elöször ajánlottam fel a segitséget. Sajnos nem arra lakom, tudtam volna adni legalább főzni valót. A szivem szakad meg, remélem lesz valaki aki tud segiteni.
 24/60 anonim ***** válasza:
100%
hát... tudom, "szégyen" a szegénység, de tegyétek félre ezt az érzést.. Biztos van valamelyik szomszédnak legalább 5 szelet kenyere,meg egy kis vajkréme amit nélkülözni tudna...azért még vannak jó emberek...hála az égnek!!
2009. okt. 26. 12:30
 25/60 anonim ***** válasza:
78%

A lakast el kellene adnotok, es inkabb alberletbe menni, nem lenne konnyebb akkor? Vagy az alberlet is ugyanannyi lenne, mint amennyit anyukad fizet a banknak?

Vegyel a Tescoba vagy nem tudom milyen uzlet van ott nalatok spagettit vagy valamilyen tesztat. Azt egyetek meg.

Az egyik munkatarsadtol kerjel kolcson egy kis penzt, es tartos elelmiszert vegyetek belole.

Az onkormanyzattol kerjetek segelyt, futesi segely, atmeneti segely, rendkivuli segely, es a csaladsegito szolgalathoz is menjetek el ok is adnak valamilyen segelyt. A testvered kap a kicsi utan gyerektartast?

Bocs, de nagyon ki vagyok akadva, hihetetlen, hogy 4 felnott ember dolgozik, es nincs kenyerre penz??? A budos kormany. Meg jo, hogy mar nem elek otthon.

Kulfoldre kellene neked is kikoltoznod, nem gondoltal meg ra??? Kesobb a testvered is kijonne a kicsivel. Hidd el megerne!!!

2009. okt. 26. 12:30
 26/60 anonim ***** válasza:
100%
meg hátha olvassa zala megyei ember... lehet hogy tudna segíteni..sajnos én pesti vagyok:((
2009. okt. 26. 12:31
 27/60 anonim ***** válasza:
100%

Kimégy a határba, aztán szépen kérsz egy kiló krumlit attól, aki szedi fel. Hogy hadd szedj!Egy kiló hagymát meg a keresztanyádtól.

Krumplizsámiska: Merfőzzük, megörjük akrumplit, s hagymás zsírral keverjük össze! nAGYON FINOM!

Krumplinudli:

Négy krumplit megfőzünk, s annyi lisztet dolgozunk hozzá, amennyit felvesz! SÓ NÉLKÜL!!!

sokáig kell gyúrni, amíg elválik a kezedtől.

Nudlikat sodrunk, sós vízben kifőzzük.

Pirított morzsával, sóval nagyon jó lesz!

2009. okt. 26. 12:32
 28/60 anonim ***** válasza:
100%
Nincs valaki aki jár ma arra (autósok, fuvarosok ... mittom én akinek arra van dolga)??? Én küldenék pár dolgot nekik. Írjatok ha valaki arra vetődne ma!!!
2009. okt. 26. 12:33
 29/60 anonim ***** válasza:
2009. okt. 26. 12:35
 30/60 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnállak benneteket,én is voltam már így.Tényleg menjetek ki a határba hátha találtok krumplit,répát ilyeneket.És írd meg hogy mi van otthon és mi majd írunk ötleteket!A fickót meg jelentsétek föl többen is hogy nem fizet!Nézzétek át a zsebeket a nyáriakat,táskákat,mimndenhol polcokat,én ilyenkor mindíg találok pénzt.

Majd írj!

22/L

2009. okt. 26. 12:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!