Hogyan vészeljük át a hetet? Nincs semmi pénzünk. :S
Anyám barátja nem kapott még mindig fizetését. maszeknál dolgozik és be si van jelentve és nem hat rá semmi fenyegetés szép szó majd csak hétvégén adja oda a mult havi fizuját. Anyu és én is dolgozok,mega tesóm is. Anyu fizuja a lakáshitelre megy el,amit én adok az a számlák egy részére. A nővérem is ad le pénzt de nem tud annyit adni mert neki van egy 2 éves gyereke is és egyedül neveli.
Én már oda adtam azt a pénzt is amit meg szoktam tartani,kb 15 ezer Ft.-h a mult héten tudjunk enni,de már senkinek nincs semmi pénze...
Még jó h a gyerek bölcsibe van és ő legalább tud enni... Már mindenki tök éhes... :S alig várom menjek dolgozni,mert akkor legalább nem gondolok arra h éhes vagyok... messze van még az este 10 óra,akkor megyek...
Hogyan lehetne átveszélni ezt a hetet? Senkitől nem tudunk kölcsönt kérni,már próbáltuk. :( Olyan rossz
Egy kis előleget azért ki kéne csikarni attól a maszektól!
Adjon egy tízezerest!
Addig is, nézz körül a spájzban! Talán van valami tertalék! Lehet sütni lángost, pizzát ezekbe nem kell tojás.
Lehet nudlit főzni, ha van két-három krumpli, tojás nem kell abba sem.Pirított grízzl nagyon finom.
H asemmi nincs, akkor egy-egy kiló lisztet csak kérj valakitől kölcsön!
Rántott leves, abba se kell semmi.
Nézd meg az elfelejtett zsebeket, táskákat, a nyáriakat, hátha..
Valami talán eladható.Nézz körül!Pléd, könyv, porcelán.
Ha találsz tíz üres üveget, abból meglesz egy vacsora.
Ha szedsz egy kosár csipkebogyót, s megtisztítod, 500ft/kg eladhatod szerdán.
Mindenki meglátogathatná a héten rég nem látott barátait, csak megkínál egy kis ropival!
Az önkormányzatnál kérhetsz rendkívüli segélyt, a családsegítőben meg talán pár kiló száraztésztát.
Vagy egyházi segítő szervezetnél.
egy kiló krumpli 50 ft. Ha figyelsz az utcán, ennyit találhatsz is.Egy kiló liszt 85 ft(coop) egy liter olaj 240 ft.Kenyér, este félárazva 120 ft/kg.Ha ezek vannak otthon, ellesztek hét végéig.
Ha más nem, egy ezrest tud adni valaki. Ha semmi nincs, akkor kérhetsz előleget a munkahelyeden.
Írd le, mi van otthon, pontosan. 10 dkg rizst is!
Tök rossz h az ember hiába dolgozik...
Azéárt igy bezsólni a bölcsibe nem szeretnék... meg nagy dobra se akarjuk verni h ilyen csorok vagyunk... Sajna előleget nem tudunk felvenni :( A maszek főnököt meg már mindneki fel akarja jelenteni ha ma nem fizet,mert másnak se adta oda a pénzét
Ismerős helyzet, évente egyszer-kétszer nálunk is elő szokott fordulni, hogy úgy elfolyik a pénz, hogy nem marad még kajára sem, még úgy sem, hogy én is meg bátyám is melózunk :S Én olyankor azt szoktam csinálni, hogy pl. suliban menzán ha valaki nem kér már valamit, akkor azt bekajálom :P A másik meg, hogy sosem nagy összegeket kérek kölcsön, mert itt, ahol lakok, mindenki elég csóró, hanem csak keveset… mindig azt szoktam mondani, ha mindenki csak tíz forintot ad, akkor is már van pénzem legalább pár zsömlére. Persze ti többen vagytok, de próbálj meg kérni munkatársaktól, haveroktól, barátoktól, rokonoktól, bárkitől, ha mindenki csak egy százast ad, titeket már az is megmenthet. Tudom, szar dolog lejmolni, de ez van, szerencsére engem még sosem gúnyoltak ki emiatt, bár itt tényleg mindenki csóró.
Nyilvános telefonfülkékből, ital automatákból, stb. is össze lehet szedni az ott hagyott apróból valamennyit. Vagy mi már bátyámmal csináltunk olyat is, hogy körbejárkáltuk a szomszédokat, és elkértük az üres üvegeket, aztán visszaváltottuk.
Ha végképp nincs semmi, akkor meg lopni is lehet kaját. Tudom, csúnya dolog, én is talán ha párszor csináltam életemben, de inkább, mint hogy éhen vesszek.
Amúgy meg igyál minél több vizet, az is csökkenti az éhséget egy darabig :P
Kitartás!
16/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!