Mi ez a nagy gyerek ellenesség?
Ezt jól megmondtad 61.ik különösen az utolsó mondatod nagyon találó.
Azért én még hozzátenném a nem teljesen "ép" első válaszolóval ellentétben,hogy pont azok az ismerőseim nem akartak gyereket és most már 40 felé szültek ,akiket a szüleik elkényeztettek,hisz a saját kiváltásos helyzetüket és KÉNYELMÜKET eszük ágában sem volt egy kis pisis valóban megterhelő gondozására felváltani.
Most 40 felé 3 év alatt a gyerektelen ismerőseim mind szültek,szerintem most sem a nagy anyai érzés,hanem bepánikoltak már,hogy öregkorukban egyedül maradnak és a gyereknek majd őket mégiscsak gondoznia kell öregkorukban.
Azonkívül észrevettem azt a jelenséget is elkényeztetett gyerekutáló ismerőseim körében,hogy mikor elhaláloztak a szüleik 2 éven belül mindnek született gyereke,mert gondolom az erős kapocs megszűnése életükben olyan űrt vont maga után,hogy úgy érezték tartozniuk kell vér szerint valakihez.Na hozzáteszem mintaszülő nem lett belőlük,csak nagy nagy elvárásokkal rendelkező...41/N
Először is, szerintem a legostobább indok, hogy mindenki volt gyerek, ezért nem utálhatod őket. Magamat is utálnám, ha itt rohangálnék, mint egy idióta.
A másik meg, a "gyerekvállalók" kedvence a "ha nem szülsz, önző vagy". Ezt elmagyarázná nekem valaki? Mert ha én nem akarok gyereket, és nem születik, akkor megkaptam, amit akartam. Ha akarok gyereket, és szülök, akkor is megkaptam, amit akartam. Tehát vagy mindkettő önző, vagy egyik sem.
A normális szülők szinte mind azt mondják, hogy a gyerek a legnagyobb ajándék. Akkor nem ők az önzők, hogy a legnagyobb ajándékot akarták? Ha övék a nagyobb fizetség, akkor nem ők a rosszak? Pláne ha a gyerekvállalás egyéb érdekekkel jár. Pl. ne legyek egyedül, szeressen valaki, stb.
A "feláldozás" pedig nem valódi. Azt hiszitek, hogy a gyerekvállalás az életed feláldozása, csak mert el kell látnod valakit. De ezt önként vállaltad!!!
Ha megkérdezik tőlem, hogy kényelem (valamiért erre éleződött ki) vagy gyerek, és azt mondom, kényelem, senkit nem bántok vele.
Ha azt mondom gyerek, akkor ugyanott vagyok, mint előbb, mindkettő a saját AKARATOM.
Az az egy sz@r helyzet, ha már van gyerekem, mégis a kényelem a fontosabb.
13:23-as hát látod az emberek önzőek.Egyébként igazad van.
Van egy lelkésznek lépett női ismerősöm,a facebook-ja a jó és önfeláldozó cselekedeteivel van tele és szerintem is álszent jó,ez mondjuk egy-két magánemberi tettéből kiderült.
Hiszen önzetlen akkor lenne,ha a jó cselekedeteit úgy hajtaná végre,hogy arról ne tudjon senki,nem pedig kitűzve jelvényként lássátok már megint milyen JÓ voltam.
Na,de azért az utálat,az már más dolog,mert az már rosszindulat,azért azt elismered remélem.
61es!
Tudod mi a poén? Az, hogy aki megtehetné, pont az nem vállal gyereket, mert mindent meg akar neki adni, aki meg alig él egyik napról a másikra, az szül hegyre-halomra. Én nem szeretem a gyerekeket, azokat sem, akik jól viselkednek és nem vagyok hajlandó csak azért szülni, mert ez a "normális", plusz ebbe az elcigányosodott társadalomba hülye is lennék...
Utolsó jól megfogalmazta!
63-as:Mi a francért vállaltál gyereket ha inkább a saját kényelmedet választod helyette?Röhej...
A másik:
,,Magamat is utálnám, ha itt rohangálnék, mint egy idióta."
Most idiótáztad le magad.Különben is, egy gyerek miért lenne idióta?Nem fogyatékos, csak egy gyerek,még nem tudja hogy mennek a dolgok az életben.
Képzeld, majd ezek az idióták fogják kitermelni a nyugdíjadat...
68as!
Kitermelni a nyugdíjat? Te miről beszélsz?? Véletlenül nem a Holdon élsz??? Nem veszed észre mennyi idióta tini van itt, na meg cigány??? Szerinted ők ki fogják termelni a nyugdíjat? Szép álomvilágban élsz, de ideje lenne felébredni. Persze, a Rózsadombon mindig kék az ég...
És mi nem termeltük ki valaki nyugdíját? Akkor döntetlen az állás.
Amúgy meg szép dolog azért szülni, hogy legyen aki nyugdíjat termel. Valóban a gyereket nem kedvelők az önzők, nem az ilyen szülők, mi!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!