Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez a nagy gyerek ellenesség?

Mi ez a nagy gyerek ellenesség?

Figyelt kérdés
A környezetemben tapasztalom, hogy sok fiatal nem akar gyereket. Ez még nem is kavarna fel, de emellett azt is látom, hogy UTÁLJÁK! a gyerekeket. Fiatalokról van szó. Ha témába kerül, képesek úgy beszélni róla mint a lepráról. "hangos", "nyűg", "elveszi az időt", "a szomszéd gyerekei is egyfolytában rohangálnak meg üvöltöznek kint a ház előtt." (mellesleg ennél az utolsónál egy játszótér volt a ház előtt) Miért utálja ennyi fiatal a gyerekeket?
2013. júl. 10. 18:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/89 anonim ***** válasza:
29%

Jó most hagyjuk már,úgy beszélünk,mintha a gyerek utálók nem lettek volna ugyanolyan tudatlan és idegesítő gyerekek és megkockáztatom,ha olyan magától érthetőnek érzik ezek után a gyerek utálatukat még sokkal hisztisebbek és idegesítőbbek lehettek,mint az átlag gyerekek.

Egyébként egy gyerek értelmi fejlődését figyelemmel kísérni és látni,hogy érik a tudata és az érzelemvilága nagyon is érdekes dolog,bármennyire is nem értik ezt a gyerekutálók.

2013. júl. 11. 16:54
 52/89 anonim ***** válasza:
Kerdezo, nem provokalni akarlak, de kicsit naiv vagy, ha azt gondolod egy gyerek nem csinal tudatosan rosszat. Hogyne csinalna, mar 3 evesen is direkt dobja le nyolcadjara a tojast, hogy feszegesse a hatarait. Engem a 6 evesek anno, nagyonis tudatosan csufoltak, nem gyenge modszerekkel. A noverem tanito, volt, hogy arra ment be reggel az osztalyaba, hogy az egyik gyerek a masikat verte szekkel! Gondolod, hogy 8 evesen nem volt tisztaban azzal, hogy ezt nem szabad? A gyerekek is tudnak gonoszak, rosszindulatuak lenni tudatlanul, de teljesen tudatosan is. Nem akarok mosakodni, en is voltam kicsikent is kifejezetten rosszindulatu. Annyi valtozott, hogy akkor "anya miatt" volt lelkifurdalasom, most meg a szemeyisegfejlodesem okan igyekszek valtoztatni ezeken a gyarlosagokon.
2013. júl. 11. 17:32
 53/89 anonim ***** válasza:
67%

Mi, gyerekutálók nagyon is értjük és tudjuk, hogy fejlődik a gyerek szellemileg, lelkileg, testileg, nem vagyunk hülyék, egyszerűen csak nem vagyunk erre kíváncsiak, nem olvadunk el tőle/tőlük. Miért baj ez? Miért kellene egy gyerek látványától elolvadnom??

Ahogy már írták is előttem, sokan azt hiszik bármit megtehetnek, csak mert gyerek van náluk/velük. Pl. buszon helyet adni, ha odaszalad a kölyök hozzánk mondjuk egy bevásárlóközpontban, akkor ahhoz jópofát vágni, vagy ha bámul minket a buszon, stb. Egyszerűen én ezekre nem vagyok kíváncsi...

Nem véletlenül van a külföldi éttermekben kiírva, hogy a gyerekeket tartsák a szülők az asztaloknál, stb.... Milyen jó, mikor elmész egy étterembe és a gyerek ott rohangál, meg bömböl... Anyuka meg tehetetlen, mert jajj, hát gyerek.. na erről ennyit.

2013. júl. 11. 18:55
 54/89 anonim ***** válasza:

18:55-ös abszolút másról beszélünk,amit leírsz az egytől-egyig a felnőtt hibája és én bizony mikor ilyent látok nem a gyereket,hanem az idióta anyját utálom,aki azt hiszi az ő gyerekének mindent szabad.Szerinted ez bennem nem kelt visszásságot,mert ebben a szülő önzése van,az én kicsi gyerekemnek mindent szabad.Egy gyerek ha nem regulázzák meg keményen,honnan tudja (mivel még tényleg tudatlan) hogy ne viselkedjen így.

Én bizony az enyémre keményen rászóltam,egy bevásárlóközpontban,hogyha nem hagyja abba a hisztit nem érdekel kinek mi lesz a véleménye rólam,de mindenki szeme láttára kap egy taslit és mivel tudta nem viccelek,ez hatott.

Amiről te beszélsz azt szerintem semelyik normális ember sem szereti.

Bár hozzáteszem lehet jól fogtam ki,de eléggé hisztimentes gyerekes családok vannak körülöttem.

Amúgy pedig nem olvadok el a gyerekektől,kicsiktől sem,mert az érzelgősség kifejezetten idegesít.Egyszerűen csak szeretem őket,de ezt gyűjtőfogalomként kell értelmezni,mert volt 2 gyerek,akit egyszerűen nem lehetett szeretni.

A vicc az,hogy a nagyon agresszív lány volt,a fürdős k...a módra hisztiző pedig fiú.

De megmondtam a gyerekemnek,hogy a közeledben meg ne lássam ezt a kettőt és volt olyan szituáció,hogy az agresszív lánynak magának az anyjának mondtam meg,hogy a történtek után a közelünkbe ne engedem a gyerekét vésse jól az eszébe,ha már nevelni nem tudja a gyerekét.

2013. júl. 11. 19:13
 55/89 anonim ***** válasza:
Persze, tisztában vagyok vele, hogy a felnőtt hibája. Én csak azt mondom, hogy utálom azokat a gyerekeket, akik nem tudnak viselkedni, az összes többit meg nem szeretem. Tehát függetlenül attól, hogy hogy viselkedik. Ellentétben sokakkal, mert többen csak a rosszul viselkedő, hisztis gyerekeket nem szeretik. Ennyi.
2013. júl. 11. 21:15
 56/89 A kérdező kommentje:

17:32

nem vagyok naiv. Tudom milyen egy kis gyerek, tudom hogy milyenek. De bármilyen rosszak, nem gonoszak. Feszegetik a határaikat, mert tudni akarják mit csikarhatnak ki a felnőttekből. De kérdem én, az ember úgy általában nem azt próbálgatja, mit csikarhat ki a világból? Tudni akarja meddig mehet el, és ha kap egy jó nagyot a kezére, legközelebb már nem fogja ledobni a tojást, vagy székkel verni a másikat. Ez pedig a felnőtteken múlik. Az agresszió szintén természetes emberi jelenség, és annak kezelését is meg kell tanulni. És kell valaki aki megtanítja.

2013. júl. 11. 22:01
 57/89 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező nem értem miért erőlködsz. Az érzelmek nem logikusan működnek! Pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy milyenek a gyerekek, miről nem tehetnek (bár én fentartom, hogy a gyerekek tudnak a legkegyetlenebbek lenni ha akarnak) de ez nem változtatja meg azt hogyan érzünk irántuk. Minthogy gondolom téged sem fog megváltoztatni a gyerekszeretetedben ha felsoroljuk hideg logikával, hogy mennyi rossz van bennük. Ezt senki nem tudja irányítani, akkor sem ha akarja. Amikor zavar egy gyerek, vagy ha egyszerűen ösztönösen nem kedveled őket, akkor nem fog hipphopp megváltozni ez az érzés, hogy" ja oké, nem ő tehet róla, hogy hajnalban üvölt mint a sakál, amikor 2 hete nem aludtam a r*hadt melegtől, migrénem van és vizsgákra készülök, jaj de jó megvilágosodtam, ezentúl szeretem őket!" Nem tehetünk róla.
2013. júl. 11. 22:46
 58/89 A kérdező kommentje:
Utolsó! Csak a véleményemet írtam le azokra a válaszokra, ahol úgy éreztem félre értenek. Nem célom senkit nem megváltoztatni, és nem is írtam sehol sem ilyet. A kérdésemet azért írtam ki, hogy megértsem mi késztet valakit olyan nagymértékű gyerek utálatra, amivel sok helyen találkoztam.
2013. júl. 11. 22:56
 59/89 anonim ***** válasza:
Na, és megértetted?
2013. júl. 12. 10:13
 60/89 anonim ***** válasza:
50%

Pár válaszolón kiakadtam...

Ti nem rohangáltatok mikor kicsik voltatok?Nem csináltatok semmi rosszat?Nem nevetgéltetek?

Ti is ugyanolyan gyerekek voltatok mint akikről szó van...

Magatok ellen beszéltek...

2013. júl. 12. 11:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!