Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ilyen esetben beleegyeznéte...

Ti ilyen esetben beleegyeznétek, hogy hozzátok költözzön a férjetek gyereke?

Figyelt kérdés

Amikor 6 hónapos volt, az anyja külföldre vitte, sosem találkozott az apjával.

Egy ideje hazaköltöztek, az anyja most meghalt. A kisfiú 8 éves.

Mit tennétek?

2013. jún. 25. 16:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/101 anonim ***** válasza:
95%
Természetesen szó nélkül beleegyeznék, hogy hozzánk költözzön a férjem gyereke. Feltételezem, hogy a nagyszülőkkel sem lehet valami szoros kapcsolata a kisfiúnak, ha ahelyett, hogy magukhoz vették volna, felkutatták a soha nem látott apukáját. Ellenkező esetben szerintem jobb lenne neki a nagyszülőknél, az anyuka halála után mégis vigasztalóbb olyasvalakivel lenni, akit jól ismer, mint idegenekhez kerülni, még ha biológiailag az apjáról is van szó. De ehhez ismerni kellene a körülményeket, hogy kik vannak még az apukán kívül élő rokonok, akiknek esetleg szorosabb kapcsolata volt a gyerekkel, egyáltalán hogy merült fel, hogy az apját keresik meg. Ha a lányomat felcsinálná, aztán faképnél hagyná egy fiú, és aztán a lányommal valami történne, egészen biztosan magamhoz venném a gyereket, eszembe nem jutna az apját keresgélni. Az más kérdés, hogy ha a kisfiú saját maga kíváncsi lenne rá, esetleg maga akarna hozzá menni, akkor engedném.
2013. jún. 25. 16:41
 22/101 anonim ***** válasza:
97%
Én a férjed helyében téged szélnek eresztenélek, ha nem tetszik, hogy odamegy a kisfiú. Anya vagy te egyáltalán?
2013. jún. 25. 16:41
 23/101 anonim ***** válasza:
88%
Ja, egyébként meg szégyen a férjedre nézve, hogy az a gyerek idegen neki, és nem tartotta vele a kapcsolatot. Én ilyennek nem is szültem volna.
2013. jún. 25. 16:42
 24/101 anonim ***** válasza:
96%

Persze,hogy magamhoz venném. Lehet,hogy idegen nektek,de még mindig jobb,ha az apját megismeri,minthogy egy teljesen idegen családba bekerüljön ahol lehet nem is bánnak vele olyan jól.

Mellesleg az intézetben teljesen tönkre fog menni a gyerek. Ne hidd azt,hogy a nevelőintézet leányálom. Ne tedd tönkre azt a gyereket. Szegény semmiről nem tehet.

Előbb-utóbb úgyis megbarátkoztok egymással.

Másrészt a férjed is tehet róla. Miért nem oldotta meg,hogy tartani tudja a gyerekkel a kapcsolatot. Hogy engedhette,hogy úgy nőjön fel a gyereke,hogy nem is tudja,hogy ki az apja?

De a lényeg az, hogy az apja 1x már elhagyta,ne tegye meg még egyszer,mert ezúttal már komolyabb következményei is lehetnek a dolognak. Ne tegyétek tönkre szegényke életét!

2013. jún. 25. 16:42
 25/101 anonim ***** válasza:
95%
Kedves kérdező, fordítsuk meg. Te halnál meg, és ott maradnának a gyerekeid. Te mit szeretnél? Nevelőotthon, vagy a gyerek apja, akivel nem tartod a kapcsolatot?
2013. jún. 25. 16:44
 26/101 anonim ***** válasza:
95%

Egy 8 éves gyerekről van szó, akinek meghalt az anyukája!!! Elég baj az neki...A gyerek semmiről nem tehet!

A férjed helyében kidobnálak, ilyen gondolkodással...érzéketlen vagy! Semmi jóérzés,empátia nincs benned, elgondolkodnék azon is, hogy hogy tudtam egyáltalán egy ilyen nőbe beleszeretni. Nekem ez bőven elég lenne a teljes kiábránduláshoz!

2013. jún. 25. 16:45
 27/101 anonim ***** válasza:
95%
Én sem értem, hogy mi szükség olyan emberre, aki közölte, hogy nem akar gyereket, majd cserben és faképnél hagyta a szerelmét és nyolc évig nem kereste a fiát, de azt végképp nem, hogyha ezek ellenére mégis szükség van rá, hogyan lehetséges az, hogy az illető még elgondolkozik azon, hogy magához vegye e a gyerekét.
2013. jún. 25. 16:45
 28/101 anonim ***** válasza:
77%
A kérdező mindenesetre már elkezdte a lepontozást... :) Hihetetlen, hogy ilyen nők anyák lehetnek....
2013. jún. 25. 16:49
 29/101 anonim ***** válasza:
100%

16:45-ös: "azt végképp nem, hogyha ezek ellenére mégis szükség van rá, hogyan lehetséges az, hogy az illető még elgondolkozik azon, hogy magához vegye e a gyerekét"

NEM az apa gondolkodik ezen, hanem a felesége!!! Ez azért elég nagy különbség. (Mellesleg egy tizenévesnél még elfogadható, ha nem akart gyereket, mégha nem is szép dolog az anyját magára hagyni.)

2013. jún. 25. 16:50
 30/101 anonim ***** válasza:
89%
Nem hogy bele kellene egyezned, hanem neked kellene ösztönöznöd a férjedet, ha ő nem akarja. Mellesleg biztos, hogy ez az igazság? Még ha ez is, akkor sem tehet róla az a gyerek. Nem elég, hogy eddig miattuk nem volt apja, nem volt mellette férfi példa, most még az egyetlen ragaszkodó személy az édesanyja is elhagyta. Anya vagy, képzeld már magad a szituba egy kicsit, ne az önzőséggeddel legyél annyira elfoglalva. Neked milyen lenne, ha meghalna anyukád és nem tartoznál senkihez?! Borzalom. Majd megszokjátok egymást. Persze, felborítja valahol az életeteket, de nektek lesz könnyebb dolgotok, nem annak a szerencsétlen kisfiúnak.
2013. jún. 25. 16:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!