Kérhetem azt az Apukámtól, hogy ne költözzön ide a barátnője, vagy nincs hozzá jogom? Oldja meg a problémákat ha vállalja?
Szia!
Szerintem mondd meg apukádnak, hogy nem a barátnője ellen van kifogásod, hanem annak fia ellen. Mondd el nyugodtan, hogy érzel, mitől félsz. Akár a barátnőjével hármasban is beszélhettek, hiszen azt mondtad, ő jó fej. A srác anyjának kellene normalizálni a helyzetet, neki kellene a fiával beszélni. Annak is meg kell értenie, hogy ha összeköltözésre kerül sor, neki is alkalmazkodnia kell, mert az nem lehet, hogy három ember életét tegye tönkre a viselkedésével.
Remélem, segítettem.
Én megértelek, én sem örülnék, ha hirtelen idegenek költöznének a házba, még akkor sem, ha szeretem őket, hát még így. :(
Szerintem így, hogy itt tetted, mondd el az aggodalmadat az apukádnak és beszéljétek meg együtt a dolgot. Próbáljatok közösen megoldást találni.
Nem baj az, ha érti azt, hogy miért és min vacillálsz. :)
Mivel ő mondta, hogy te dönthetsz, jogod mindenképp van hozzá, hogy kérd, hogy ne költözzenek oda.
Szerintem valami olyasmi lehet a megoldás, hogy költözzenek oda, de ha a srác nem viseli magát normálisan, akkor el kell menjenek. Tehát például előre ki lehet kötni, hogy az otthoni viselkedésébe igenis beleszólhat apukád, ha olyasmiről van szó, ami a ti életviteleteket befolyásolja, ilyenek. Persze ezt a barátnőjével is egyeztetni kell.
Ha nyílt lapokkal játszotok, akkor meg lehet oldani minimális súrlódással a dolgot.
Teljesen megértelek! S egyáltalán nem önzőség azt kérni, hogy ne költözzenek oda. Oké, hogy segíteni akar a nőn, de te a lánya vagy, s első kell, hogy legyél.
Azért az durva lenne, ha ők költöznének oda, s még a 15 éves fiú szólogatna be apádnak, hogy ne szóljon bele.
Ha a gyereknek ilyen a hozzáállása, abból még több konfliktus lesz az összeköltözés után.
A nőnek először tisztáznia kellene a gyerekkel a viszonyát, a magatartásbeli problémákat. Ha a saját anyja ilyen nehezen kezeli, akkor a fiúnak sem tesz jót egy idegen környezet, idegen emberekkel. Ezt az anyjának is figyelembe kellene vennie.
Jogod ugyan van elmondani a véleményed,de valószínűleg hiábavaló lesz.Apukádnak is joga van a boldogsághoz.Te évek múlva elköltözöl...
Őszintén mondd el neki az érzéseid és bízd rá a döntést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!