Ha nehezebb időket él meg a családotok hogyan lehet mégis megőrizni a lelki egyensúlyunkat, a gyerekek felé nem sugározni a problémákat?
Kb egy éve kezdődött a családunk pechszériája,haláleset,munkanélküliség , soha meg nem élt pénztelenség,kilátástalanságérzés ,több munkahelyen nem fizették ki a férjem bérét majd a férjem külföldre ment dolgozni két hónapja ,lassan talán kilábalunk az anyagi problémáinkból ,de bennem igen mély nyomot hagyott ez az év,folyamatosan aggódom nehogy megismétlődjön újrakzedődjön egy ilyen időszak...iszonyatosan kemény volt ,pláne ,hogy előtte elkényeztetett az élet,sosem kellett nélkülöznöm!
Kizárólag az én fizetésem volt fix hónapokig a férjem részéről gyakran alig volt valami bevétel ,hatalmas felelősség volt rajtam és ami ezelőtt nem fordult elő sokat vitatkoztunk az anyagiak miatt a férjemmel.
Egyértelmű lett számomra ,hogy igen gyenge vagyok lelki-teherbírás terén,mert olyan mélységeket tapasztaltam meg amik félelmetesek voltak,összeomlottam többször mint a kártyavár,mások hogy tudnak erősek maradni egy ilyen életszakaszban,hogyan tudnám magam megerősíteni ?
Érdekes,hogy a nagyon elkényeztetett 6 éves gyerek mennyire megváltozott akkortól amikor egyszer hazafelé a kocsiban tombolt ,hogy vegyem meg neki a boltban amit szeretne,én pedig elkezdtem sírni,hogy nem láttja,hogy mennyire megvenném,de nem tudom sajnos,győzött vígasztalni ,hogy jól van semmi baj,ha nem tudom neki megvenni.
Azóta nagyon felnőttesen megérti,hogy nem lehet mindent,de évekig azt kapott meg szinte amit csak akart .
Biztosan másképp tudtam volna kezelni a helyzetet ,ha lett volna hasonlóban tapasztalatom,de ezelőtt sosem kellett nélkülözni,egy átlagos középosztálybeli család voltunk,majd hirtelen még a legalapvetőbb dolgok (étkezési,tisztálkodási) megvétele is problémát jelentett .
Sokszor kívántam azt,hogy bárcsak elaludnék egy fél évre és akkor ébrednék fel ha már minden rendben van .
Ha nagyon erősen szorongok az elmúlt időszakban átéltek miatt,hogy nehogy megismétlődjenek ,akkor pszichológus tud rajtam segíteni ?
Ahogy le is írtad a 6 évesnek nemhogy ártott, de még használt is a sok nehézség, hiszen máskülönben meg se tapasztalhatta volna azt, ami pedig nagyon fontos: tudni kell várni, és a megvehető dolgoknál sokkal fontosabb a szeretet.
A legjobbakat kívánom!
Hogy Ti mennyire tündériek vagytok!
Sokat segítettetek a hozzászólásaitokkal, átértékeltem a dolgokat magamban,mindenkinek köszönöm szépen !
Szia! Inkább pszichiáter ne pszichológus, az előbbi gyógyszert is ad, ha kell, az utóbbiak között rengeteg aki félrekezel (és csak beszélget veled).
Vigyázz! Mindent nem tudsz elmondani az orvosnak! Csak a hallottak alapján ítél és ad tanácsot. Nem mindig ad jó tanácsot! Csak annyiban segít, hogy kibeszéled magadból a problémát.
Az egyik rokonom elvált elhagyta a férje, a pszichológus adott neki tanácsot, de anyagit is. Arra bíztatta, hgoy ugyanúgy éljen mint eddig mert erős hozzá. Hát rossz tanács volt. Egyedülálló anya nem költekezhet úgy mint egy házas. Most nagy anyagi gondjai vannak. Remélem érted a példát, nem kell abból sem mindent meghallani amit a pszichiáter mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!