Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérhetem azt az Apukámtól,...

Kérhetem azt az Apukámtól, hogy ne költözzön ide a barátnője, vagy nincs hozzá jogom? Oldja meg a problémákat ha vállalja?

Figyelt kérdés
Apukámmal lassan 10 éve ketten élünk, Anyukám akkor halt meg. Eddig nem volt nagyon komoly kapcsolata, inkább csak alkalmik. 2 éve van most egy barátnője, aki tényleg jó fej, kedvelem, de van egy elviselhetetlen 15 éves fia (én 16 éves lány vagyok) Most szeretnének összeköltözni, amit megértek, de félek a sráccal egy házban lakni, biztos megkeserítené az életünket. Az anyja nem igazán tudja fogni, egyedül nevelte eddig. De nem tanul, hülye barátai vannak, sulit is kerüli néha, ott is vannak balhéi. Már volt rá példa, hogy Apukám mondott neki valamit, de erre kiakadt, hogy ne szóljon bele az életébe. Ha összeköltöznénk is biztos ez folyna. Apukám engem kérdezett, hogy mit szeretnék, azt mondta, hogy ha nem akarom, akkor nem fognak ide költözni. Ha szeretik egymást, és boldog nem akarom én megakadályozni, de a srác úgyis keresztbe tenne nekik. Kicsit önzőségből sem akarom, mondjuk elhiszem, hogy a gyerek megkomolyodna, normálissá válna egyszer (bár nem hiszem), de pont az utolsó éveimet keserítené meg itthon (ha egyetemre megyek el kell költözzek másik városba). Most van a gondolkodási időm.. Ti mit tennétek? Köszi a tanácsokat!

2012. dec. 5. 11:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

ma 11:56

Nem az apja boldogságának útjába akar állni! Itt a nő fiával van a baj, nem a nővel.

2012. dec. 5. 12:01
 12/26 A kérdező kommentje:
Mi az hogy rám áldozott? Valaki azért vállal gyereket (jobb esetben), hogy felnevelje, függetlenül attól hogy milyen változások állnak be az életébe. Soha nem kértem tőle, hogy maradjon egyedül. Neki volt így jó, hogy nem volt tartós kapcsolata, nem is akart, most érzi úgy hogy készen áll rá. Nekem pedig ezzel nincs semmi bajom. Nem vagyok önző. Az hogy valaki nem akarja, hogy felboruljon az addigi élete, vagy az apjának is legyenek kellemetlenségei nem önzőség. Ha azon toporzékolnék, hogy már pedig ide nem jön nő mert én azt mondom, az lenne önzőség. Szerintem
2012. dec. 5. 12:02
 13/26 anonim ***** válasza:
20%
Nézd, apád most boldog lehetne, együtt azzal a nővel, akit megszeretett. Azt mondod, eddig se szóltál bele, hogy van-e kapcsolata. Na de most pont ezt teszed! Szerinted milyen esélye van együtt maradni ezzel a nővel, ha te megakadályozod, hogy összeköltözzenek? Keresztbe teszel neki, az az igazság. Most neked kellene picit önfeláldozónak lenni, és visszavenni a kényelmedből.
2012. dec. 5. 12:08
 14/26 A kérdező kommentje:

10-es! Nem csak azért akarnak összeköltözni, azért Apukám sem hülye :) Szeretik egymást, természetes, hogy együtt akarnak élni.

Lehet nem jól fejeztem ki amit akartam. Apukám nem azt gondolja, amikor azt mondja a barátnője, hogy ne költözzenek össze, mert a fia csak a mi életünkbe is belerondítana, hogy igen igaza van, találkozzanak továbbra is úgy ahogy eddig, hanem szerinte jól sülne el a dolog, együtt lehetnének, nem kellene azon kattogni, hogy haza kellene mennie, hogy a srácot is ellenőrizze, egyszerűbb lenne neki is, a barátnőjének is. És ha nem hallgat az anyjára, akkor rá fog, így minden tuti lesz.... szerintem ez kicsit utópisztikus. Ő is belátja, hogy nem lesz egyszerű menet, de attól még megpróbálná.

2012. dec. 5. 12:08
 15/26 A kérdező kommentje:
13-as, oké talán igazad van. Nem tudom. Biztos benne van az is amit az elején is leírtam, hogy nem akarom az utolsó éveimet azzal tölteni, hogy cirkusz van itthon. Ha ez önzőség, akkor az vagyok. Nem tudom mi lenne a jó megoldás.
2012. dec. 5. 12:12
 16/26 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem próbáljátok ki milyen együtt lakni 4-en. Lehet, hogy ha a kissrác odaköltözik, akkor változik a viszonya veled is, apukáddal is. Az más, hogy hétvégén esetleg ő is átmegy hozzátok, akár ott is alszik. Ha összeköltöztök, akkor lehet, hogy normalizálódnának a dolgok, és komolyabban venné apukádat is, hiszen valahol akkor már ő lesz a családfő, akár tetszik, akár nem. Ha pedig valóban nem megy a dolog, akkor nem kell erőltetni, és apukád is be fogja látni ha nem volt jó ötlet. (Valamint a párja is látni fogja a tényleges helyzetet, hogy miért nem működik.)

A puding próbája az evés...:)

22/N

2012. dec. 5. 12:25
 17/26 anonim ***** válasza:
Nem tudnál beszélni a sráccal? Megállapodni, tűzszünetet kötni. Közösen meghúzni a határvonalat, hogy mi módon nem szóltok bele egymás életébe? Valami olyasmit mondanék neku, hogy nézd, szeretném, ha apám boldog lenne. Gondolom, te is szeretnéd, ha anyád boldog lenne. Most, ha összeköltözünk, lenne pár dolog, ami engem zavar, kérlek ezt meg ezt ne csináld, ha nálunk vagy... Cserébe te is adhatsz neki valamiféle engedményt. Ez nem összehozható?
2012. dec. 5. 12:27
 18/26 anonim ***** válasza:

13-as! Tényleg nem érted mi a baj? A kérdezőnek nem a nővel van a baja, meg azzal, hogy az apjának van egy komoly kapcsolata. Itt a nő fia a problémás,akinek magatartásbeli problémái vannak. S lehet ezzel az összeköltözéssel még csak rontanának rajta.

Én attól félnék, hogy annak a fiúnak az idegen környezet, idegen emberekkel való együttlakás olaj lenne a tűzre. Habár olyan mélyen nem ismerem miért és milyen problémák vannak vele.

2012. dec. 5. 12:43
 19/26 anonim ***** válasza:
Szerintem itt a kompromisszum az, hogy költözzenek össze 2 év múlva, ha leérettségiztél és elmész egyetemre másik városba. Akkor előfordulhat hogy nem is minden hétvégén mész haza, édesapád pedig akkor saját maga dönthet, ahogy szeretne, nem lenne kihatással rád. Ráadásul talán már 2 évet se kell várni, mert gondolom, most harmadikos vagy, akkor másfél év múlva itt az érettségi:)
2012. dec. 5. 16:31
 20/26 anonim ***** válasza:
12.43-as: azt azért vedd figyelembe, hogy itt egy 15 éves fiúról és egy 16 éves lányról van szó... Egyidős tinédzserek. Akiknek ebben a korban roppant súlyos problémáik lehetnek egymással, igaz?... Nem hiszem, hogy ez a fiú a nevelőintézetek réme lenne, lehet, hogy kb annyira nem szeretik egymást, mint én a bátyámmal ebben az életkorban. Mégis kibírtuk egymás mellett, és most felnőttként szeretjük is egymást. A kérdező nekem úgy tűnik, apuka egyszem elkényeztetett tini lánya, aki követeli apuka figyelmét még most is, és zavarná, ha ez a figyelem nem csak rá irányulna, vagy pici kellemetlenségei lennének. Kislány, fel kéne nőni!
2012. dec. 5. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!