Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » SOS, terhes vagyok, mit tegyek?

SOS, terhes vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, tanuló. Két hét múlva lesz az esküvőm. Párom 39, nagyon jó a kapcsolatunk, szerelmes vagyok belé. Párom igencsak tehetős ember, így semmiben nem szenvedünk hiányt. Együtt neveljük a párom 14 éves lányát (anyukáról tíz éve nem tudunk semmit). Rájöttem, hogy terhes vagyok, de én még nem akarok gyereket! Be akarom fejezni az egyetemet, utazni akarok, jól érezni magamat a jövendő férjemmel, semmi kedvem gyereket nevelni. Ti megtartanátok?

23N

2013. jún. 13. 16:22
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
72%

Még nem sok olyan leendő anyukával találkoztam, aki ne aggódott volna, hogy nem lesz jó anyuka :-).

Jó készülődést!

2013. jún. 15. 21:20
 52/64 anonim ***** válasza:
0%
Tudni fogod, hogyan dönts, és az a te döntésed legyen, hiszen ez a te életed. Én megértem, bárhogyan döntesz is. Rengetegen döntenek nap, mint nap így is, és úgy is. Akarsz anya lenni ilyen fiatalon és bekerülni a boldogság keretezte mókuskerékbe, vagy élnél még a boldogságkeretezte szabadságban, "függetlenségben". Annyi idősen, mint te, én a másodikat választottam volna, ez tuti.
2013. jún. 15. 21:23
 53/64 zümm válasza:
47%
Egyértelmű a válasz. Egy emberi életről van szó, az a magzat élni szeretne, ahogyan te is. De te vagy abban a helyzetben, hogy dönthetsz: megölöd vagy életben tartod. Nem kötelező neked felnevelned, ui. rengetegen várnak örökbefogadható gyermekre, akár a kórházból elvinnék. Az abortusz nem lehetőség, hanem gyilkosság, amivel ráadásul saját testedet is veszélyezteted, egy abortálás után lehet, hogy soha többé nem lehet gyermeked.
2013. jún. 16. 07:57
 54/64 anonim ***** válasza:
19%

zümike, ha a lányod tiniként teherbe esik, akkor neki is papolsz majd az abortusz- gyilkosság relációról?

A kérdezőnek itt ért véget a saját élete. Hadd döntsön már ő.

2013. jún. 16. 08:42
 55/64 A kérdező kommentje:

Nálam az örökbefogadás nem opció, az ki van zárva. Még a gondolatát sem tudom elviselni, hogy valaki más nevelje a gyereket.

Még gondolkozom, hogyan is tudnám megoldani a dolgot. Az ilyen nem megy egyik napról a másikra.

2013. jún. 16. 08:53
 56/64 anonim ***** válasza:
88%

Semmiképp nem vetetném el a babát!

Majd a párod babázik,amíg te tanulsz. Nehogy megöljetek egy kisbabát,ha egyáltalán nem szükséges.

2013. jún. 16. 11:06
 57/64 anonim ***** válasza:
77%

54-esnek:

De ő nem tini,hanem 23 éves. És tény, hogy had döntsön a saját életéről,de azzal egyetértek,hogy ha van megoldás,lehetőleg ne ölje meg a babát.

2013. jún. 16. 11:07
 58/64 anonim ***** válasza:

Szerintem amúgy mérlegeld a helyzetet.

Ha csak a tanulás a baj, akkor ott van párod. De ha tényleg nem vagy rá kész,és nem azért,mert félsz,hogy rossz anya leszel,hanem lelkileg neked még túl sok lenne a dolog,ha még nem érzed magad elég érettnek, abban az esetben én elgondolkodnék az abortuszon. :/

De tényleg csak akkor,ha nagyon muszáj.

56-os voltam.

2013. jún. 16. 11:11
 59/64 A kérdező kommentje:
Döntöttem, mert hirtelen megvilágosodtam. A nagylányom segített. Azt mondta, hogy ha az ő anyja is az abortusz mellett döntött volna, akkor ő nem lenne. És lehet, hogy később elmenekült, de legalább életet adott a gyereknek, akit most én nevelek és szeretek. Nincs jogom megfosztani senkit az élettől. És szeretni fogjuk, én is, párom is, nővére is. Még meg kell barátkoznom a helyzettel, de döntöttem. Remélem, jól.
2013. jún. 16. 11:24
 60/64 anonim ***** válasza:

Sok sikert és boldogságot a továbbiakban. :)

Biztosan nagyon jó anya leszel,ne félj. ^^

2013. jún. 16. 13:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!