Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » SOS, terhes vagyok, mit tegyek?

SOS, terhes vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, tanuló. Két hét múlva lesz az esküvőm. Párom 39, nagyon jó a kapcsolatunk, szerelmes vagyok belé. Párom igencsak tehetős ember, így semmiben nem szenvedünk hiányt. Együtt neveljük a párom 14 éves lányát (anyukáról tíz éve nem tudunk semmit). Rájöttem, hogy terhes vagyok, de én még nem akarok gyereket! Be akarom fejezni az egyetemet, utazni akarok, jól érezni magamat a jövendő férjemmel, semmi kedvem gyereket nevelni. Ti megtartanátok?

23N

2013. jún. 13. 16:22
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
84%
Ilyen körülmények mellett biztosan nem vetetném el, remélem te sem fogod, mert minden adott a babához. De a ti döntésetek.
2013. jún. 13. 16:47
 22/64 anonim ***** válasza:
76%

Akik azt írják, "ilyen" körülmények között megtartanák, azok pont a legfontosabb körülményt nem veszik figyelembe: hogy a kérdező nem akar anya lenni.

Akkor ki a pénzéhes, az anyagias?

Kérdező, ha nem akarsz babát, akkor nem kell megszülnöd. Erre van az abortusz, ami teljesen törvényes. A vőlegényeddel megbeszélitek, és eldöntitek, mi legyen. Itt senki se adhat tanácsot, mert nem a te életed éljünk, hanem a magunkét.

2013. jún. 13. 16:57
 23/64 anonim ***** válasza:
63%

Utolsó,

Nekem a körülmények nem csak az anyagi körülményeket jelenti, hanem azt, hogy van egy párja, aki a férje lesz, nem fogja otthagyni, a párjának van gyereke őt is nevelik... Van lakhely, ráadásul még az anyagiak miatt sem kell aggódni... Ráadásul azt kérdezte a helyeben megtartanank-e. Én igen, mert vágyom gyerekre, de az anyagi körülmnyeink nem ilyenek, pedig nekünk is nemsokára esküvő...

2013. jún. 13. 17:14
 24/64 anonim ***** válasza:
45%
Ha valakit már az anyja se akar az szomorú,de aludj rá még párat.Vőlegényed előtt se sunnyogj,mondd el neki őszintén az érzéseidet és kételyeidet.Közös döntést hozzatok,bármi lesz is az.
2013. jún. 13. 17:17
 25/64 anonim ***** válasza:
58%
Mindenképp megtartanám, a gyerek mellett is befejezheted a sulit, gyerekkel is lehet utazni. Ha telik rá, akkor meg pláne, tele van a világ bababarát szállodákkal, mindent csinálhatsz a baba mellett, amit csak akarsz.
2013. jún. 13. 17:18
 26/64 anonim ***** válasza:
60%
25. még egyszer, ha néhány éven belül pedig szeretnél babát, akkor már teljesen mindegy az a kis idő.
2013. jún. 13. 17:20
 27/64 anonim ***** válasza:
46%

Ha ennyire nem akarod, vetesd el. Engem sem akart az anyám, meg is látszik a kapcsolatunkon. Egyész életemben azt hallgattam, milyen jó élete lenne ha nem rontom el azzal, hogy megszületek.

De természetesen ezt a pároddal is meg kell beszélni.

2013. jún. 13. 17:34
 28/64 anonim ***** válasza:
79%
Ja, amúgy ÉN megtartanám. De nem rólam van szó :-) 27-es voltam.
2013. jún. 13. 17:35
 29/64 anonim ***** válasza:
52%
Sajnos nem tudom átérezni a problémát. Biztos bennem van a hiba. A dolgozni akarok és tapasztalatot gyűjteni kifejezést viszont nem látom...
2013. jún. 13. 17:40
 30/64 A kérdező kommentje:

Természtes, hogy meg fogom beszélni a párommal, ketten fogunk dönteni, csakhogy szerintem ezt nem telefonon kell megtennem.

A baba melllett pedig otthon kéne maradnom, nem tanulhatnék/dolgozhatnék, márpedig szerintem egy ideális családban az anya otthon van. Ha gyerekem van, szeretném a maxot megadni neki, ez viszont nem csak az anyagiakon múlik. Itt van a nagylányom, őt is húszévesen szülte az anyja, aztán nem is bírta sokáig, szabályosan elmenekült. Nem is tudunk róla semmit, és ennek a lány szenvedi a kárát. Bár én biztos nem hagynám el a gyerekemet, mi lesz, ha én is depressziós leszek a felelősségtudattól? Nem akarom, hogy a gyerek érezze ezt meg.

De még elég friss a dolog, lehet, hogy később már máshogy fogok vélekedni.

2013. jún. 13. 17:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!