SOS, terhes vagyok, mit tegyek?
23 éves vagyok, tanuló. Két hét múlva lesz az esküvőm. Párom 39, nagyon jó a kapcsolatunk, szerelmes vagyok belé. Párom igencsak tehetős ember, így semmiben nem szenvedünk hiányt. Együtt neveljük a párom 14 éves lányát (anyukáról tíz éve nem tudunk semmit). Rájöttem, hogy terhes vagyok, de én még nem akarok gyereket! Be akarom fejezni az egyetemet, utazni akarok, jól érezni magamat a jövendő férjemmel, semmi kedvem gyereket nevelni. Ti megtartanátok?
23N
Akik azt írják, "ilyen" körülmények között megtartanák, azok pont a legfontosabb körülményt nem veszik figyelembe: hogy a kérdező nem akar anya lenni.
Akkor ki a pénzéhes, az anyagias?
Kérdező, ha nem akarsz babát, akkor nem kell megszülnöd. Erre van az abortusz, ami teljesen törvényes. A vőlegényeddel megbeszélitek, és eldöntitek, mi legyen. Itt senki se adhat tanácsot, mert nem a te életed éljünk, hanem a magunkét.
Utolsó,
Nekem a körülmények nem csak az anyagi körülményeket jelenti, hanem azt, hogy van egy párja, aki a férje lesz, nem fogja otthagyni, a párjának van gyereke őt is nevelik... Van lakhely, ráadásul még az anyagiak miatt sem kell aggódni... Ráadásul azt kérdezte a helyeben megtartanank-e. Én igen, mert vágyom gyerekre, de az anyagi körülmnyeink nem ilyenek, pedig nekünk is nemsokára esküvő...
Ha ennyire nem akarod, vetesd el. Engem sem akart az anyám, meg is látszik a kapcsolatunkon. Egyész életemben azt hallgattam, milyen jó élete lenne ha nem rontom el azzal, hogy megszületek.
De természetesen ezt a pároddal is meg kell beszélni.
Természtes, hogy meg fogom beszélni a párommal, ketten fogunk dönteni, csakhogy szerintem ezt nem telefonon kell megtennem.
A baba melllett pedig otthon kéne maradnom, nem tanulhatnék/dolgozhatnék, márpedig szerintem egy ideális családban az anya otthon van. Ha gyerekem van, szeretném a maxot megadni neki, ez viszont nem csak az anyagiakon múlik. Itt van a nagylányom, őt is húszévesen szülte az anyja, aztán nem is bírta sokáig, szabályosan elmenekült. Nem is tudunk róla semmit, és ennek a lány szenvedi a kárát. Bár én biztos nem hagynám el a gyerekemet, mi lesz, ha én is depressziós leszek a felelősségtudattól? Nem akarom, hogy a gyerek érezze ezt meg.
De még elég friss a dolog, lehet, hogy később már máshogy fogok vélekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!