SOS, terhes vagyok, mit tegyek?
23 éves vagyok, tanuló. Két hét múlva lesz az esküvőm. Párom 39, nagyon jó a kapcsolatunk, szerelmes vagyok belé. Párom igencsak tehetős ember, így semmiben nem szenvedünk hiányt. Együtt neveljük a párom 14 éves lányát (anyukáról tíz éve nem tudunk semmit). Rájöttem, hogy terhes vagyok, de én még nem akarok gyereket! Be akarom fejezni az egyetemet, utazni akarok, jól érezni magamat a jövendő férjemmel, semmi kedvem gyereket nevelni. Ti megtartanátok?
23N
A pároddal kellene megbeszélned.
Ilyen feltételek mellett én megtartanám, de ha neked "semmi kedved gyereket nevelni", akkor jobb is ha nem vágsz bele.
Igen, fel kellene adnod a régi életed. EZ ezzel jár.
De ha ilyen dolgok miatt nyüszögsz, akkor ne tartsd meg. Mindenki mást mérlegel, neked ezek szerint a jelenlegi életed fontos. Ez nem baj, csak ne itt várd el másoktól, hogy győzködjenek. Úgyse azt fogják mondani, amit hallani akarsz (mert szerintem még te se tudod, hogy mit akarsz).
Mondjuk elmondanám a páromnak, és vele együtt döntenék. Az első pánikod ez, várj még kicsit a döntéssel.
(Egyébként én tudom milyen az, amikor nem akarsz gyereket, de akkor kezdjük ott, hogy normálisan védekezek, és nekem a gyógyszeres védekezés nem normális. Sose látod, hogy most nem hat, most baj van, míg az óvszernél rögtön láthatod, hogy hopsz, kilyukadt, igenis baj van. De persze ez az én álláspontom...)
Ahogy írtad, szereted a párod, tehetős, akkor én nem látom külső szemlélőként akadályát. Egyetemet később is befejezheted, esetleg levelezőn. Utazni lehet máskor is. Jól érezni magad meg... nem kizáró ok szerintem.
Megpróbálom összefoglalni az általad írtakat:
- felszedtél egy 16 évvel idősebb pénzes pasit;
- tetszik, hogy "hawai-dizsi-napsütés" van;
- gyereket nem akarsz, mert az kötöttséggel jár.
amennyiben még élni akarsz, és attól félsz, hogy a gyerek megváltoztatja az életed, ne vállalj gyereket. akkor vállalj, ha a kérdéseid olyan jellegűek, hogy vajon meg tudod e adni neki a kellő szeretetet, odafigyelés, jó szülőp leszel e, stb., vagyis a gyerek érdekeire irényulnak a kételyek, nem a tieidre.
a hvg pszichológia mostani száma éppen erről a témáról szól, lehet hogy segítene eldönteni, hogy akarod e..
ha megszülöd, onnantól kezdve nincs buli, nincs tanulás egy jó darabig, utazás majd később. gyökeresen megváltoztatja az életed, és ha rosszul döntesz, a kapcsolatotok is rámehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!