A feleségem jogosan van kiakadva, vagy trehány vagyok?
Napi 9-10 órát dolgozom,egy irodában,(nem csak és kizárólag számítógép előtt vagyok,van hogy egész nap iratokkal,dokumentumokkal rohangálok) ha hazamegyek,annyira ki vagyok fáradva szellemileg,hogy szinte semmihez sincs kedvem,csak megebédelni, venni egy meleg fürdőt, majd befeküdni az ágyba estére,és bámulni a tv-t.
Na már most,a feleségem az elmúlt időben,meg az őrületbe kerget,tehát ilyen pitiáner dolgok miatt kötekedik velem,hogy a tányért mindig tegyem a mosogatóba,reggel ne hagyjam ott a tálcát az asztalon,ha hideg az étel,melegítsem fel magamnak!
ő munkanélküli,tehát sz.rt sem csinál itthon a főzés,takarításon kívül,gyerekek nincsenek,én tartom el,mégis folyton sír a szája,hogy néha hétvégenként elmoshatnám a tányérokat,hogy nem figyelek oda rá.....valamivel sikeresen folyton sikeresen felidegesít,viszont magára már alig ad,eligénytelenedett,és sokszor azért nincs kedvem a szexhez vele,mert már nem kívánom úgy mint régen,ez van sajnos.....
A feleséged valószínűleg tudja, hogy kellene a pénz, és minden nap egyre idegesebb, hogy nem tud segíteni ebben. Ha már egy éve nincs munkája, biztos csalódott is, és kilátástalannak látja a helyzetét. És a leírásodból úgy érzem, te sem figyelsz rá úgy, mint régen. Ezért hanyagolja el magát ("úgyse kellek senkinek" és hasonlók). Nem kiosztani akarlak, szerintem nem nézed le, csak te is egyre inkább stresszelsz a pénzen. Mondok én neked valamit. Legyél türelmes és áldozz fel egy keveset a kényelemből.
Igen is, pakold a mosogatóba a tányéradat. Hétvégente pedig, ha látod, hogy épp takarít, ajánld fel, hogy megcsinálod. Így jobban fogja érezni magát, mert látja majd, hogy figyelsz rá és segítesz neki, abba a 10 percbe meg te se halsz bele. Egész másképp fog hozzáállni, ha nem elvárásnak érzi, és látja, hogy partner vagy a dolgokban, főleg úgy, hogy ő éppen beteg.
A kajáról: amikor mész dolgozni, kérd meg, hogy este vacsorázzatok együtt otthon, akár gyertyafénynél. Ez szintén a törődés érzetét kelti benne, neked meg valószínűleg friss és meleg lesz a kajád, mire hazaérsz. Esetleg néha tépj pár szál virágot hazafelé menet. Ez szintén figyelmesség.
Egy idő után, mivel jobban törődsz vele, ő is jobban törődni fog veled. Újra tetszeni is akar majd neked. És egyszer csak azt veszed majd észre, hogy tip-top asszonyka vár otthon, és még majdnem a szádba is kanalazza az ételt.
Ő megkapja a figyelmességet, te meg a kiszolgálást.
nem olvastam el a hozzászólásokat, van 140 db :D
Az én véleményem az, hogy valóban, ha a feleséged munkanélküli, akkor nyugodtan megcsinálhatja a házimunkát, viszont én azt gondolom, hogy te pedig már etestél a ló másik oldalára, és elvárod, hogy piti dolgokat is megcsináljon, csak mert te dolgozol? Azért a tányért nyugodtan kiviheted te is, gondolom néha elmész a mosogató mellett egy nap többször is. Nem nagy kérés.
Én azt veszem észre, hogy amiért te eltartod, elvárod, hogy még a seggedet is helyetted törölje ki, és szerintem ez csúnya dolog. Gondolom ő is szívesebben dolgozna, mint a te b.szogatásodat hallgassa.
Huh....elég sok válasz jött,most nem is tudok hirtelen mindre válaszolgatni,de 82%-os látom szinte mind a száz valahány oldalon jelen van.....ennyire mélyen érint a téma?
Mert előzőleg bunkó hazugnak tituláltál,én pedig kezdem azt hinni,hogy neked rengeteg a kötekedő hajlamod,és a felesleges szabadidőd....csak nem te is munkanélküli "háziasszony" vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!