A feleségem jogosan van kiakadva, vagy trehány vagyok?
Napi 9-10 órát dolgozom,egy irodában,(nem csak és kizárólag számítógép előtt vagyok,van hogy egész nap iratokkal,dokumentumokkal rohangálok) ha hazamegyek,annyira ki vagyok fáradva szellemileg,hogy szinte semmihez sincs kedvem,csak megebédelni, venni egy meleg fürdőt, majd befeküdni az ágyba estére,és bámulni a tv-t.
Na már most,a feleségem az elmúlt időben,meg az őrületbe kerget,tehát ilyen pitiáner dolgok miatt kötekedik velem,hogy a tányért mindig tegyem a mosogatóba,reggel ne hagyjam ott a tálcát az asztalon,ha hideg az étel,melegítsem fel magamnak!
ő munkanélküli,tehát sz.rt sem csinál itthon a főzés,takarításon kívül,gyerekek nincsenek,én tartom el,mégis folyton sír a szája,hogy néha hétvégenként elmoshatnám a tányérokat,hogy nem figyelek oda rá.....valamivel sikeresen folyton sikeresen felidegesít,viszont magára már alig ad,eligénytelenedett,és sokszor azért nincs kedvem a szexhez vele,mert már nem kívánom úgy mint régen,ez van sajnos.....
Én dolgoztam irodában és nekem senki ne mondja, hogy napi 9 óra irodai munkába annyira halálosan el lehet fáradni, hogy még hétvégén sem lehet felállni a tévé elől, mert körberöhögöm. :D Most a feleség van nehéz helyzetben, beteg, nem talál munkát, gondolom jócskán el is van keseredve. Erre a férje (akinek biztos, kényelmes munkahelye van), akit kiszolgál otthon, főz, mos, takarít rá (ami mondjuk természetes, mert ő van otthon) nem foglalkozik vele, elhanyagolja, lelkileg nem támogatja, sőt még meg is nehezíti a helyzetét, mert annyira nem képes, hogy legalább ne hagyjon mocskot, meg disznóólat maga után. Annyira meg még fizikai munkában (ezt is tudom, mert volt, hogy napi 12 órát dolgoztam gyárban) sem lehet elfáradni, hogy ne bírjon magának kaját szedni, vagy arrább tenni a tányérját mondjuk a mosogatóba. Ilyen nincs.
Hogy ez miért alakult így, hogy ez az elhidegülés oka, vagy ez már csak az eredmény, hogy igazából hogy kezdődött ez az egész, vagy egyáltalán volt-e valaha a két fél között szeretetteljes, egymást segítő kapcsolat, azt nem tudom. De hogy most nincs, az biztos.
"otthon dögölve viszont még kipihentebb az ember."
Ez sem igaz. Mindkettőt próbáltam már sajnos, el is tartottam és engem is tartottak el. Az irodai munkában kevésbé fáradtam el, mint az otthoniban. Főzés, takarítás, kertásás, veteményezés, kapálás, az állatok etetése, takarítása, télen hólapátolás, fahordás, stb. De még a töredéke is fárasztóbb, mint az irodai meló. Ráadásul lelkileg kimerítőbb ha az ember azon idegeskedik, hogy ugyan kap-e munkát. Dolgozni nekem sokkal kényelmesebb. Amibe elfáradtam tényleg, az a napi 12 óra gyári meló volt. De még akkor sem csináltam meg a párommal, hogy teljesen elhanyagoljam és ne támogassam lelkileg. Jó hogy már kakilás után a WC-t nem keféltetjük le a párunkkal, mert túl fáradtak vagyunk felemelni a WC kefét! :D
Azt nem tudhatom, miért nem talált még munkát azért-e, mert nem keresi eléggé, vagy azért, mert olyan helyen laknak, mint mi, ahol örülni lehet, ha egy családban egy embernek van állandó munkahelye. Erről már nem írt a kérdező.
Egyébként én, ha a párom munkanélküli lenne én biztos szétnéznék akár a saját munkahelyemen, vagy az ismerőseim között, hogy nem-e tud valaki valamit, meg én is nyitott szemmel járnék, több szem többet lát alapon, hátha pont én látok meg olyan lehetőséget, ami neki jó lenne. Mert ez azért mindenki érdeke a családban. Jó, kivétel az a helyzet, mikor egy házaspár a saját akaratából dönt úgy, hogy az egyikük dolgozik, a másik meg otthon marad, bármilyen okból, de szerintem ez nem egy ilyen kapcsolat.
Mondjuk pont ez a kérdés nagyon kamuszagú, de az életben tényleg adódhatnak olyan helyzetek, mikor valaki a családból nehezen talál munkát. Ilyenkor nálunk azért megpróbálunk egymásnak segíteni az újrakezdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!