Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megütött anyukám! Megszakítsam...

Megütött anyukám! Megszakítsam velük a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Ez a hétvége katasztrófa volt, meglátogattuk a párommal a szüleim, mert már nehezményezték, hogy sosem látogatjuk meg őket. Anyukám szombaton kitalálta, hogy süssek sütit. Mivel nem volt kedvem, mondtam hogy oké, de csak muffint, mert az könnyű és hamar kész van. Van egy receptem, amit mosogatással együtt 10 perc alatt meg tudok csinálni.

Na nála ez egy óra volt, mert semmit nem találtam a kuplerájban, az edények mocskosak voltak, elmosni meg alig lehetett, mert a mosogatóban is állt a mosatlan. Meg a pulton is végig. Ő beszólogatott, hogy miért nem csinálom meg ebben vagy abban a tálban, mondtam hogy mert koszos. Erre megsértődött, hogy ha koszos, mossam el, de ne mondjak ilyet. Idővel persze felhúztam magam, és megjegyzéseket tettem a konyhájára. Én tényleg jó szándékkal álltam neki sütni, de nem bírom ezt az igénytelenséget. Minden ragad a kosztól és zsírtól. A legjobb, hogy három éve egyszer rávettem, hogy fessünk ki és dobáljuk ki a felesleges dolgokat. Merthogy azért is koszos minden, mert amit használ, edények, stb., az kint van a pulton, a konyhaszekrényben meg csak szemét áll. Akkor amennyire lehetett, optimalizáltuk a dolgokat, néhány doboznyi cucc összejött, ami nem egyértelműen szemét. Mondtam, hogy azt válogassa ki, mi kell neki és mi nem. Most láttam, hogy visszatette a szekrénybe és ott áll három éve...

Na a lényeg, hogy megcsináltam a muffint, de tíz perc helyett egy óra volt és nagyon felbosszantottam magam.

Vasárnap reggel arra keltem, hogy apukám a lefolyót szedi szét és próbálja kitisztítani, mert eldugult. Rendszeresen eldugul egyébként, mert anyukám nem érti meg, hogy nem kéne mindent beleszórni a mosogatóba.

Amikor azt hitte apukám, hogy már sikerült kitisztítania, akkor visszabugyogott a víz. Mondtam neki, hogy akkor tartson egy kis szünetet, addig jöjjön le velem a műhelybe, mert előző este a párom csinált nekik egy kertkaput, csak le kéne festeni, mutassa meg, melyik festékkel csináljuk.

Erre anyukám azt mondta, hogy ne menjen sehova, mert ha nincs kitakarítva a mosogató, akkor hogy fog ő főzni?

Mondtam neki, hogy akkor főzzön a tűzhelyen. Oké, rossz poén volt, elismerem, de egyértelműen poénnak szántam.

Na erre felcsattant, hogy hogy merészelek ilyet mondani, és tegnap is hogy lefitymáltam a konyháját, és megütött. De erősen. Igazából eszembe se jutott, hogy védjem magam, mert fel se merült bennem, hogy tényleg képes megütni.

2013. ápr. 29. 10:47
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
Milyen érvekről beszélsz? Az nem érv, hogy valaki kijelenti, hogy Isten ihletésére írták, az csak egy kósza mondat.A tény az, hogy emberek írták. Ez tény. A többi meg fantázia, ha már az érveknél tartunk.
2013. ápr. 29. 17:35
 52/62 anonim ***** válasza:
6%
jaajj kezdesz nagyon belemenni elvonatkozó történet mesélésbe el sem olvastam mert nem vagyok rá kíváncsi maradj a témánál...te nagyon el vagy varázsolva szerintem...az érvek meg arra vonatkoztak hogy írtad Szülő Isten amit gondolok én meg erre hogy nem az apropó Isten és idéztem neked a Bibliából erre te minden ok és érv nélkül elutasító voltál erre írtam hogy szegényes lelkületű aki minden érv és ok nélkül csak hasra ütésre elutasítja!! Capis??? Maradj a témánál ha kérhetem!!
2013. ápr. 29. 17:47
 53/62 anonim ***** válasza:
0%
egyébként mint mondtam nem akarok belemenni de nem hogy fantázia bizonyított tényekés tudományosan is igazolt események!! nem csak hit kérdés ha erre célzol!!
2013. ápr. 29. 17:49
 54/62 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy te nem értetted meg, hogy az "isten szülő" fogalma a pszichológiában mit jelent. Te kezdtél a Bibliával jönni. Ez is jellemző, hogy valaki nem olvassa el mások érveit, nehogy szembesüljön a saját igazságának a valótlanságával.
2013. ápr. 29. 18:03
 55/62 anonim ***** válasza:
0%
mivel nem értelmezel engem sem jól és te sem fogalmazol érthetően ne csodálkozz hogy nem tudom mit gondolsz nem vagyok gondolat olvasó számomra az Isten szülő nálad azt jelentheti hogy a szüleimet istenítem!Azért érvelek rád folyamatosan mert nem olvaslak végig érdekes felvetés te egy nagyon fárasztó alak lehetsz és megvagyok róla győződve hogy különc is ,talán még egyedül is laksz...észrevetted hogy magadról nem beszélsz?Tudatosan kerülöd a témát!Vajon miért? de bezzeg nálam minden szót kivesézel mint írtam szegényes lelkivilágod lehet!!
2013. ápr. 29. 18:16
 56/62 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos mennem kell mert jön haza a családom és így is elment az idő egy unalmas provokál szánalmas emberre!!Ha helyén lenne a szíved akkor nem kezdesz itt kötekedni!További jó kötekedést kívánok!
2013. ápr. 29. 18:19
 57/62 anonim ***** válasza:
Nézd, kedves 74%-os válaszadó, a helyzet az, hogy te kezdted oltogatni a más személyét - jelen esetben az enyémet - már a #4-es hozzászólásban... csak a tények kedvéért.
2013. ápr. 29. 18:27
 58/62 anonim ***** válasza:
Hát nem jött be te jós, ugyanis nem egyedül élek. Amúgymeg minek beszéljek magamról, nem kérdeztél rólam semmit, nem vagyok olyan mint egyesek, aki kérdés nélkül más arcába nyomja az egész életét. Az is csak téged minősít, hogy úgy reagálsz rám, hogy el sem olvasod amit írok. Tipikus példája vagy az ilyen embereknek. Az "isten szülő" nem nálam jelenti azt amit, hanem a magyar nyelvben, ha a vallási fanatizmusod miatt képtelen vagy ezt értelmezni az nem az én gondom. Részemről befejeztem veled a társalgást, valóban van ennél jobb dolgom is:) Puszillak:)
2013. ápr. 29. 18:33
 59/62 anonim ***** válasza:

Maradjunk annyiban, hogy lelki serulest lehet utes nelkul is okozni, szeretetmegvonassal, egy-egy odavetett szoval is, es lehet egy olyan gyererk teljesen egeszseges lelkuletu, aki egyszer-egyszer kapott pofont...

Kedves kerdezo, megkertek titeket arra, higy kaput acsoljatok meg mosogass meg fessetek?

2013. ápr. 30. 10:01
 60/62 A kérdező kommentje:

A kapu miatt anyukám évek óta morgott, hogy meg kéne már csinálni, mert ami van, azon átesik, balesetveszélyes (meg ronda is, bár ezen ők nem szoktak problémázni). A festés logikusan következik (szabadtéren egy kezeletlen fa kapu egy évig se bírja, az első eső után megvetemedik és tönkremegy).

A mosogatásra nem kért meg, de miután arra igen, hogy csináljak süteményt, ebből logikusan következik a mosogatás is. Már csak azért is, mert ő hét közben nem mosogat, és hétvégére már minden tányér, lábas, tál koszos. Egyébként ritkán kér meg arra, hogy mosogassak, de mindig leszid, ha nem teszem meg.

Kicsit úgy érzem, visszaél azzal, hogy lányai vannak, azért nem mosogat egész héten, mert ha valamelyikünk hazalátogat hétvégén, akkor egyben megcsináljuk neki az egészet. De azért kicsit már piszkálja a csőröm, hogy ő otthon ül, egész nap ráér, de nem csinálja meg. Viszont tőlünk meg elvárja, hogy az egész heti rászáradt maradékot levakarjuk. Úgy, hogy egyébként nekem is, a húgomnak is dolgozni kell egyetem mellett, mert a szüleinknek nincs pénze arra, hogy finanszírozzák a tanulmányainkat. És azért nincs, mert anyukám nem hajlandó dolgozni.

Nemrég szereztünk neki egy ügyintézői állást, érettségivel mást nem nagyon találhat. Hamar felmondott, merthogy 80 ezerért ő nem fogja elcseszni az egész napját egy irodában... az persze nem zavarja, hogy az egyik lánya gyártósoron dolgozik, a másik meg takarít, hogy tanulhasson.

Én nem tudom elképzelni, hogy ezt megtenném a gyerekemmel. Inkább támogatnám, hogy tudjon tanulni. Mert persze ha gyengébb átlagot viszünk haza, akkor meg mi vagyunk a rosszak, mert miért nem tanultunk. Miért, mert dolgoztunk. Amíg ő otthon ült és nem csinált semmit... bocsánat, tudom hogy megint rengeteget írtam, de borzasztóan haragszom rá!

2013. ápr. 30. 10:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.