Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megütött anyukám! Megszakítsam...

Megütött anyukám! Megszakítsam velük a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Ez a hétvége katasztrófa volt, meglátogattuk a párommal a szüleim, mert már nehezményezték, hogy sosem látogatjuk meg őket. Anyukám szombaton kitalálta, hogy süssek sütit. Mivel nem volt kedvem, mondtam hogy oké, de csak muffint, mert az könnyű és hamar kész van. Van egy receptem, amit mosogatással együtt 10 perc alatt meg tudok csinálni.

Na nála ez egy óra volt, mert semmit nem találtam a kuplerájban, az edények mocskosak voltak, elmosni meg alig lehetett, mert a mosogatóban is állt a mosatlan. Meg a pulton is végig. Ő beszólogatott, hogy miért nem csinálom meg ebben vagy abban a tálban, mondtam hogy mert koszos. Erre megsértődött, hogy ha koszos, mossam el, de ne mondjak ilyet. Idővel persze felhúztam magam, és megjegyzéseket tettem a konyhájára. Én tényleg jó szándékkal álltam neki sütni, de nem bírom ezt az igénytelenséget. Minden ragad a kosztól és zsírtól. A legjobb, hogy három éve egyszer rávettem, hogy fessünk ki és dobáljuk ki a felesleges dolgokat. Merthogy azért is koszos minden, mert amit használ, edények, stb., az kint van a pulton, a konyhaszekrényben meg csak szemét áll. Akkor amennyire lehetett, optimalizáltuk a dolgokat, néhány doboznyi cucc összejött, ami nem egyértelműen szemét. Mondtam, hogy azt válogassa ki, mi kell neki és mi nem. Most láttam, hogy visszatette a szekrénybe és ott áll három éve...

Na a lényeg, hogy megcsináltam a muffint, de tíz perc helyett egy óra volt és nagyon felbosszantottam magam.

Vasárnap reggel arra keltem, hogy apukám a lefolyót szedi szét és próbálja kitisztítani, mert eldugult. Rendszeresen eldugul egyébként, mert anyukám nem érti meg, hogy nem kéne mindent beleszórni a mosogatóba.

Amikor azt hitte apukám, hogy már sikerült kitisztítania, akkor visszabugyogott a víz. Mondtam neki, hogy akkor tartson egy kis szünetet, addig jöjjön le velem a műhelybe, mert előző este a párom csinált nekik egy kertkaput, csak le kéne festeni, mutassa meg, melyik festékkel csináljuk.

Erre anyukám azt mondta, hogy ne menjen sehova, mert ha nincs kitakarítva a mosogató, akkor hogy fog ő főzni?

Mondtam neki, hogy akkor főzzön a tűzhelyen. Oké, rossz poén volt, elismerem, de egyértelműen poénnak szántam.

Na erre felcsattant, hogy hogy merészelek ilyet mondani, és tegnap is hogy lefitymáltam a konyháját, és megütött. De erősen. Igazából eszembe se jutott, hogy védjem magam, mert fel se merült bennem, hogy tényleg képes megütni.

2013. ápr. 29. 10:47
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
Nem hinném hogy a kérdező hibázott volna. Vagy tilos őszintének lenni? Nem lehet megmondani, hogy mocsokban nem lehet élni vagy mi?
2013. ápr. 29. 16:01
 32/62 anonim ***** válasza:
95%

#20, nem valamiféle devianciáról beszélek, hanem az átlag mentalitásról üknagyanyáink idejéből, amikor a fizikailag erősebb a fizikai erejével nyomatékosította az akaratát - mondom, olvass Illyést és más népi írókat...

És hát valahogy mindig sajnálkozást érzek, ha ilyent olvasok: "Kis koromba én is kaptam ki nagyon ritka alkalom volt és az a saját hülyeségem miatt volt és felnőtt fejjel beláttam igenis kellett!!" - mert ez nekem azt mutatja, hogy az illetőt sikerült betörni, arra szocializálni, hogy van, aki üthet, és van, akit üthetnek - tudod, erről az olyan "twisztolivéres" jelenetek ugranak be, amikor az illetőtől akit bántottak még azt is elvárták, hogy megköszönje a "nevelést".

Na, az imént azt írtam neked, hogy nem vagyok agresszív, és ez a mai mindennapi életben több-kevésbé igaz is... de az ilyen - ma már szerencsére csak filmekben látható - brutális agresszív tekintélyelvű figurával bizony agresszív lennék, mert amit tettek, a feltétlen, vak engedelmesség elvárása az a szememben sokszor alávalóbb bűn még egy szándékos gyilkosságnál is... és bármely eszközzel - bármely eszközzel - megakadályozandó.

2013. ápr. 29. 16:05
 33/62 anonim ***** válasza:
13%
nem az őszinteségével,hanem annak módjával és azzal hogy provokatív volt egy másik otthonban,nem védem egyik félt sem de ok okozatok és jogosan érzi az anyuka hogy a gyereke kioktatja ezt te sem szeretnéd,ahogy azt sem ha valaki provokálni!Nincs mentség erre a tettre és senkit nem bántok védek csak beleképzelem magam mindkét fél érzésébe ennyi..
2013. ápr. 29. 16:05
 34/62 anonim ***** válasza:
32 es sok mindent így tanul eg egy gyerek nem kell sajnálni ettől lesz egészséges gondolkodású felnőtt ember és nem megy neki minden csúnyán néző embernek..az értelmes bőlcs ember a szavait használja előbb nem a kezét! mert vagy balhét akarsz vagy problémát megoldani...és ne aggódj,megtudom magam védeni ott ahol kell nem vagyok behódoló típus sem..csak okos és kerülöm a konfliktust vagy megoldom!!Te azt olvasol amit szeretnél és úgy kezeled a gondjaidat ahogy neked tetszik de egy beszélgetésből több tanulás és nyugalom van mint egy folyton támadásból csak egyszer ne te legyél alul arra vigyázz!!
2013. ápr. 29. 16:10
 35/62 anonim ***** válasza:
#30 "s ha elolvastad volna a többi hozzászólást akkor láthatnád hogy nagyon is ellenzem a fizikai igazságszolgáltatást!!" - ezt tanúsíthatom, a fizikai "igazságszolgáltatást" azt tényleg nagyon ellenzed. A baj csak az, hogy talán az eredendő családon belüli erőszakot, az ütést az anyuka részéről - ami kiváltja az igényt az igazságtételre - egy hangyányival még jobban kellene.
2013. ápr. 29. 16:11
 36/62 anonim ***** válasza:
0%
sajnos én meg azokat tudom sajnálni aki nyughatatlan és balhés az biztos nem kiegyensúlyozott!
2013. ápr. 29. 16:13
 37/62 anonim ***** válasza:
3%
35 ös a családon belüli agressziót,erőszakot igen elítélem,de a nevelés célzattal indulatok nélküli terelgetést támogatom ha az a gyerek javát szolgálja kérlek ne keverd össze a kettőt még egyszer kérlek!!vagy mindenáron belém akarsz kötni állok elébe!!
2013. ápr. 29. 16:15
 38/62 anonim ***** válasza:
A fizikai erőszak sohasem terelgetés és mindig lelki sérülést okoz. Bár aki ennek áldozatául esett, annál ennek a tagadása az első, hiszen így összeomlana az "Isten szülő" hazug képe.
2013. ápr. 29. 16:23
 39/62 anonim ***** válasza:
9%
Nagyon félre érted :D kétszer ha kaptam ki gyerekkoromba nálunk abszolút nem volt jellemző sőt nincs semmiféle Isten szülő kép ..és ha már Isten akkor had említsem meg neked a Bibliát amiben le van írva hogy "Neveljétek a gyereket a neki megfelelő módon" felnőtt korában sem fog letérni róla"mindjárt belinkelem...Kedves ha nincs megnevelve a kutyád az is rosszat csinál egy két popsiverés vagy bünti még senkit nem vitt lelki traumába nem kell túldramatizálni!!
2013. ápr. 29. 16:30
 40/62 anonim ***** válasza:
Hogy jön ide a Biblia? Messze nem érdekel mi van benne leírva. 2013 van ha nem tűnt volna fel...A Biblia kapcsán inkább az inkvizíció témáját is tanulmányozhatnád.
2013. ápr. 29. 16:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!