Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megütött anyukám! Megszakítsam...

Megütött anyukám! Megszakítsam velük a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Ez a hétvége katasztrófa volt, meglátogattuk a párommal a szüleim, mert már nehezményezték, hogy sosem látogatjuk meg őket. Anyukám szombaton kitalálta, hogy süssek sütit. Mivel nem volt kedvem, mondtam hogy oké, de csak muffint, mert az könnyű és hamar kész van. Van egy receptem, amit mosogatással együtt 10 perc alatt meg tudok csinálni.

Na nála ez egy óra volt, mert semmit nem találtam a kuplerájban, az edények mocskosak voltak, elmosni meg alig lehetett, mert a mosogatóban is állt a mosatlan. Meg a pulton is végig. Ő beszólogatott, hogy miért nem csinálom meg ebben vagy abban a tálban, mondtam hogy mert koszos. Erre megsértődött, hogy ha koszos, mossam el, de ne mondjak ilyet. Idővel persze felhúztam magam, és megjegyzéseket tettem a konyhájára. Én tényleg jó szándékkal álltam neki sütni, de nem bírom ezt az igénytelenséget. Minden ragad a kosztól és zsírtól. A legjobb, hogy három éve egyszer rávettem, hogy fessünk ki és dobáljuk ki a felesleges dolgokat. Merthogy azért is koszos minden, mert amit használ, edények, stb., az kint van a pulton, a konyhaszekrényben meg csak szemét áll. Akkor amennyire lehetett, optimalizáltuk a dolgokat, néhány doboznyi cucc összejött, ami nem egyértelműen szemét. Mondtam, hogy azt válogassa ki, mi kell neki és mi nem. Most láttam, hogy visszatette a szekrénybe és ott áll három éve...

Na a lényeg, hogy megcsináltam a muffint, de tíz perc helyett egy óra volt és nagyon felbosszantottam magam.

Vasárnap reggel arra keltem, hogy apukám a lefolyót szedi szét és próbálja kitisztítani, mert eldugult. Rendszeresen eldugul egyébként, mert anyukám nem érti meg, hogy nem kéne mindent beleszórni a mosogatóba.

Amikor azt hitte apukám, hogy már sikerült kitisztítania, akkor visszabugyogott a víz. Mondtam neki, hogy akkor tartson egy kis szünetet, addig jöjjön le velem a műhelybe, mert előző este a párom csinált nekik egy kertkaput, csak le kéne festeni, mutassa meg, melyik festékkel csináljuk.

Erre anyukám azt mondta, hogy ne menjen sehova, mert ha nincs kitakarítva a mosogató, akkor hogy fog ő főzni?

Mondtam neki, hogy akkor főzzön a tűzhelyen. Oké, rossz poén volt, elismerem, de egyértelműen poénnak szántam.

Na erre felcsattant, hogy hogy merészelek ilyet mondani, és tegnap is hogy lefitymáltam a konyháját, és megütött. De erősen. Igazából eszembe se jutott, hogy védjem magam, mert fel se merült bennem, hogy tényleg képes megütni.

2013. ápr. 29. 10:47
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
4%
nem akarok vallás témába belemenni...A biblia Isten szava és lehet neked nem érték akkor te vagy szegényes lelkületű a megnyilvánulásodból látszik...és nem tudom mti akarsz mondani 2013 as évről Biblia mindig is volt van és lesz 3000 ben is és Isten szava akkor is érték lesz sajnálom ha neked nem!
2013. ápr. 29. 16:40
 42/62 anonim ***** válasza:

#41, valahol a Prédikátor könyvénél keresd... emlékezetes passzus, gyerekkoromban ott hajítottam el az említett művet, és fogadtam meg, hogy márpeig az én életemben ez nem lesz sem etalon sem mérték, soha.

Volt ennek kapcsán egy ilyen Magyarországon is megjelent - majd villámsebesen be is tiltott - kedves kis "szektás" kiadvány is, neten még mindig el is érhető, de nem akarok tippeket adni... na az írogat ilyen "indulat mentes fegyelmezésekről"

Ha rajtam múlna, akkor ezen kiadványt jegyző "kedves" amerikai házaspár az élete hátra lévő részét az igazságügyi elmemegfigyelő zárt részlegén töltené... (csak mert az rosszabb állítólag a legrosszabb fegyháznál...)

2013. ápr. 29. 16:52
 43/62 anonim ***** válasza:
0%
??? ezzel mit akarsz mondani nem tudom...ezért érdemi választ sem tudok erre adni! az biztos hogy valami nagy lelki trauma húzódhat meg nálad a háttérben abban biztos vagyok hogy aki szektákkal jön,meg inkvizícióval meg börtönnel meg egyéb dolgokkal az nagyon nem kiegyensúlyozott,nagyon nem egészséges lelkivilággal rendelkezik!
2013. ápr. 29. 16:59
 44/62 anonim ***** válasza:

Nézd, SZVSZ ne engem próbálj analizálni (ha igényed van rá, kérdezz, és válaszolok:)), ha nincs meg a sztori neked, arra is:

[link]

[link]

Az inkriminált mű pedig:

Michael és Debi Pearl: Gyereket nevelni Isten félelmében

Kiadta az Evangeliumi Kiadó 2004-ben...

2013. ápr. 29. 17:08
 45/62 anonim ***** válasza:
Szerintem meg egy olyan személy nem kiegyensúlyozott, aki szerint fizikai bántalmazással kell (vagy lehet) nevelni. Ahhoz ugye kellene egy kis érzelmi intelligencia, hogy a gyerek nevelt legyen bántalmazás nélkül is.
2013. ápr. 29. 17:15
 46/62 anonim ***** válasza:
0%
nekem nincs kérdésem eddig sem volt így is többet súgtál magadról mint kellett volna...te kezdtél az egyszerű véleményemhez hozzászólni!! éés még mindig nem tudom hova akarsz kilyukadni.. nem kértem a linkeket sem tőled ,nem igazán vagyok kíváncsi rá!! Kicsi felfújtad a dolgokat azt gondolom!!
2013. ápr. 29. 17:17
 47/62 anonim ***** válasza:
0%
látom nagyon jól kitudod forgatni a szavakat én iylet nem írtam hogy "kell" a fizikai bántalmazás azt írtam gyereket a neki megfelelő módon nevelünk" és a mai gyerekek azért szemtelenek mert nem lettek megnevelve kellőképpen!! és sokadjára írom kedves hogy ellenzem a fizikai erőszakot tehát ergo minden megteszek hogy odáig ne kelljen elmenni és azt is csak nevelés célzattal!! Az ,aki vitatja hogy egy kis popsiverés már lelki traumát okoz azoknál fordul elő a háttérben valami trauma és ehez nem kell pszichológusnak lenni sem!!
2013. ápr. 29. 17:21
 48/62 anonim ***** válasza:
Az rólad is sokat elárul, ha szegényes lelkületűnek nevezel valakit azért, mert nem fogadja el egy több ember által írt történetek gyűjteményét "Isten szavának"...no comment
2013. ápr. 29. 17:26
 49/62 anonim ***** válasza:
0%
Azok az emberek Isten által írták meg az igét és nem kitalálták maguktól... és nem erre vonatkozott az hogy nem fogadod el, hanem arra vonatkozott hogy minden érv,és ok nélkül elutasító vagy valamivel szembe az a szegényes lelkületű ember! Értelmezz jól vagy inkább maradj csendben!
2013. ápr. 29. 17:30
 50/62 anonim ***** válasza:

"Az ,aki vitatja hogy egy kis popsiverés már lelki traumát okoz azoknál fordul elő a háttérben valami trauma és ehez nem kell pszichológusnak lenni sem!!" - hogyne, hogyne... itt van mindjárt a szegény lelkitraumatizált Ranschburg Jenő:

Ranschburg Jenő abszurdnak, elfogadhatatlannak tartja a leírtakat.

– Talán a 18. század elejéig elfogadható volt ez a nézet, de ma már nem – mondja a gyermekpszichológus, aki szerint ezzel megsértik a gyermekvédelmi törvényt, de torzul a személyiség is.

– Veréssel a gyermekből vagy szófogadó, engedelmes, de önmagát bárminek alárendelő konformista lesz, de lázadó, deviáns felnőtté is válhat. Ilyen kifinomult kegyetlenséggel alárendelt és feltétlen engedelmes embert állíthatunk elő, de kérdés: mi lesz a torzult személyiséggel szülei halála után? – teszi fel a kérdést a szakember.

Szóval már bocsánat, de én annál szimatolok valami lelki sérülést, aki egyáltalán képes elfogadni maga felett olyan hatalmat, aminek feltétlen engedelmességgel tartozik.

És most nem a hívők ellen beszélek, az igazi hívő azért ragaszkodik a szabad akarathoz keményen, és eszébe sincs szó szerint értelmezni egy többezer éves művet, bármennyire is tekinti azt egy általa hitt istenség kinyilatkoztatásának... n.b. Jeruzsálemben sem kövez már senki házasságtörőt, miért pont a gyereket veréssel nevelésre buzdító passzusokat ne tartsuk idejét múltnak, anakronisztikusnak???

2013. ápr. 29. 17:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!