Együtt maradnátok a férjetekkel ha a házasság során valamilyen baleset miatt tolószékbe kerülne?
A tolószékeseknek is lehet gyereke többségében.
Igen, együtt maradnék vele. Jelenleg fizikai munkát végez, de ért olyasmihez is, amit ülve is el tudna végezni nagyon jól. A technikai részleteket (minden elérhető legyen a lakásban, ne legyenek küszöbök stb...) megoldhatónak tartom, nem pedig macerának.
Egy rokkantnak, aki tolószékbe került mert életképtelen az alteste, elárulnád hogyan van merevedése?
Nekem apukám már 20 éve nem tud járni, semmit nem érez alul, pisi-kaki bemegy mert még az ingert sem érzi.. Ennek ellenére anyu kitart mellette és valószínűleg én is kitartanék a párom mellett, de elárulnád hogy hogyan lehet egy ilyen ember nemzőképes?
Én nem tudnék olyan aljas lenni,hogy a bajban magára hagyjam.
Az már más kérdés,hogy a szexualitást persze nem adnám fel,hiszen ezért nem lennék hajlandó átvitt értelemben apácának vonulni.Én sem várnék el teljes önfeláldozást fordított esetben.
Aki most azt mondja, hogy nem maradna a férje (esetleg felesége?) mellett, az mégis hogyan gondolta a házassági esküt???
Persze, a valóságban kevesen maradnának, mert az életnek menni kell tovább, de akkor meg minek a nagy duma, hogy holtodiglan, meg jóban-rosszban?
Azt írta, tolószékbe kerül, nem azt, hogy totálisan béna az alteste. Előfordulhat olyan baleset, hogy elveszíti a lábait egészen, vagy részben. Akkor attól még lehet merevedése. Arról nem is beszélve, hogy a merevedés nem feltétele a nemzésnek. Amíg van spermatermelés, addig lehet közös gyermek is. Meg ott a spermadonor lehetősége, vagy az örökbefogadásé is.
Érdekes, én nem a kifogásokat keresem, hanem a megoldásokat.
Tolószékesek nagy része tud szexelni.
szerinted gyerkük hogy lesz?
Van tolószékes rokonom,lett gyerek,működik aminek kell,ő wc-re is átemeli magát kézzel.
Csak combtól lefele béna,nem deréktól.
Teljesen rokkantra gondoltam.
Akinek a lábát kellett amputálni az nem kerül tolószékbe, mert ott vannak a művégtagok. Olyanra gondoltam igen, aki deréktól lefelé teljesen béna.
Vagyis akkor ezután ha vele maradsz (ahogy az egyik válaszoló írta) se szex, se saját gyerek, se normális életvitel, mert valakinek mindig vele kellene lenni, figyelnie kellene rá, segíteni kellene neki.
Igaza volt annak a hozzászólónak,aki azt mondta, hogy nem csak lebénult emberek kerülhetnek tolószékbe. Merevedés: gerincvelői reflex... még annak is van, akinek a nyaki régióban lett gerincvelő léziója... ha van spermatermelés, igenis lehet gyereke... biológia...
Mivel jelenleg nincs párom, nem tudnám megmondani mit is tennék, de a tolószék még nem indok arra, hogy elhagyja az ember azt, akit igazán szeret -szerintem.
"vele tűrök, vele szenvedek, és őt sem egészségében, sem betegségében, sem boldog, sem boldogtalan állapotában, holtomig vagy holtáig, hitetlenül el nem hagyom, hanem teljes életemben hűséges gondviselője / segítőtársa leszek."
Én ezt ígértem, amikor összeházasodtunk. Ehhez tartom magam azóta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!