Mi a hátránya a házasság előtti együttélésnek?
Volt egy pszichó tanárnőm az egyetemen, aki párterápiát tanított és teljesen ellenezte a házasság előtti együttélést. Érdekes, azt mondta, hogy sokkal több gond merül fel azoknál, akik sokáig együtt éltek a házaság előtt, mert mire házasságig jutnak már beleuntak az egészbe, nincs olyan varázsa a házasságnak.
Nem mondom, hogy egyetértek, mi is összeköltöztünk házasság előtt(igaz, már jegyesek voltunk), de mondjuk a 10 évig együtt élünk és aztán összeházasodunk, emrt jön a baba, szeirntem is hülyeség.
Akkor érdemes valakivel összeköltözni, ha úgy gondolod, hogy hozzá is mész.
3.: Szerintem ez végülis nem "kötelességből" van, csak már úgy vannak vele, hogy ha 10 éve működik együtt, akkor már miért ne? A "kötelességből" az inkább az, amikor jön a gyerek, és nem tudják mi legyen, de azért elveszi. Nem kötekedésből írom, csak én így látom :)
Egyébként szerintem sincs hátránya.
Hmm. Talán az, hogy ha valaki tényleg komolyan veszi a házasságot, akkor nehezebben válik el, ha csak házasság után költöznek össze. Tehát muszáj megoldani a dolgokat, hisz összeházasodtak.
Egyébként én valahol olvastam az előre elrendezett házasságokról; nem a bántalmazókról, hanem ott kulturálisan normálisról. A házaspár nő tagja azt mondta, hogy szerinte azért más az, hogy a házasság napján találkoztak, mert így akkor ismerték meg egymást, és ahogy egyre jobban ismerkedtek, csak évekkel a házasságuk után lettek szerelmesek. Ő mondta, hogy szerinte ez a "baj" a szerelemházasságokkal, hogy a szerelem a legerősebb fokán ég, amikor összeházasodnak, és onnan csak hanyatlani tud.
Akkor tulajdonképpen leszögezhetjük, hogy nincs igazán hátránya a házasság előtti együttélésnek. Ha nagyon elhúzódik, akkor az legfeljebb a házasságnak, mint fogalomnak árthat, a két ember kapcsolatának nem. Kivéve ha az egyik nagyon szeretne már házasodni.
Az érzelmek hanyatlásában meg nem hiszek, bár én még nem tartok ott, de valahogy nem gondolom, hogy a nagy első fellángolás után már csak lefelé visz az út.
Szerintem hátránya nincs, előnye annál inkább. Igaz a mondás, hogy lakva ismered meg a másikat. Én azt tapasztalom, hogy sokkal több a válás azoknál, akik nem ismerték meg egymást az esküvő előtt. A férjem előtt volt egy hosszabb kapcsolatom. Szerencsére összeköltöztünk és kiderült nem bírjuk egymással. Amúgy simán hozzámentem volna. Most elvált lennék, lehet egy gyerekkel.
Mi a férjemmel 5 évig éltünk együtt az esküvő előtt. Áprilisban leszünk 8 éves házasok. Azért nem házasodtunk hamarabb, mert még tanultunk, utána még dolgoztunk egy kicsit. Nem a baba miatt házasodtunk, a kislányunk csak tavaly született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!