A szüleim 16 évesen kényszeríthetnek epehólyag műtétre? én nem akarok műtétet inkább diétázom.
Szóval sztem ha még kényszeríteni is akarnak lerugom az orvos vesélyét.
16 (majdnem 17) F
akkor marad így. mióta diétázom nincs baj, de ha megakarok inni egy sőrt xarul vok.
amúgy itt mást ír "Valamikor bejön a sebész, közli, hogy duplán örülhetek, nagyon jól sikerült a műtét, és találtak felszívódó klippet is, azt használta. Így nem marad fém bennem, és biztos nem lesz semmi gondom később egy esetleges MRI-nél sem. Persze ez csak az én heppem gondolom én, de mégis tényleg örülök.
"
Én sem értem,, miért kell a kérdezőt oltogatni... a tények:
1, vannak olyan vallások pl. amelyek nem tűrik az emberi test csonkítását. Hogy ezzel adott esetben nem értek egyet, az egy dolog, de tiszteletben kell tartanom, ha a másik így gondolja.
2, Az epekövesség - néhány heveny életveszélyes állapot kivételével, ld #50 - az orvostudomány mai állása szerint NEM abszolút műtéti indikáció, ami annyit tesz, hogy elfogadott a műtéti kezelése is, meg a gyógyszeres/diétás tüneti kezelése is, ilyenkor az orvos köteles a legjobb tudása szerint ismertetni mindkettő előnyeit és hátrányait, és a paciens dönt, melyiket szeretné.
Amikor én kórházban dolgoztam, azzal spec soha nem volt gondom, hogy a paciens döntését hogyan lehetne ignorálni, mert vagy tényleg voltak alternatívák, vagy ha végképp nem, akkor egy idő alatt meg lehetett győzni a pacienst. A baj többnyire azzal volt, hogy kiskorúaknál a szülők makacsságát hogyan lehet ignorálni a gyerek érdekében.
(lehet:))
Kérdező, felíratnod nem kell semmit, az epekőre magára ugyanis NINCS gyógyszer a tudomány mai állása szerint, feloldani pl. nem lehet. Az általa okozott panaszok tüneti kezelésére meg a vény nélkül kapható fájdalomcsillapító/görcsoldó készítmények, és kombinációik szolgálnak, az emésztés könnyítésére meg szintén vény nélkül kapható enzimes készítmények. Bemész a patikába, és a gyógyszerész tud tanácsot adni, ha az orvosod nem tenné - de teszi úgy is. (meg minden nyomorult reklámban is az arcodba nyomják őket:()
A komolyabb epeköves rohamban meg úgyis az orvos ad injekciókat, az házilag nem kúrálható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!