A szüleim 16 évesen kényszeríthetnek epehólyag műtétre? én nem akarok műtétet inkább diétázom.
Szóval sztem ha még kényszeríteni is akarnak lerugom az orvos vesélyét.
16 (majdnem 17) F
18 év alatt miden esetben a szülő beleegyezését kérjük.
Naponta megteszem...
Nézd, akkor pláne ismerned kellene az egészségügyről szóló törvényt, amiből az előbb idéztem:
Kedves kérdező, rettentően buta vagy.
Ha olyan bajod van (igaz, nem vagy hajlandó leírni, hogy mi a bajod), akkor akár el is patkolhatsz műtét nélkül...
#46, ha ez így van, az elég szomorú lenne - mert felmerül a kérdés, hogy akkor mi a fityfenének fizetünk betegjogi képviselőket a TB-járulékkal minden kórházba, ha a betegek jogai nincsenek védve?
Bár azért ennyire szerintem nem meredek, mert akinek önálló véleménye van, az nyilván előbb utána néz dolgoknak mondjuk a neten, és hát az EÜ törvény vagy a rá mutató link az összes egészségügyi intézmény honlapján fenn van.
(meg általában az itt érintett korosztály elég jól tájékozódik mondjuk neten, összehasonlítva mondjuk az idősek korosztályával... látod, Kérdező is itt kérdez... ezért lenne fontos, hogy valóságos választ kapjon)
Elvileg minden kórházban kötelező lennie, tehát ott, a kórházban. De mindenképp kötelező a betegek számára látható helyre kiírni az elérhetőségét.
Meg valamit azért nem árt tisztán látni. Ha valaki tényleg epekő okozta életveszélyes állapotban van (heveny epehólyag-elzáródás, közösen szájadzó epehólyag és hasnyálmirigy miatti nekrotizáló hasnyálmirigy-gyuladás, stb...) az görcsökben fetrengve agonizál, nem ide ír kérdést, tehát ezt a helyzetet kizárhatjuk. De ott valóban nem lenne mit eldönteni (a szülőnek se), azt operálni kell, és imádkozni...
Tehát abból, hogy a kérdező itt kérdezget, azt valószínűsíthetjük, hogy voltak "epés" panaszai, aminek kapcsán találtak epekövet... az meg minden epésnek privát magánügye szerintem, hogy meddig szenved és ünyölög, és mikor szánja rá magát a műtétre. (van, akinél évtizedek...) De még olyan típusú sürgőssége sincs, mint egy 65 évesnél, ahol ott az ütős érv, hogy ne nagyon halogassa, mert évről évre nagyobb megterhelés lesz számára a műtét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!