Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim 16 évesen kényszerít...

Boom007 kérdése:

A szüleim 16 évesen kényszeríthetnek epehólyag műtétre? én nem akarok műtétet inkább diétázom.

Figyelt kérdés

Szóval sztem ha még kényszeríteni is akarnak lerugom az orvos vesélyét.

16 (majdnem 17) F

2013. márc. 2. 19:23
 71/92 anonim ***** válasza:
81%

Ha ezektől a kommentektől "csakazértis" alapon összeszedi magát, és hajlandó elmenni a kórházba, akkor ez végülis segítség, nem?

Az empátia nem csak abból áll, hogy mindenkit sajnálunk...sokszor nem a gügyögés tesz jót a másik embernek - legalábbis hosszú távon.

A másik: itt egy fórumon csak a leírtak alapján lehet véleményt mondani. Ha a Kérdező nem mondja, honnan a túróból kellene tudnom, hogy mondjuk kiskorában elrabolta valaki és azzal kínozta, hogy tűket szúrt a körme alá és ezért fél a tűtől? NYILVÁN teljesen más lenne a válaszolók hozzáállása. De nem, a Kérdező mindenkit bántani akar. Most ezek után nem fogom szóban megsimogatni a fejét...

2013. márc. 3. 15:23
 72/92 A kérdező kommentje:
primitív, bunkó, általános iskolás, "Piszkáljuk í pistit mert szemüveges" féle kommentek vannak itt. ilyen piszkálódásra immunis vagyok. elegem van belőletek. nem érdekel a véleményetek, és még ha tótágastr álltok sem érdekel. annak a kevés embernek aki normálisan tudott válaszolni köszönöm. Egyébként m,eg láttam ilyen műtétet, és mondták is, a dokik, hogy majd szépen az epémnél elfogják asszem titán vagy milyen klippekkel a dolgokat, és azok bennem maradnak...
2013. márc. 3. 16:30
 73/92 anonim ***** válasza:
47%

Igazad van kérdező valóban nem azoktól a tegenerált hozzászólásoktól fogsz elmenni a műtétre amiből sajnos több van mint normálisból. Kb. arra van most szükséged hogy ujra és ujra elolvasd emberektől hogy ők bevállaltak ilyen olyan műtétet hogy egy idő után megemészd hogy ez a legjobb megoldás. Ha a szervezettel nem iritáló titánból marad bent bármi is a megfelelő helyen az még mindig jobb mintha gyuladást és egyéb problémákat, pl. folyamatos belső sérülést generáló éles kő marad bent a testedben.

Ha igaz ez a titános ügy akkor se az a választásod hogy legyen e valami a testedben hanem az hogy mi legyen benn. Egy a tested normális működését segitő eszköz, vagy egy ellenőrizetlen hiba...

Mindenesetre az hasznos hogy itt megosztod emberekkel a kétségeidet mert azért ha nem is sok de csak van egy egy normális ember aki emberileg szól hozzád.

Amugy én se akarnék menni műtétre a helyedben ezt egy pillanatra se kétlem hogy te se akarsz. De a benned levő kövek ujra és ujra hasonló sebeket okoznak benned belülről mint ami a műtét okozna csak ép értelmetlenül. Nem az a kérdés hogy lesz e benned vágás hanem hogy bevállalsz e olyan vágást ami a többi vágásnak végetvet.

2013. márc. 3. 17:01
 74/92 anonim ***** válasza:
67%

Ha immunis vagy a véleméyekre, akkor miből van eleged? Ha nem érdekelnek a vélkemények, akkor miért használod ezt az oldalt?

Megannyi kínzó kérdés...

De hidd el, hogy a többségnek lesz igaza. Attól, hogy te eldöntötted, majd a diétával megoldod, a kémia, a fizika és a biológia törvényszerűségeit nem írhatod felül...

2013. márc. 3. 17:06
 75/92 A kérdező kommentje:
ezekből a fajta véleményekből van elege. azért használom mert azthittem kapok rendes válaszokat is. kaptam is párat. de a többség nem ilyen. és belőlük igenis elegem van. am nem lehet valami olyat használni ami felszívódik mint a varrat?:S
2013. márc. 3. 18:04
 76/92 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, azért nem lehet felszívódóval csinálni, mert fennáll az esélye, hogy hamarabb szívódik fel, mint ahogy beheged a terület. Egyébként nyugodj meg, NEM fém marad benn, a fém része kikerül (az epehólyaggal együtt), egy kis MŰANYAG zárja le a területet, az marad benned. Egyébként pár nap múlva kutya bajod sem lenne tőle, ezért használják ezt, mert egyszerűbb, korszerűbb (nem kell a varrással hosszabbítani az altatást), és biztonságosabb, mint a varrás (ami egy hízásnál pl. simán kiszakadhat).
2013. márc. 3. 18:10
 77/92 A kérdező kommentje:
de most ezt nem értem. ez nem forr össze? mert ha összeforr akkor nem szakadhat ki...
2013. márc. 3. 18:13
 78/92 A kérdező kommentje:

ah, kaptam egy linket, valaki letudná fordítani?

[link]

tok angolúl, de nem vok biztos benne annyira de itt mintha azt írnák hogy van felszívódó.

2013. márc. 3. 18:16
 79/92 anonim ***** válasza:
51%
Egy idő után természetesen összeforr. De most képzeld el, hogy benned marad egy nem felszívódó varrat, ami tartja a helyét. Teszem azt, meghízol (ez csak feltételezés, de mondjuk valami betegségtől). A benned maradt varrat nem tud úgy tágulni, mint a szöveteid, ezért elszakad, kiszakítva magával azt a területet, amivel benned volt. A műanyag ehhez képest sokkal stabilabb, szinte lehetetlen, hogy lecsússzon, ezért csinálják most már ilyennel!
2013. márc. 3. 18:18
 80/92 anonim ***** válasza:
51%
Itt azt írja le, hogy miért jobb a műanyag klipp, mint a fém (mint írtam, most már nem fémmel, hanem műanyaggal csinálják). Ahogy kihámozom, tényleg olyat akarnak, hogy ez a műanyag is felszívódó legyen, de egyelőre ilyen még nincs (legalábbis itthon). Olyan van, hogy ez a műanyag kevésbé testidegen, mint a fém, ezért a szervezet sajátjaként kezeli. De hogy hogyan tudna ez felszívódni (ami ugye annyira nem jó, mert ki tudja, hogy begyógyult-e már akkorra), azt nem írja.
2013. márc. 3. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!