Melyik gyereketeknek adnátok pénzt ebben az esetben?
Tudom, hogy egy szülőnek nem feladata segíteni a felnőtt gyerekét, de ha megtehetik és szívesen meg is teszik.
1. Nagyobbik
Házas, két kisgyerekkel. Van egy lakásuk, és egy víkendházuk, ahová hétvégente kijárnak kb. áprilistól szeptemberig, hogy legyen kert a gyerekeknek. Szinte egy kis kunyhó, nem nagy érték. A munka miatt szükségük lenne egy második kocsira, hitelt nem akarnak felvenni, ezért vagy eladják a kis házat, vagy a szülők adják rá a pénzt.
2. Kisebbik
Nemrég vett a párjával egy közös lakást, nem túl modern, azt szeretnék felújítani. Konyhát, fürdőszobát korszerűsíteni. Van még egy kis pénzük, de ez nem fedezi. Ők sem szeretnének hitelt felvenni vagy a szülőktől kapnak pénzt, vagy spórolnak rá pár évet.
Őszinte leszek, egyiknek SE. Nem azért, mert nem a segítsük a gyereket híve vagyok, de mivel ennyire választani kell, így nyilván nem fürdenek a szülők az odaadható összegben. Álomkonyha? Álomfürdő? Autó? Egyik sem olyan fontos. Lehet még baj is bármikor és akkor jól jönne, hogy a szülők ki tudnak húzni a szarból nem csempéztétek be a pénzüket vagy nem egy gyorsan értékét vesztő autóban van...
Nyilván ha több adható van más a helyzet, de így?
Nálunk is az van, hogy a tesóm minden ilyesmire leszedi anyámat és akkor is meg sírni, ha nagy a baj. És akkor mondja, hogy de hát úgy se kell neki annyi pénz. Ha meg mondom neki, hogy jó de gondolj már bele csupa olyan miatt kéregetsz, ami nem létszükséglet, egyszer ki fog apadni, és mikor tényleg baj lesz, akkor nem lesz hova menni.
legyen a nagyé,ajánld fel nekik.ott a két kisgyerek,és a nyaralót sem lenne jó elkótyavetyélni,rossz lenne a kicsiknek. meg aztán ha neked is lesznek gyerekeid,milyen jó lesz h lesz hová kijárni
amit még tehetsz-vagyis én tennék estleg a helyedben-kapják meg a pénzt,én meg vennék fel hitelt-a helyedben nyilván egyszeerűbb lenne neked mint nekik-és pl a tesódék fizetnék neked ha neked megterhelő lenne havonta.
az biztos,h ebben a helyzetben sztem nekik lenne fontosabb
A kisebbnek. A nagynak ott van már egy lakás, nyaralóval, autóval. Ahogy fentebb ezt már leírta valaki: ezek mellé még egy autó tényleg luxus.
A kisebb viszont az egyetlen lakását szeretné lakhatóvá tenni.
hát nem könnyitették meg a dolgod kérdező! sztem a családosok a nagynak adnák,a fiatalok akik most kezdik az életet,azok meg neked
nekem 3 gyerekem van,nekünk is kéne egy nagy autó,de én adnám a tesómnak ha a nagy helyében lennék. h miért? mert van autó,lakás,nyaraló,ezek szerint egyik se hitelből.nem esne le a gyűrű az ujjamról ha most vennék fel hitelt egy plusz autóra.
sztem ez igy korrekt ha én meg már eleve meg is kaptam amit nekem szántak
Egyformán, vagy mindegyik, vagy egyik sem.
De ahogy elnéztem a válaszokat, és belegondoltam a szülő helyzetébe. Bármelyiknek adja,megsértődik a másik.
Nem adnám egyiknek sem inkább. Kell öreg napjaimra, ha jön egy betegség, elfekvő, vagy bármi. Akkor mejik gyerekemhez menjek, kérni, kuncsorogni, mert már pelenkát, gyógyszert sem adnak még a krónikus belgyógyászaton sem. Lesz akkor pénzük? Rám, a szülőre?
Én felezném az összeget, ha neked lett felajánlva a pénz, akkor a feléről lemondhatsz a tesódék javára, ti is hozzáraktok kicsit, ők is és mindenki boldog. Avagy ők vesznek egy öregebb autót (vagy buszoznak ha nem tudják kiegészíteni), ti pedig lemondotok az álom konyháról vagy fürdőről, csak az egyik valósul meg, ha nincs félretett pénzetek. Fölösleges ezen ennyit kattogni szerintem.
Egyébként én fiatal vagyok, világ életemben úgy lettem nevelve, hogyha én kaptam valamit, akkor a testvérem is és fordítva (persze kivétel a szülinapok, ballagás ilyenek).
A tesóm kapott egy kis "induló pénzt", én csak később repültem ki a családi fészekből, de akkor én is megkaptam.
Egyetlen egyszer voltak úgymond igazságtalanok ilyen szempontból a szüleim és ugyan emlékszem rá a mai napig, mert rosszul esett, de elfogadtam és nem származott hátrányom belőle.
Nagyobb összeget viszont sosem fogadnék el a szüleimtől, mert tudom hogy nincsenek olyan helyzetben. Értem azt, nincs 1-2 millió forintjuk csak úgy ajándékba... Ha ennyire lenne szükségem, akkor kölcsön kérnék és amint lehet vissza is fizetném. Én ezt is így láttam otthon, a nagyszüleim sokszor támogatták nagyobb kölcsönnel hol anyut, hol az öccsét.
Annyian írják, hogy "lehet tömegközlekedni is". Nem mindenki Budapesten él, ahol az emberek már attól agyérgörcsöt kapnak, hogy két percet kell várni a metróra, meg inkább felzsúfolódnak a 7E-re, mert akkor nem 15 perc lesz a hazaút, hanem csak 13... Én Budapest mellett lakom, mégis, van itt egy falu, ahova naponta KÉT ALKALOMMAL megy busz, jön egy onnan reggel nyolckor, ami senkinek se jó, kivéve a nyugdíjas néniket, illetve megy egy háromnegyed négykor. Na most aki 08.00-16.00-ig dolgozik, az mit csinál? Rendkívül kedvezőtlenül megoldható máshogy ott is a tömegközlekedés (napi 5-6 óra rászánásával mondjuk), de négy főre kijön úgy nagyjából 50.000 forintra a bérlet, és akkor még talán keveset is mondtam. Laknak ott ismerőseim, és hiába élnek szűkösen, autó nélkül nem tudnák megoldani, mert sokszor este tízig dolgoznak, akkor meg már egyáltalán semmilyen tömegközlekedés nincs. Na, és mondom, mi még közel vagyunk a tűzhöz...
Kis kunyhót, ami nem nagy érték, meg senki sem fog venni akkor, amikor nem vesznek az emberek ingatlant.
Szóval ennek fényében a nagynak adnám, mert az "álomfürdő", "álomkonyha" nagyobb luxus, mint egy tulajdonképpeni munkaeszköz, ha a mostani is élhető, márpedig azt írta a kérdező, hogy az, csak ő már kinézett mindent magának.
Ha ennyire megbeszélhető a dolog, szerintem a megoldás az, hogy a nagy vesz egy olcsóbb kocsit a kapott pénzből.
Ugye feltételezhetően így a jobban fizető láást el tudja vállalni. Ezek után ő fizeti ki azt a pénzt amit eredetileg a kicsinek szántak. Így akkor meglenne az autó is és a kisebbik is megkapná, igaz egy kicsi később azt a támogatást amit már korábban megkapott a nagy. HA ebbe nem megy bele a nagy, akkor egyértelmű, hogy a kicsinek " jár" a pénz, mivel a nagyot már másodjára a kicsit meg még nem támogatták (tegyük félre a néha kisegítéseket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!