Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik gyereketeknek adnátok...

Melyik gyereketeknek adnátok pénzt ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy egy szülőnek nem feladata segíteni a felnőtt gyerekét, de ha megtehetik és szívesen meg is teszik.

1. Nagyobbik

Házas, két kisgyerekkel. Van egy lakásuk, és egy víkendházuk, ahová hétvégente kijárnak kb. áprilistól szeptemberig, hogy legyen kert a gyerekeknek. Szinte egy kis kunyhó, nem nagy érték. A munka miatt szükségük lenne egy második kocsira, hitelt nem akarnak felvenni, ezért vagy eladják a kis házat, vagy a szülők adják rá a pénzt.

2. Kisebbik

Nemrég vett a párjával egy közös lakást, nem túl modern, azt szeretnék felújítani. Konyhát, fürdőszobát korszerűsíteni. Van még egy kis pénzük, de ez nem fedezi. Ők sem szeretnének hitelt felvenni vagy a szülőktől kapnak pénzt, vagy spórolnak rá pár évet.

2013. márc. 1. 12:33
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
79%
Mindkettőnek. Persze tudom, hogy ez lehet nem kivitelezhető, de ha megtehetném akkor mindkettőnek. Ilyen helyzetben pedig nem tudom, biztos, hogy veszekedés lenne, ha csak az egyik kapna.
2013. márc. 1. 12:37
 2/61 anonim ***** válasza:
100%

Vagy mindegyiknek, vagy egyiknek sem.

Egyforma összeget.

2013. márc. 1. 12:37
 3/61 anonim ***** válasza:
79%
Kisebbiknek.
2013. márc. 1. 12:38
 4/61 A kérdező kommentje:
Mindkettőnek nem megoldható anyagilag. Talán úgy hogy a nagyobbiknak az autó, kisebbiknek egy kevéske összeg, de abból nem tudnak belekezdeni az álomkonyha és álomfürdő projektbe sem.
2013. márc. 1. 12:40
 5/61 anonim ***** válasza:
100%
én is mindkettőnek adnék. Amit nélkülözni tudok, azt elosztanám két felé. Ha a nagyobbiknak munka miatt kell, az fontosabb, lehet, hogy egy picit többet adnék, de nem sokkal. De alapvetően szerintem nem életbevágó egyik sem. Hitelt biztos, hogy nem vennék fel.
2013. márc. 1. 12:40
 6/61 A kérdező kommentje:
Tehát fele-fele összeggel a nagy most nincs kisegítve autó ügyileg, a kicsi félre tudja rakni, vagy valamelyiket megcsináltatni belőle.
2013. márc. 1. 12:41
 7/61 anonim ***** válasza:
95%

Kisebbiknek.

A nagyobb nak megvan a lakása. A víkendház és a kocsi már luxus. Plusz egy kocsi már abszolút luxus lenne.

Ha eladják a víkendházat, még akkor is megvan mindenük. Nekik egy luxusdologról kellene csak lemondani a pénzért.

A kicsi viszont az egyetlen lakását szeretné lakhatóvá tenni.

2013. márc. 1. 12:41
 8/61 anonim ***** válasza:
87%
Az ajándéknak szánt összeget elosztanám két fele...aztán mindenki gyűjtsön még melléje....nem tennék különbséget
2013. márc. 1. 12:42
 9/61 anonim ***** válasza:
16%
A nagyobbnak.a kicsi hagy tanuljon meg sporolni ha szeretne valamit.a nagynál van két gyerek, sporolni lehetetlen azt a kis kunyhot meg nem éri meg eladni, jo lesz az a gyerekeknek.
2013. márc. 1. 12:43
 10/61 anonim ***** válasza:
79%

Ha muszáj választani, akkor a kisebbiknek.

A nagyobb elő tudja teremteni máshonnan a pénzt - még ha nem is szívesen adnák el a nyaralót. A kisebbiknek viszont nincs ilyen lehetősége és pár évet spórolni és várni egy normális konyhára és fürdőszobára, ott ahol ténylegesen élnek, szerintem rosszabb, mint lemondani egy hétvégi lakról.

2013. márc. 1. 12:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!